Kort Utrechts Popnieuws Week 38 Kort Utrechts Popnieuws Week 38

Robbing Banks, Speelweide/Nachtweide, Terzij de Horde, Silent Runners, Alcuna Wilds, Sidewalk en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 38

Robbing Banks, Speelweide/Nachtweide, Terzij de Horde, Silent Runners, Alcuna Wilds, Sidewalk en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Robbing Banks, Speelweide/Nachtweide, Terzij de Horde, Silent Runners, Alcuna Wilds, Sidewalk en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Tweede album Robbing Banks verschijnt medio oktober
Op 16 oktober verschijnt het nieuwe album van Robbing Banks, de one-man rock ‘n roll-band van Robin van Saaze (voorheen in Drive Like Maria en Taxi To The Ocean). Op This & That staan 10 liedjes die bij elkaar net 22 minuten duren en die net als voorganger Got Love Need Money putten uit rauwe maar aanstekelijke garagerock. Eerste single ‘Do the Handshake’ is deze week verschenen. Het op 10” vinyl verschijnende This & That wordt gepresenteerd op zaterdag 17 oktober in dB’s, tijdens een optreden waarbij ook Reverend James Leg (US) en Shady Greys op het affiche staan.

Eerste editie Speelweide/Nachtweide
Op zaterdag 19 september is dB’s de locatie voor de eerste editie van Speelweide/ Nachtweide: een “kunstzinnig platform waar al het creatieve talent van Utrecht zichzelf kan laten zien en waar je kan genieten van wat er nog meer te zien valt”. Speelweide is een zomers festival vol muziek, kunst, cultuur en spelerij. Het doel van het festival is om jong en creatief Utrecht te verbinden met nog meer jonge, creatieve Utrechters. Je kunt al je breivragen stellen in het breicafé, levend tinderen, meedoen met de yolobingo, de mobiele karaoke-machine van Kalash & Nikov en nog veel meer. Ook is er muziek van The Q!, I’m With Stupid, Ze Mannschaft, Doodskop, Nowhere Near en Utlinks
Nachtweide is een dansfeest dat direct op Speelweide volgt. De muziek gaat van 8-bit tot happy hardcore via drum ’n bass door dj’s Djoust, Duo Penaughty, Pleassure Pressure en dj’s uit het EINDBAAS collectief. Kaartjes zijn verkrijgbaar via dbstudio.nl en aan de deur.

Terzij de Horde komt met debuutalbum Self
Geen gemakkelijke kost is wat het Utrechtse Terzij de Horde voorschotelt. Hun met noise en sludge gecombineerde blackmetal maakt ze een van de bruutste bands van Nederland en misschien wel van Europa. Onder die overweldigende en agressieve muzikake laag zit echter ook veel poëzie en intelligentie. Vlak voor de zomer bracht de band een mooi boek uit met Engelse vertalingen van een aantal gedichten van Hendrik Marsman met daarbij een nummer van Terzij de Horde (‘Wacht / Lex Barbarorum’). Dat was een hele sterke aanloop naar het debuutalbum Self, dat op 19 oktober verschijnt op vinyl, cd én cassette. Luister alvast naar ‘Absence’ om in de stemming te komen.

Nieuwe single van Nairobi Golf Kid
In april van dit jaar speelde Nairobi Golf Kid op een editie van onze showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Daar verraste het viertal met met een fijn geluid, waarin invloeden van New Wave, Editors en Radiohead te horen waren. De met veel reverb gespeelde en lang uitgesponnen nummers riepen bij onze schrijver van dienst ook een psychedelisch gevoel op. Al die elementen zijn ook terug te horen in de nieuwe single ‘Lost Shark’.

Debuut-EP silent runners op 5 oktober, release-show op 2 oktober
De bandleden van Silent Runners ken je misschien nog wel van hun vorige band, Yesterday’s Men. Als Silent Runners maken ze “schemerige new wave & post-punk geïnspireerd door de donkere kant van de jaren 80, zonder de slecht betaalde Manchester fabriekservaring.” Op 5 oktober van dit jaar presenteert Silent Runners zijn eerste 6-track EP, samen met de single ‘I Walk Away’ en een videoclip die voor veel kijkers mogelijk pijnlijke herinneringen op zal roepen. Om dat te vieren is er op vrijdag 2 oktober een releaseparty in de Stadstuin in Utrecht.In de lente van 2015 is de band door Converse geselecteerd als Amsterdam Rubber Tracks act. Een speciale Converse track - opgenomen met producer Alan O’Connell (Maximo Park, Futureheads) - wordt later dit jaar gereleased. Hier alvast een voorproefje in de vorm van het nummer ‘Again’.

Album Melou op luisterpaal
We dachten dat we zo ongeveer alle bands uit Utrecht wel kenden maar zo af en toe worden ook wij verrast. Zo verscheen deze week op de luisterpaal het debuutalbum van Melou, een band uit ‘Boston/Utrecht’. Melou is de band van Maarten Swaan en Annie Goodchild, die eerder twee albums uibracht (Communication uit 2006 en Battery Park uit 2008). In de zomer van 2009 speelde Melou haar laatste show. Maar sinds een paar jaar is het duo weer actief, met een nieuw album als resultaat, getiteld Bound.

Alcuna Wilds releast eerste single ‘Suburban Noir’
'Suburban Noir' is de vandaag verschenen debuutsingle van Alcuna Wilds, een Brits/Nederlandse band waarvan de de leden in Amsterdam, Den Haag en Utrecht wonen. Op de single hoor je zweverige, gedragen indiepop. Soundscapes van gitaar en synthesizer worden aangevuld met elektronische invloeden en melancholische zang. Op 2 oktober speelt de band in ACU.

Sidewalk geeft met ‘Talent Show’ al een voorproefje van debuutalbum
Sidewalk is een uit Utrecht afkomstig punkrock-kwartet dat sinds 2008 bestaat. Na eerdere EP's, demo's en splitsingles wordt op 1 oktober het debuutalbum Full Throttle uitgebracht op vinyl, CD en digitaal. Luister naar een eerste nummer: ‘Talent Show’.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht