Stillwave, Frank Valenza en bFAKE op Le Guess Who?-editie Club 3voor12/Utrecht

Drie acts op gratis toegankelijke Club 3voor12/Utrecht in dB’s

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Ook tijdens de 10e editie van Le Guess Who? slaat het festival de handen ineen met 3voor12/Utrecht en dB's om je een avond met veelbelovende bands te presenteren. Op donderdag 10 november zie je drie bands van eigen bodem. Helemaal gratis, dus ook zonder LGW?-polsbandje. De line-up bestaat uit Stillwave, Frank Valenza en bFAKE. 3voor12/Utrecht maakt tijdens deze speciale Club-editie video-opnames van de drie bands.

Stillwave
Het Utrechtse trio Stillwave is in het buitenland misschien wel bekender dan in Nederland. De band maakt een innovatieve mix van in reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke vocalen en krachtige drums, gecombineerd met elektronica en synthesizers. Met hun eerste singles ‘Slow Binders’ en ‘Tarmac Plains’ heeft Stillwave de aandacht getrokken van een groot aantal muziekblogs wereldwijd, waarna ze verschillende keren in Engeland hebben getourd. Dit jaar heeft de band wederom een stap gemaakt met de meest recente single ‘What Have You’ en het uitbrengen van The Heim EP in mei. 2017 moet het grote jaar worden voor Stillwave. De mannen zijn net terug uit de studio, waar ze hun langverwachte debuutalbum hebben opgenomen. De plaat komt naar verwachting in de eerste helft van 2017 uit. Mogelijk spelen ze tijdens de Le Guess Who?-editie van de Club een aantal van de nieuwe nummers.


Frank Valenza
Frank Valenza is het nieuwe muzikale project van Giuseppe Valenza, voormalig frontman van Bodypolitics. Terwijl de donkere nummers van Bodypolitics over zware thema’s gingen brengt hij als Frank Valenza melancholische pop, waarin zijn jeugd in het Italiaanse kustdorp Civitanova Marche centraal staat. Zijn nieuwe muziek is lichter van toon, omdat Valenza zichzélf ook een stuk lichter voelt.  “Ik kan me voorstellen dat mensen Frank Valenza als een alter ego zien, een happier personality”, vertelde hij onlangs in een interview met onze redacteur Wilke Wittebrood. In het najaar moet een EP verschijnen die hij met Simon Akkermans (Bombay, C-Mon & Kypski) heeft opgenomen. Als support-act bij de release van The T.S. Eliot Appreciation Society maakten Valenza en zijn band onlangs behoorlijke indruk met een felle en gedreven set vol popliedjes.


bFAKE
De laatste keer dat we bFAKE zagen was tijdens de laatste editie van het Bevrijdingsfestival: op het dak een brandweerauto verzorgde het drietal misschien wel het mooiste feestje van die dag. bFAKE was ooit een vijfkoppig kunst-/muziekcollectief in Kaapstad. Nadat ze waren afgeslankt tot de kern, rappers PinKi en Da Bruin, kwamen ze in aanraking met Utrechter DJ DNA. Na twee en een half jaar op een losse basis te hebben samengewerkt maakt DNA sinds de zomer van 2015 definitief deel uit van bFAKE. Deze maand verscheen de nieuwe single ‘Kraftwerk Vocoder’ - een ode aan (vanzelfsprekend) Kraftwerk en aan de Sennheiser VSM 201 Vocoder - waarop ook voormalig Urban Dance Squad-drummer Michel Schoots meedoet. bFAKE heeft de afgelopen jaren al een behoorlijk aantal podia in Nederland omver gespeeld en de kans dat ze dat op donderdag 10 november weer gaan doen is levensgroot.


Te zien: #LGW16 Club 3voor12/Utrecht-editie met Stillwave, Frank Valenza en bFake, donderdag 10 november 2016, zaal open om 20.30 uur @ dB's, CAB-Rondom 100, Utrecht (naast station Zuilen) (toegang = gratis)