Clash of the Titans 2016 gaat van start Clash of the Titans 2016 gaat van start

50 bands strijden voor finaleplek in De Helling

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Clash of the Titans 2016 gaat van start

50 bands strijden voor finaleplek in De Helling

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Met de eerste voorronde op donderdag 10 maart gaat een nieuwe editie van de Clash of the Titans van start. ‘De Clash’ is de grootste bandwedstrijd van Utrecht en een begrip in de muziekscene binnen én buiten de provincie. Vijftig bands gaan de strijd aan voor een van de vijf plekken in de finale, die plaatsvindt in De Helling.

Voor de nieuwkomers: het voornaamste doel van Clash of the Titans is een podium bieden aan beginnende bands. Elke band of muzikant kan meedoen, zolang ze uit de omgeving van Utrecht komen en uitsluitend eigen materiaal spelen. In de rijke geschiedenis, die begint in 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht, zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock 'n Roll, Kleinindustrie, A Polaroid View, La Corneille en meest recent Raptor.

Ook dit jaar zijn er weer tien voorrondes waaraan elke keer vijf bands meedoen. Na elke voorronde kiest een vakkundige jury een winnaar. Daarnaast worden er vijf wildcards verdeeld onder de deelnemers die hun voorronde net niet wonnen, maar die de jury wel graag nog een keer terug wil zien. Uit elke halve finale worden twee winnaars gekozen en uit de Wildcard-ronde één winnaar, die allen doorgaan naar de finale op zaterdag 25 juni in De Helling.

Alle voorrondes van de Clash zijn inmiddels bekend. Je kunt ze ook vinden op de site van dB's. De data en locaties van de eerste vijf voorrondes zijn:

#1 - donderdag 10 maart @ dB's, 20.30 uur
#2 - donderdag 17 maart @ dB's, 20.30 uur
#3 - donderdag 24 maart @ dB's, 20.30 uur
#4 - donderdag 31 maart @ EKKO, 20.00 uur
#5 - vrijdag 1 april @ ACU, 20.00 uur

De entree van de voorrondes is € 4,-.

Actuele informatie over de bands en de wedstrijd vind je op de Facebook-pagina van Clash of the Titans.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht