3voor12/Utrecht presenteert Black Oak en Paul Hoek op festival deBeschaving 3voor12/Utrecht presenteert Black Oak en Paul Hoek op festival deBeschaving

Ook filmen we intieme sessies op het festival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Dorien Hein

3voor12/Utrecht presenteert Black Oak en Paul Hoek op festival deBeschaving

Ook filmen we intieme sessies op het festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Dorien Hein ,

Net als vorig jaar organiseert 3voor12/Utrecht een exclusief muziekprogramma op festival deBeschaving dat op zaterdag 2 juli plaatsvindt in de Botanische Tuinen. Dit jaar verzorgen Black Oak en Paul Hoek optredens in de Wetenschapstent. Black Oak doet drie korte intermezzo’s en Paul Hoek sluit het programma in de Wetenschapstent af. Daarnaast vinden er ook exclusieve, intieme sessies plaats op het forteiland dat zich midden in de Botanische Tuinen bevindt. De sessies worden gefilmd en zijn voor een select publiek toegankelijk. Een bijzondere kans om nog meer te ontdekken tijdens je bezoek aan het festival. Met welke acts een sessie wordt opgenomen en hoe je daarbij kunt zijn, maken we op een later moment bekend via Twitter en Facebook.

Black Oak
Black Oak is een relatief nieuwe band die is gevormd rond The Black Atlantic’s Geert van der Velde en Thijs Kuijken van I am Oak. De bandnaam is een combinatie van de namen van de beide ‘hoofdprojecten’ en dat geldt ook voor de muziek. Black Oak is een fijne synthese van wat The Black Atlantic en I am Oak muzikaal te bieden hebben. Deze maand is het debuutalbum Equinox verschenen. Volgens onze recensent “barst die plaat uit zijn voegen van de frisse muzikale ideeën. Die ook nog eens vlekkeloos ten uitvoer worden gebracht met een klein groepje rasmuzikanten. Equinox is een album dat je blind kunt aanschaffen als je liefhebber bent van I Am Oak, The Black Atlantic, Midlake, Great Lake Swimmers of Fleet Foxes.”


Paul Hoek
Paul Hoek is beeldend kunstenaar, schrijver en voormalig voorman/trompetist van de succesvolle Utrechtse instrumentale post-rockband We vs. Death. Nadat de band in 2012 ophoudt te bestaan brengt Hoek twee bijzondere albums uit onder zijn eigen naam. 'Beginner' en 'Vanaf Heden' bevatten troostrijke, gesproken woorden en inventieve muziek die hij heeft opgenomen in zijn eigen huis en in de studio. Live speelt Hoek in zijn eentje. Met behulp van een loopstation maakt hij met gitaar, synthesizer en melancholisch trompetspel repeterende indiepop met Nederlandstalige praatzang.


Luister naar de uitzending van 3voor12/Utrecht radio waarin festivaldirecteur Bow Evers van deBeschaving de nieuwe namen en sessies bekend maakt.


Te zien: Black Oak en Paul Hoek tijdens Festival deBeschaving, zaterdag 2 juli 2016 @ Botanische Tuinen, Utrecht

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht