Een stroom aan nieuwe releases in oktober en november Een stroom aan nieuwe releases in oktober en november

Nieuw materiaal van onder andere Identity Circus, Robbing Banks en Pondertone

, Tekst: Wies van der Heyden

Een stroom aan nieuwe releases in oktober en november

Nieuw materiaal van onder andere Identity Circus, Robbing Banks en Pondertone

Tekst: Wies van der Heyden ,


Nadat de verhitte festivalzomer weer een beetje was afgekoeld zagen we in september al een enorme stroom van album- en EP-releases. Dit wordt voortgezet in oktober en november. Welke releases we in Utrecht kunnen verwachten, zetten wij even voor je op een rijtje.

Wie: Silent Runners
Wat: new wave/post punk
Wanneer: 2 oktober

Yesterday’s Men is getransformeerd naar Silent Runners. Waar de mannen voorheen nog dromerige, filmische indie maakten, zijn ze met hun nieuwe project een donkerdere hoek in gedoken. De schemerige post punk, geïnspireerd door de donkere kant van de jaren ’80, is pakkend en dansbaar. De zes nummers tellende debuut-EP, ook Silent Runners getiteld, wordt op 2 oktober gepresenteerd in De Stadstuin in Utrecht.


Wie: Sidewalk
Wat: punkrock

Wanneer: 3 oktober

Deze vierkoppige punkrockband uit Utrecht is al een tijdje aan de weg aan het timmeren, met maar liefst honderd shows in zeven verschillende landen en een aantal EP’s. Op 1 september bracht Sidewalk het nummer ‘Talent Show’ uit en nu hebben ze hun debuutalbum af, getiteld Full Throttle. Dit album wordt op 3 oktober gepresenteerd in de Boothill Saloon Amersfoort.


Wie: Identity Circus

Wat: indiepop
Wanneer: 8 oktober

3voor12/Utrecht beschreef Identity Circus begin dit jaar als 'zomerse festivalband voor mooie zomeravonden vol dansende mensen.' Ondertussen is het alweer herfst, maar dansen kan natuurlijk nog steeds. En zeker op de energieke indiepop van Identity Circus. De debuut-EP, die in de lente van dit jaar door middel van crowdfunding is gefinancierd, wordt op 8 oktober gepresenteerd in EKKO.
 
Wie: Riverdistrict
Wat: alternatieve pop
Wanneer: 15 oktober
 
De single ‘Heartbreakers’ die Riverdistrict vorig jaar uitbracht beloofde veel goeds. De lezers van 3voor12/Utrecht benoemden hem tot Song van het Jaar. We kijken dus reikhalzend uit naar de albumrelease van deze indieband. De band maakt naar eigen zeggen 'onvervalste alt pop met een knipoog naar surf, jangle pop en psychedelica’. De eclectische, atmosferische mix ligt enorm goed in het gehoor. Wie dit zelf wil ondervinden kan op 15 oktober in EKKO terecht, waar het album Kansas Anymore gelanceerd wordt.

Wie: Robbing Banks
Wat: garagerock
Wanneer: 17 oktober
 
Het klinkt als een volwaardige band, maar Robbing Banks bestaat toch echt uit één man: Robin van Saaze. Met gitaar, drum en tamboerijn, die hij tegelijkertijd aanslaat, produceert hij een flink rockend geluid. Vorige week maakte hij indruk op de 3voor12/Utrecht clubavond en op 17 oktober zal het album THIS & THAT gepresenteerd worden in dB’s.


Wie: Between the Jars

Wat: classic rock met een beetje blues en funk
Wanneer: 24 oktober

Deze jongens uit Utrecht kwamen eind 2014 bij elkaar met een gezamenlijk doel: ze wilden af van het vergrijsde imago van classic rock. Dit doet Between the Jars door een twist te geven aan het genre en het te combineren met blues, funk en psychedelica. Hun debuut-EP Sirens wordt op 24 oktober gepresenteerd in EKKO.
 
Wie: This Leo Sunrise
Wat: folk/indierock
Wanneer: 10 november

This Leo Sunrise
is een oude bekende in de Utrechtse muziekwereld. De vier mannen en een dame hebben met hun folk, indie, blues en rock al vaak hoge ogen gegooid bij 3voor12/Utrecht, en op 10 november kunnen we het album Do Not Always See verwachten. Het donkere album is live opgenomen in de Watergang tijdens een storm. De pre-releaseparty is op 23 oktober in dB’s.


Wie: Pondertone

Wat: indie pop
Wanneer: 7 november

Tien jaar na Snake & Apacolips brengt Pondertone een nieuw album uit. Frontman Patrick Tersteeg probeert in de teksten van het album From Now On de wereld om zich heen beter te begrijpen. De muziek wordt persoonlijker en directer. From Now On wordt op 7 november uitgebracht met een presentatie in EKKO.
 
Wie: The Odyssey
Wat: alternatieve rock
Wanneer: 27 november
 
Deze verse alternatieve rockband is pas sinds januari bij elkaar. The Odyssey heeft een gedeelde voorliefde voor bands als Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Led Zeppelin, The Mars Volta, Incubus en Muse. Dit is goed te horen in de single ‘The Pact’ die in mei dit jaar verscheen en flink veel donkere gitaren bevat. Op 27 november presenteert de band zijn debuut-EP Memories of a Long Forgotten Kingdom in dB’s.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht