Indian Askin, COPPERSKY, Lakshmi, Hidden Charms en meer nieuwe namen voor deBeschaving 2016 Indian Askin, COPPERSKY, Lakshmi, Hidden Charms en meer nieuwe namen voor deBeschaving 2016

Festival presenteert tweede reeks namen en wetenschapsprogramma

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Sabrine Baakman

Indian Askin, COPPERSKY, Lakshmi, Hidden Charms en meer nieuwe namen voor deBeschaving 2016

Festival presenteert tweede reeks namen en wetenschapsprogramma

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Sabrine Baakman ,

Vanochtend zijn bij Giel op 3FM de nieuwe namen van het muziekprogramma van deBeschaving bekendgemaakt. Bevestigd zijn onder anderen Indian Askin, Hidden Charms, Graham Candy, LAKSHMI en COPPERSKY. Eerder werd al aangekondigd dat headliners Jett Rebel, Dotan, SKIP&DIE en My Baby optreden op het festival dat op zaterdag 2 juli 2016 plaatsvindt in de Botanische Tuinen.

Muziekprogramma
deBeschaving biedt naast de grote Nederlandse acts ook ruimte voor nieuwe bands. Voorbeelden daarvan zijn ontdekkingen als Hidden Charms, Graham Candy, Yakumo Orchestra en The T.S. Eliot Appreciation Society die op het open air stage spelen. The T.S. Eliot Appreciation Society komt in het najaar met een tweede album en laat op deBeschaving veel nieuwe nummers horen.

Ook het 3FM Serious Talent Stage krijgt inmiddels vorm met bevestigde artiesten als Blupaint, Amber Gomaa, The Yukon Club, Radio Eliza en LAKSHMI. Die laatste spelen overigens op donderdag 28 april op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht in dB’s. De komende maanden wordt het programma van het open air stage en het 3FM Serious Talent Stage nog verder uitgebreid.

Het Utrechtse COPPERSKY presenteerde begin maart zijn tweede album If We’re Losing Everything in De Helling. Die plaat bevat elf eerlijke Amerikaanse indierock-songs met invloeden van bijvoorbeeld The Replacements of het Pearl Jam van na Yield. Zanger Erik Zwart blijft in zijn teksten dicht bij zijn eigen ervaringen, zoals het soms moeizame bestaan van een ondernemer met een eigen zaak of relaties met familie, vrienden en partners.

Een paar dagen voor de release spraken we met COPPERSKY over het nieuwe album:

Onthulling nieuwe namen gepaard met optreden in openbaar vervoer
Gelijktijdig met de onthulling van het programma treedt The T.S. Eliot Appreciation Society op vrijdag 22 april een aantal keer op in het Utrechtse openbaar vervoer. De U-OV bus waarin hij speelt vertrekt drie keer vanaf Utrecht Centraal Centrumzijde (lijn 28 richting P+R De Uithof): om 9.50 uur, 11.50 uur en 13.50 uur. De sessies worden door ons gefilmd en komen in het weekend van 23 en 24 april online.

Wetenschapsprogramma
Naast muziek heeft deBeschaving ook een creatief veldprogramma en kun je er terecht voor de laatste wetenschappelijke inzichten. Een aantal highlights uit het wetenschapsprogramma: psychiater Christiaan Vinkers onderzoekt of we kunnen voorspellen wie door stress psychische klachten ontwikkelt en wie niet. Internist Karin Gerritsen werkt aan een draagbare kunstnier en stamcelbioloog Niels Geijsen ontwikkelde een manier om genetische fouten in stamcellen te repareren, terwijl ethicus Annelien Bredenoord pleit voor behoedzaamheid bij het ingrijpen in genen.

Aardwetenschapper Arwen Deuss doet onderzoek naar trillingen, historica Fenneke Sysling vertelt over de drang naar data, hoe ver gaat dit terug en geven getallen ons identiteit? Ontwikkelingspsycholoog Bram Orobio de Castro onderzoekt het ontstaan van narcisme en sociaal psycholoog Naomi Ellemers legt uit dat het glazen plafond in stand blijft door het ‘Queen Bee-effect’.


Het wetenschapsprogramma is dit jaar extra uitgebreid met bekende sprekers als Nico Dijkshoorn, Ronald Giphart, Ruben Terlou en Wilfried de Jong.

Kaarten voor het eendaagse festival zijn te bestellen via de festivalsite.

Te zien: deBeschaving 2016 met o.a. Jett Rebel, Dotan, My Baby, Fickle Friends, The Hackensaw Boys, Protection Patrol Pinkerton, SKIP&DIE, De Likt, Blupaint, Indian Askin, COPPERSKY, LAKSHMI, Hidden Charms en meer, zaterdag 2 juli 2016 @ Botanische Tuinen (Uithof), Utrecht

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht