3voor12/Utrecht tipt, week 13

Club 3voor12/Utrecht, Five Years a Village, Anne Soldaat, Boyle, Josef Salvat, DBSSW030

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het weekend staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat we een aantal live-tips voor jullie in petto hebben. Uit het grote aanbod hebben we er deze keer zes gekozen, te beginnen met onze eigen Club 3voor12/Utrecht op donderdag 31 maart en het vijfjarig verjaardagsfeest van The Village Coffee & Music op vrijdag 1 april. Meer tips vind je in het artikel.

Wie: Bartek + The Grand East + The Royal Engineers
Wat: Club 3voor12/Utrecht maart
Wanneer: donderdag 31 maart 2015 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Het voorjaar is begonnen en om jullie (en onszelf) uit een mogelijke winterslaap te wekken, hebben we op donderdag 31 maart drie moddervette bands geprogrammeerd op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. In dB’s kun je die avond luisteren naar Bartek (noiserock), The Royal Engineers (seventies rock) en dansen op de rock ‘n soul van The Grand East. De entree is zoals altijd gratis.


Wie: Aestrid, Coppersky, The Black Cult, Sun Kissed Mountains en veel meer
Wat: Five Years a Village - Let’s Celebrate
Wanneer: vrijdag 1 april 2016 (20.00 uur deur open)
Waar: De Helling
Schade: € 13,00

Op 1 april bestaat The Village Coffee & Music vijf jaar en dat vieren ze. Ontelbare koppen koffie hebben we er al gedronken en talloze bands hebben we in de zaak aan de Voorstraat zien spelen. Inmiddels zijn ze met nieuwe zaken aan het Wolvenplein en op het Utrechts Science Park een mooi imperium aan het bouwen, maar eerst staan ze stil bij de afgelopen vijf wilde jaren.


Wie: Anne Soldaat + Mevrouw Tamara
Wat: Gloeilamp
Wanneer: vrijdag 1 april 2016 (20.00 uur deur open)
Waar: De Kargadoor
Schade: € 12,50

Gloeilamp is een nieuw evenement dat wordt georganiseerd door tweedejaars HKU-studenten. Met Gloeilamp willen ze het publiek een exclusieve belevenis geven, waarbij de bezoekers oog in oog komen te staan met hun favoriete artiest. Door een intieme en gezellige sfeer en de mogelijke interactie tussen artiest en publiek is dit evenement anders dan de andere concerten van de betreffende artiesten. De eerste Gloeilamp-editie vindt plaats op 1 april en dan spelen Anne Soldaat en Mevrouw Tamara in de intieme kelder van de Kargadoor.


Wie: Boyle + Track Club Party
Wat: slowcore
Wanneer: vrijdag 1 april 2016 (22.00 uur)
Waar: Boothill Saloon, Amersfoort
Schade: gratis

We zijn nog steeds een beetje onder de indruk van de release-show van Boyle, een half jaar geleden. Vrijdag speelt de slowcoreband uit Utrecht weer eens in de buurt: in de Boothill Saloon in Amersfoort. Behalve Boyle staat ook het Amsterdamse Track Club Party op het programma.


Wie: Josef Salvat + April Towers
Wat: bitterzoet, zware en donkere teksten verpakt in vrolijke en poppy nummers
Wanneer: zaterdag 2 april 2016 (20.00 uur deur open)
Waar: De Helling
Schade: € 12,50

Met slechts twee nummers uit, stond de Australische zanger Josef Salvat in 2013 op het bospodium van Into The Great Wide Open. Volgens bijna iedereen die erbij was, werd het dé show van dat jaar. Na de release van zijn debuut-EP op Soundcloud ging zijn cover van Rihanna’s ‘Diamonds’ in een Sony-reclame de hele wereld over. Ondertussen groeide Salvats reputatie als briljante live performer. Afgelopen zomer verscheen zijn langverwachte debuutalbum Night Swim waarop zware en donkere teksten meestal verpakt zijn in vrolijke en poppy nummers. Wegens grote belangstelling verplaatst van EKKO naar De Helling.


Wie: Django Boegheim, Gildor, Joanna Weston en Merlin John
Wat: 1e voorronde De Beste Singer-Songwriter van Utecht

Wanneer: zondag 3 april 2016 (16.00 uur)
Waar: Eetcafé Stathe
Schade: gratis

Na de eerste editie van vorig jaar keert De Beste Singer-Songwriter van Utrecht terug met een tweede editie. Twaalf nieuwe talenten nemen het tegen elkaar op in Utrechtse cafés. Op zondag 3 april strijden Django Boegheim, Gildor, Joanna Weston en Merlin John in Eetcafé Stathe (Rozenstraat 15) voor een plek in de finale. De jury bestaat deze keer uit Ad Pontier (Nordic Delight Festival), Bryan Hokkeling (Friars) en Armel Paap (Rondé).