Fotoverslag: jubileumeditie Club 3voor12/Utrecht Fotoverslag: jubileumeditie Club 3voor12/Utrecht

Feest in dB’s bij gevarieerde honderdste editie

, Tekst: Wies van der Heyden / Foto’s: Roy Wolters

Fotoverslag: jubileumeditie Club 3voor12/Utrecht

Feest in dB’s bij gevarieerde honderdste editie

Tekst: Wies van der Heyden / Foto’s: Roy Wolters ,

Feest in dB’s, bij de 100e editie van Club 3voor12/Utrecht. Net als normaal lag de nadruk op het presenteren van nieuwe acts, maar om de jubileumeditie specialer te maken zijn er zes bands geprogrammeerd in plaats van de gebruikelijke drie. De sfeer was goed, het was gezellig druk en de muziek was lekker. Op naar de volgende honderd!

De Club-avond is hét podium voor elke getalenteerde band die aan het begin staat van zijn muzikale carrière. In de afgelopen tien jaar heeft 3voor12/Utrecht dan ook veel acts voorbij zien komen die uiteindelijk landelijk of zelfs internationaal zijn doorgebroken. Denk aan Kensington, John Coffey, Eefje de Visser, Roosbeef, Nobody Beats the Drum, StropStrikkers, Jiggy Djé en Mister & Mississippi.
 
Op deze jubileumeditie spelen zes bands die geprogrammeerd waren door zes Utrechtse muziekprofessionals, waaronder Johan Gijsen (o.a. TivoliVredenburg, Le Guess Who?), Roel Coppen (Friendly Fire) en Jeroen Boekhorst (dB's). Zij hebben elk één van hun favoriete Utrechtse bands uitgenodigd om op te treden, wat zorgt voor een afwisselende line-up.
 
De optredens vinden plaats in de zaal en in één van de oefenruimte van dB’s. Tussen de bedrijven door draait Thijs Heij met zijn band plaatjes in de zaal, waardoor ook de mensen die niet meer in de oefenruimte passen lekker kunnen dansen. The Badger and the Bass trapt de avond af en presenteren hun rock 'n roll met overtuigende heupdansjes. Ze worden opgevolgd door de prettige indiepop van Alexi Lalas. Homemade Empire creëert een intieme setting waarin het publiek zittend wegdroomt. Dit staat in groot contrast met Adam and the Relevants, waarbij een heuse mini-moshpit ontstaat. Ook bij Robbing Banks ontploft de oefenruimte. “Ik ben Robbing Banks en het gaat misschien wat hard.” Dat gaat het zeker. De eenmansband maakt een geluid alsof er een volledige band speelt. My Blue Van sluit de avond af met zijn alternatieve bluesrock en de prettige stem en het fijne gitaarspel van Bas BeenackersWij maakten een fotoverslag.

 

Gezien: Adam & The Relevants, AlexiLalas, Homemade Empire, My Blue Van, The Badger and The Bass en Robbing Banks, donderdag 24 september 2015 @ dB's, Utrecht
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht