Showcase-avond DICE presenteert namen voor tweede editie

Zes acts uit het programma van Reeperbahn Festival komen naar TivoliVredenburg

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Tijdens de eerste editie van DICE werd al duidelijk dat er in september een nieuwe editie zou komen van de terugkerende showcase-avond, die georganiseerd wordt rond de internationale showcasefestivals The Great Escape, Reeperbahn en Eurosonic/Noorderslag. Zowel in de Pandora als in de foyer hingen immers posters waarop DICE no. 2 op 25 september werd aangekondigd. Vandaag hebben organisatoren TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire de namen voor die tweede editie bekendgemaakt.

De tweede DICE-editie is gepland vlak na Reeperbahn Festival, het Duitse showcasefestival met meer dan 450 concerten op 70 locaties in Hamburg. Uit de line-up van Reeperbahn heeft DICE een selectie gemaakt van vijf acts die in Utrecht hun debuut gaan maken: Conner Youngblood, dePresno, George Cosby, Spring King en Yumi Zouma. Later wordt nog een zesde act aan het programma toegevoegd.

Yumi Zouma heeft in mei het debuutalbum Yoncalla uitgebracht. Ze maken lichte dreampop met galmende riffs en innemende harmonieën met een disco-ondertoon. Het Engelse Spring King groeide van eenmansproject uit tot een volledige band, die al zo’n 200 shows heeft gespeeld (o.a. met FIDLAR, Wolf Alice, Slaves en Courtney Barnett). Singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist Conner Youngblood combineert invloeden uit verschillende genres (house, folk, hiphop, indiepop, dubstep, Keltisch, bluegrass) tot een eigen niche. Als hij op tour is verkoopt hij zelf-gebrande cd’s met zijn favoriete liedjes. De Noorse singer-songwriter dePresno maakt optimistische muziek waarin subtiele elektronica moeiteloos afgewisseld wordt met akoestische instrumenten, grootse percussie en gelaagde synths. Op de eind 2015 verschenen EP van George Cosby hoor je donkere pop met oprukkende drums, galmende riffs en bonzende bassen, afgewisseld met akoestische bezinningsmomenten. Cosby wordt wel eens vergeleken met Hozier.

Te zien: DICE no. 2 met Conner Youngblood, dePresno, George Cosby, Spring King, Yumi Zouma + 1, zondag 25 september 2016 @ Pandora en foyer van TivoliVredenburg. Tickets kosten € 15,-.