Kort Utrechts Popnieuws Week 36 Kort Utrechts Popnieuws Week 36

This Leo Sunrise, Tinlicker, Opgedoekt, Prace, NORDEN, A Brighter Light en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 36

This Leo Sunrise, Tinlicker, Opgedoekt, Prace, NORDEN, A Brighter Light en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor This Leo Sunrise, Tinlicker, Opgedoekt, Prace, NORDEN, A Brighter Light en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

This Leo Sunrise komt met vijfde album
Over This Leo Sunrise heb je in het verleden al veel op 3voor12/Utrecht kunnen lezen. De Utrechtse band heeft zijn wortels diep in de alternatieve folk, country en indierock. Liedjes worden vermengd met filmische, gelaagde, repetitieve drones, waardoor er een breed palet aan geluiden ontstaat. Ook de term folk-noir wordt wel gebruikt voor de muziek van het vijftal. Na een wat langere pauze brengt de band op 10 november het vijfde album Do Not Always See uit op Tiny Room Records. Volgens het label komt "op deze vijfde release alles samen in een donker en spannend geheel. Tien jaar ervaring levert een gefocust, gevarieerd en bijzonder werk op. De sfeer, liedjes, productie en teksten, maar ook het spel en het experiment zijn over de gehele linie van hoog niveau en voegen een nieuw hoofdstuk toe aan het oeuvre van de band." This Leo Sunrise heeft Do Not Always See live opgenomen in een oud schoollokaal in Watergang, tijdens een zware storm. Voor de verpakking van de cd is samengewerkt met kunstenaar Quinten Swagerman, die ook de visuele show rondom het album in elkaar heeft gezet. Video, animatie en audio worden daarin tot één geheel geweven. De show gaat in december in première en zal tevens in België plaatsvinden. Luister naar de eerste single 'Adam', vooruitlopend op de officiële releasedatum 10 november 2015. Op 23 oktober vindt een pre-release party plaats in dB's.

Nieuwe EP Tinlicker verschenen, luister naar 'Oudegracht'
Vrijdag 4 september is de nieuwe EP The Space in Between van het Utrechtse techno/house-duo Tinlicker verschenen bij Beatport. Vanaf 25 september is de EP ook via andere digitale kanalen te beluisteren cq te downloaden. Op soundcloud kun je al luisteren naar de track 'Oudegracht' en ook op de luisterpaal is de EP voor een aantal dagen te horen.


The Badger and the Bass op opgedoekt
Zaterdag 3 oktober vindt de derde editie plaats van Opgedoekt, de Utrechtse zwerfbioscoop die elke keer weer op een nieuwe onconventionele locatie neerstrijkt die dan wordt omgetoverd tot een tijdelijke cinema. De unieke locatie is de inspiratiebron voor de programmering van de film. De filmtitel blijft onbekend, net zoals de locatie pas op de dag van de vertoning wordt bekend gemaakt. Vaste prik is een live soundtrack onder de voorfilm door een Utrechtse muzikant of band. Deze editie is dat rockabilly-duo The Badger and the Bass.

Line-up Amersfoorts Bockbier Festival bekend
Diezelfde The Badger and the Bass is één van de bands die vrijdag 9 oktober op het Amersfoorts Bockbier Festival speelt. Andere acts op het programma zijn Echo Movis, Thee Corned Beat, De Koorts,The Maybellenes en Roos Blufpand. Het blokkenschema vind je hier.

Video: A Brighter Light - 'Voices'
Eind vorige maand heeft A Brighter Light zijn debuut-EP uitgebracht. Vorige week is nieuwe video 'Voices' verschenen. 'Voices' vertelt het verhaal van de zoektocht van Odysseus naar zijn geliefde Penelope, zijn dagdromen over haar en de uitdaging om langs de mooie stemmen van de Sirenen te zeilen.


Nieuw track voor Prace: ‘The Abyss’
Vlak voor de zomer bracht de Utrechtse producer Prace een nummer uit van zijn nieuwe project The Medicine. En afgelopen week heeft hij de nieuwe track ‘The Bayss’ online gezet. Eigenlijk is het nummer nog niet helemaal af. Dit is namelijk de instrumentale versie en Prace is nog op zoek naar een gast-vocalist. Tips/suggesties zijn welkom.

NORDEN releast debuut-EP in De Helling
NORDEN is de naam waaronder de Bilthovense zanger en componist Jeffrey Noordijk zijn eigen werk naar buiten brengt. Hij laat zich onder andere inspireren door Coldplay, Queen en Linkin Park en smelt deze invloeden samen tot een eigen geluid, dat hij samen met zijn band op een energieke manier presenteert. Noordijk is onlangs afgestudeerd met de eerste lichting van de opleiding Musician 3.0 aan het Conservatorium Utrecht. Op 18 september releast NORDEN zijn zeven nummers tellende debuut-EP ‘Crossing Lines’. Het verschijnen van de EP wordt diezelfde dag gevierd met een presentatie in De Helling.


Dj Michel de Hey naar Veenendaal
Op vrijdag 9 oktober draait de bekende Nederlandse techno dj Michel de Hey in Veenendaal. Verantwoordelijk voor deze boeking is eventorganisatie Monitor, die technofans uit Veenendaal en omgeving een avond wil geven die vergelijkbaar is met clubavonden in steden als Utrecht en Amsterdam. Als het aan de organisatie ligt, blijft het niet bij deze ene avond maar wordt er elk kwartaal een bekende dj naar Veenendaal gehaald. De Hey draait op 9 oktober in het Dak van de Markt op de eerste editie van het naar de organisatie genoemde evenement Monitor. Meer informatie over het evenement is te vinden op facebook.com/monitornederland.

Video: Dirt A GoGo - 'Sick In The Head'
De Amersfoortse hardrockabilly-band Dirt A GoGo heeft vorige week zijn debuutalbum Fucked Up & Loaded uitgebracht. Deze week verscheen de single, 'Sick In The Head'.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht