Kort Utrechts Popnieuws Week 39

Utregse Unie, Skynjun, Smal Water, SATER., Pravini, Geestdrift festival, Waking Skies

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Utregse Unie, Skynjun, Smal Water, SATER., Pravini, Geestdrift festival en Waking Skies.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Utregse Unie maakt programma compleet
Urban culture festival Utregse Unie heeft deze week het complete programma bekend gemaakt voor het festival dat op zondag 4 oktober plaats vindt in NUtrecht. Naast sneakers, street art, skateboarding en breakdance is er ook muziek. Na de al eerder bevestigde hoofdacts Dazzled Sticks, Dusty en Rachel Green zijn nu ook elektronisch duo Skynjun, producer Antos en DJ-collectief Raw Basics aangekondigd.
Op de sneakers & lifestyle markt staan de Utrechtse ondernemers Utca’s
Finest, The Hunted, Woody Skateboards en Noble Goods Co. De dansgroep Illusionary Rockaz Crew presenteert samen met studenten van Creative College “Funk.IRC”. En Watdajel, de organisator van succesvolle exposities en art festivals, is curator van een multidisciplinaire street art expositie. Onder andere werk van Utrechtse kunstenaars KBTR (de Utrechtse Kabouter), Jan Is De Man en Deef Feed worden gepresenteerd in de hal én lounge area van NUtrecht. Het festival begint om 12.00 uur.

Nieuwe track van Skynjun: Dikkie Dik
Skynjun speelt niet alleen op het hierboven genoemde Utregse Unie, maar heeft ook een nieuwe track gedropt. Luister naar ‘Dikkie Dik’ (check ook de stemmetjes in het nummer).

Smal Water releaset 7”EP in de oude Posa
Het Amersfoortse Smal Water speelt vuige dixie / delta / country / blues. Op zondag 11 oktober brengt de band een 7” uit met daarop vier nummers, een EP dus. De presentatie van de zwarte schijf vindt plaats vanaf 16.00 uur in het legendarische voormalige café Mariposa aan de Valkestraat in Amersfoort.

Eerste single voor SATER.
SATER. is pas sinds december vorig jaar bij elkaar maar stond in juni al in de finale van de Clash of the Titans. Op hun site noemt de band invloeden van Porcupine Tree, QOTSA en King Crimson en er zitten inderdaad progrock en psychedelische elementen in de nummers. Na de Clash is de band Studio Independent Recordings ingedoken en heeft daar de eerste single ‘Silver Bullet’ opgenomen.

Pravini brengt nieuw album Unexpected Turn of Events uit
Op vrijdag 25 september brengt singer/songwriter Pravini haar nieuwe album Unexpected Turn of Events uit. Pravini presenteert het album in Starsound Studio in Utrecht met een live uitvoering van de nieuwe nummers, inclusief de laatste single Go!, die eerder dit jaar verscheen. Unexpected Turn of Events is het vijfde album van Pravini. Op dit album slaat ze op muzikaal vlak een andere weg in. Waar ze zich eerder door voornamelijk R&B en soul liet beïnvloeden, bevat het nieuwe album een rauwere rock sound met stevige ritmes en catchy popmelodieën. Na de album-release volgt een reeks optredens in binnen- en buitenland. In november doen Pravini en haar band verschillende optredens in Londen.

Pim van de Werken treedt op tijdens intieme Geestdrift pre-party
Op 31 oktober is de Janskerk in Utrecht het decor voor de derde editie van het Geestdrift Festival. Om alvast in de stemming te komen organiseert het festival op donderdag 1 oktober een intieme Geestdrift pre-party in Utrecht. Tijdens de pre-party kun je luisteren naar liedjes van Pim van de Werken. Volgens het festival “gebruikt Van de Werken de taal en het geluid van de reformatorische subcultuur om zijn eigen ellende, verlossing en dankbaarheid te bezingen. Zijn liedjes gaan over de boze geest Gods, een gestolen Jezus, het beloofde land en hoe het is om in zonde ontvangen en geboren worden.” De Geestdrift pre-party is gratis toegankelijk (donaties voor Van de Werken zijn overigens welkom), maar in de huiskamer is slechts plek voor twintig mensen. Wil jij bij deze avond aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@geestdriftfestival.nl.

De Band van Van der Lende wordt Waking Skies
De Utrechtse/Limburgse poprockband De Band van Van der Lende verandert per direct haar bandnaam in Waking Skies. Begin november worden een nieuwe single en videoclip gelanceerd. Zangeres Ysja van Leeuwen licht de naamsverandering toe: “De naam ‘De Band van Van der Lende’ stamt uit de tijd dat we huisband waren in het 3FM radioprogramma ‘De Bende van Van der Lende’. Daar zijn we een jaar lang met veel plezier een vast onderdeel van de show geweest. Toen DJ Frank echter naar de radiomiddag verhuisde, stonden we opeens op eigen benen. Omdat wij door willen met deze band, was het veranderen van onze bandnaam een logisch gevolg.” Het viertal werkt sinds afgelopen zomer met producer Antoine Pütz aan 2 nieuwe singles, die dit najaar verschijnen.