Jett Rebel, My Baby, Fickle Friends, SKIP&DIE, De Likt en meer naar deBeschaving 2016

Festival lanceert eerste namen en begint kaartverkoop

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Rob Sneltjes ,

In de 3voor12 Radio-uitzending van woensdag 2 maart heeft Roosmarijn Reijmer de eerste namen voor festival deBeschaving bekendgemaakt. Jett Rebel, Dotan, My Baby, Fickle Friends, The Hackensaw Boys, Protection Patrol Pinkerton, SKIP&DIE, De Likt en Blupaint treden op zaterdag 2 juli 2016 op tijdens het 'Festival Universalis', dat net als de voorgaande jaren plaatsvindt in de Botanische Tuinen van Utrecht.

Programma
deBeschaving is een breed festival met naast muziek ook een creatief veldprogramma en aandacht voor de laatste wetenschappelijke inzichten. In de Botanische Tuinen betrekken creatieve geesten en knappe koppen de bezoekers bij speelse experimenten en live wetenschappelijk onderzoek. Op de podia spelen internationale bands naast lokale grootheden uit verschillende genres zoals pop, rock, hiphop en elektronische muziek. Het programma bestaat uit grote Nederlandse namen als Jett Rebel, Dotan en My Baby, maar ook veelbelovende internationale bands als Fickle Friends (eerder op Best Kept Secret) en het Belgische Protection Patrol Pinkerton komen voorbij. Daarnaast verwelkomt deBeschaving op 2 juli op de drie muziekpodia o.a. The Hackensaw Boys, SKIP&DIE, De Likt en Blupaint en krijgen net als vorig jaar de nieuwste 3FM Serious Talents een eigen podium op het festivalterrein. De komende maanden wordt er meer van het programma bekendgemaakt.

Locatie
Festival deBeschaving vindt net als de laatste jaren plaats in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park, de Uithof. De bloeiende tuin vormt het groene decor van het festival waarbij de spannende hoekjes ervoor zorgen dat deBeschaving kleinschalig aanvoelt. De tuinen hebben een oppervlakte van ruim 7 hectare, en zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk.

De voorverkoop is op donderdag 3 maart gestart. Kaarten voor het eendaagse festival kosten € 32 + service fee en zijn te bestellen via de festivalsite.


Te zien: deBeschaving 2016 met o.a. Jett Rebel, Dotan, My Baby, Fickle Friends, The Hackensaw Boys, Protection Patrol Pinkerton, SKIP&DIE, De Likt en Blupaint, zaterdag 2 juli 2016 @ Botanische Tuinen (Uithof), Utrecht