3voor12/Utrecht tipt, week 29

a balladeer / King Mud / De Leuke Festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De vakanties zijn inmiddels begonnen, desalniettemin hebben we toch een aardig lijstje met tips weten te verzamelen.

Wie: a balladeer (solo)
Wat: singer-songwriter
Wanneer: donderdag 21 juli 2016 (20.00 uur)
Waar: Restaurant De Vereeniging
Schade: gratis

Ook dit jaar organiseert Fluor weer een reeks intieme terrasconcerten op het terras van het nabijgelegen café-restaurant De Vereeniging. Het tweede optreden van de reeks is een solo-show van a balladeer. Op 11 maart is het nieuwe album van a balladeer verschenen, A Wolf at the Door, dat vooraf werd gegaan door de gelijknamige single. De tweede single heet ‘Incompatible’. De terrasconcerten beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk.


Wie: King Mud + Dead Elvis
Wat: rauwe blues
Wanneer: vrijdag 22 juli 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

In King Mud bundelen frontman Freddy IV van Left Lane Cruiser en drummer Van Campbell van Black Diamond Heavies hun krachten. Het resultaat van deze samenwerking is rauwe, recht-voor-je-raap hillbilly bluestrash de luxe. Alsof Slayer en Hank Williams samen hebben besloten een band te formeren. Beide heren hebben ieder voor zich een hele goede live-reputatie, samen moet dit eigenlijk wel heel goed worden. Support komt van Dead Elvis, de favoriete dode van de mensen van dB’s.


Wie: o.a. singlefeestje, Maask (live), Rachel Green, Dokter Moon
Wat: De Leuke festival
Wanneer: zaterdag 23 juli 2016 (12.00 uur)
Waar: Strand Oog in Al
Schade: € 32,50

De Leuke Festival in een notendop: elf uur lang dansen op glimmende pop, glitter disco, glijdende hiphop en dampende dancehall, verspreid over drie podia. Een feest der erkenning, een ode aan confetti en een polonaise zonder einde. Met o.a. singlefeestje, Maask (live), Rachel Green, Dokter Moon en nog veel meer. Check ons verslag van vorig jaar.