Duke John, Raptor, Talk Show Host en The Shenanigans door naar finale Utrecht Popprijs Duke John, Raptor, Talk Show Host en The Shenanigans door naar finale Utrecht Popprijs

Harde strijd om plek in de finale

, Tekst: Cynthia de Water / Foto’s: Herre Vermeer

Duke John, Raptor, Talk Show Host en The Shenanigans door naar finale Utrecht Popprijs

Harde strijd om plek in de finale

Tekst: Cynthia de Water / Foto’s: Herre Vermeer ,

Funky grooves, strakke riffs en vliegende schoenen. De planken van Het Huis werden zaterdag 12 september ingewijd door de halve finalisten van De Utrecht Popprijs. Winnaars van lokale bandwedstrijden maakten daar uit wie zich kwalificeerde voor de finale.

Between the Jars, Brothers On The Edge, DIRT A GOGO, Duke John, Fill In The Blanks, Jesco, Raptor, Talk Show Host en The Shenanigans zetten alles op alles voor een plek in de finale. Dit jaar vond De Utrecht Popprijs plaats in Het Huis. De nieuwe locatie is met zijn zalen en tribune gepaster voor bands dan de werfkelders waar het evenement vorig jaar plaats vond. Bands speelden in de Koepel- en Theaterzaal, waardoor de doorstroom feilloos verliep en de artiesten meer tijd kregen voor hun set. We hebben een willekeurige selectie van deze avond bekeken.

Duke John opent zijn set met een Pink Floyd achtig intro. Hoewel er hier en daar gesleuteld kan worden aan strakheid en details, wordt er door dit trio een robuuste show neergezet met energieke stonerrock. Ook al zijn ze met zijn drieën, de instrumenten worden optimaal benut waarmee een compleet geluid wordt gecreëerd.

Het muzikantencollectief Brothers On The Edge heeft roots over de hele wereld. Zij verleiden hun publiek door soul te combineren met funk en hiphop. Een dynamisch performance met een layback sfeer zorgt voor tappende voeten in de zaal. 

Dennis de Beurs, oftewel Talk Show Host heeft aardige vaardigheden om een one men show neer te zetten. Ondanks een slordigheidsfoutje hier en daar, weet dit gezellige warhoofd gewapend met gitaar en drumcomputer zijn enthousiasme over te brengen op het publiek. Met zijn stijl trekt hij indie naar een heel nieuw niveau. 

The Shenanigans is een achtkoppige formatie uit Almere. De band wordt begeleid door drie blazers die swingend hun partijen eruit knallen. Ze maken up-tempo ska, reggae die ondersteund wordt met vliegende schoenen. Uit het publiek moet soms even iemand opzij duiken. De heren beloven namelijk een EP aan degene die zijn schoen op het podium zou gooien. 

De Nederlandstalige band Fill In The Blanks heeft een brede stijl met invloeden van rock, pop, soul en jazz. Met hun stijlvolle optreden nemen zij de zaal over. Aanstekelijke danspasjes en passende turquoise outfits maken de act helemaal af.

De avond wordt afgesloten door Raptor. Met stevige rock en melodische zanglijnen verzekeren zij zichzelf samen met Duke John, Talk Show Host en The Shenanigans van een plek in de finale.

De finale vindt plaats op donderdag 8 oktober in De Helling. Het prijzenpakket bestaat onder andere uit een geldbedrag van 750,- euro, een studiodag bij The Recording Studios en een professioneel bandcoachtraject.

Gezien: Halve finale Utrecht Popprijs 2015 met Between the Jars, Brothers On The Edge, DIRT A GOGO, Duke John, Fill In The Blanks, Jesco, Raptor, Talk Show Host en The Shenanigans, zaterdag 12 september 2015 @ Het Huis, Utrecht 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht