Kort Utrechts Popnieuws Week 43

D.A.C., LVZY x City Lights, Amber Arcades, Electric Company, Something Happening Somewhere en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor D.A.C., LVZY x City Lights, Amber Arcades, Electric Company en Something Happening Somewhere.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eenmalig reünie-optreden van Amersfoorts hiphopcollectief D.A.C.
Het optreden van het legendarische Amersfoortse hiphopcollectief D.A.C. tijdens De Bonte Avond, het verjaardagsfeestje van FLUOR en FC Amersfoort, ging door ziekte helaas niet door. Maar vrij snel daarna wordt de belofte alsnog ingelost. Op donderdag 22 december geeft de groep een éénmalig, exclusief én gratis optreden in FLUOR.

De Amersfoortse supergroep met Jiggy Djé, Diggy Dex, Hux-B, Wudstik, Darin G, Grootmeester Jan, Clenn en Mr. Fonc zette met hits als ‘Springstof’ en ‘Doorhalen’ de Amersfoortse hiphop officieel op de kaart. Er verschijnt ook een tweede album: Professioneel Chillen, met onder andere een gastbijdrage van Ronald Giphart. De release van de soloplaten van Jiggy Djé, Wudstik en Diggy Dex, respectievelijk Noah’s Ark, Mijn Wereld en Verhalen Vanuit De Sofa, aan het einde van 2006 betekende het onofficiële einde van de groep. Tot nu dan. De deuren van FLUOR gaan om 20.00 uur open en vol is vol. Lees ter voorbereiding onze terugblik op de carrière van het collectief.

Video: ‘Loop Weer Op Straat’ van LVZY x CITY LIGHTS
En nu we het toch over hiphop en Amersfoort hebben: ‘Loop Weer Op Straat’ is de eerste single van rapper LVZY en producer City Lights. De track is afkomstig van de binnenkort te verschijnen EP ACES.


Amber Arcades covert Nick Drake
Live speelde Amber Arcades al een tijdje een bewerking van het nummer ‘Which Will’ van Nick Drake. Toen de band vorige maand een dag vrij had in New York zijn ze de studio ingedoken om 'Which Will' op te nemen. Je gaat het nummer mogelijk ook horen als de band over twee weken optreedt op festival Le Guess Who?.


Electric Company brengt eerste single uit bij PIAS
Psychedelische indiepop noemt het jonge Utrechtse vijftal Electric Company de muziek die ze maken. De band, die draait rond de oorspronkelijk uit het Engelse Nottingham afkomstige broers Chapman, heeft deze week getekend bij platenmaatschappij PIAS en meteen ook maar de eerste single ‘The Hour Was Midnight’ uitgebracht. Maandag 30 oktober kun je de band zien in dB’s, als support van Happyness.


Something Happening Somewhere drie jaar
In december 2012 heeft dj Nuno dos Santos platenlabel annex evenementen-organisator Something Happening Somewhere opgericht. Over een ruime maand bestaat SoHaSo drie jaar en brengen ze hun tiende release uit. Een heugelijk feit dat op 17 december wordt gevierd in TivoliVredenburg met een avond waarop onder andere Pieter Jansen, Polynation, Midland en Nuno dos Santons het podium betreden. Tickets voor het verjaardagsfeest zijn 13 euro in de voorverkoop.

Video: ‘89’ van Pocket Knife Army
Electropop-noir duo Pocket Knife Army komt volgend jaar met de opvolger van het debuutalbum This Time I’ll Come Out Unharmed. Maar voor het zover is zie je hieronder de clip voor ‘89’, één van de nummers van dat debuut.


Video: ‘In Naam van Mijn God’ van Siebe Palmen
Begin deze week bracht Siebe Palmen zijn nieuwe videoclip ‘In naam van mijn God’ uit. In het liedje vraagt Palmen zich als atheïst af waar hij staat “in de discussies die gaan over religies en geloof, in welke vorm dan ook. Maar ook over hoe we in godsnaam met elkaar omgaan en wat er nog over is van de goede kanten van onze christelijke achtergrond die onze samenleving hebben gevormd.”


Stuck in the Stau: expo over de EU-tour van Cosmic Psychos in 2016
Stuck in the Stau is de titel van de foto-expositie over de Europese tour die de Australische band Cosmic Psychos dit jaar heeft gedaan. Vanaf zaterdag 5 november hangen de foto’s in de caféruimte van dB’s. De opening is diezelfde dag om 15.30 uur en deze wordt muzikaal omlijst door onder andere Destroyers of what is left of social peace, Ronald Visser op zijn Philicorda, Jan Schellink en Danny Black en Shirley Blind. Tevens kun je die dag de alom geprezen Cosmic Psychos-documentaire Blokes You Can Trust bekijken.

Boris Dzaneck zet cassette The Trip op YouTube
Het weer actieve Boris Dzaneck heeft zijn vierde cassette The Trip op YouTube gezet. Op de cassette vind je ook het funky nummer ‘Garbage Can’, dat in 1985 voor een bescheiden doorbraak zorgde. De band tekende destijds bij boekingskantoor Coma trad op in de radio-programma’s Vara's Popkrant en De Krijsende Tafel van de KRO, en had een clip in het tv-programma Jonge Helden van de VPRO.