Club 3voor12/Utrecht viert 100e editie groots Club 3voor12/Utrecht viert 100e editie groots

Prominente muziekprofessionals selecteren hun favoriete Utrechtse band voor jubileumeditie

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Club 3voor12/Utrecht viert 100e editie groots

Prominente muziekprofessionals selecteren hun favoriete Utrechtse band voor jubileumeditie

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Club 3voor12/Utrecht, de showcase-avond voor de Utrechtse muziekscene, viert op donderdag 24 september haar 100e editie in dB's. De Club wordt georganiseerd door muziekplatform 3voor12/Utrecht, dat al ruim tien jaar een spin in het het web is van de lokale muzieksector. Voor deze jubileumeditie hebben zes Utrechtse muziekprofessionals, waaronder Johan Gijsen (o.a. TivoliVredenburg, Le Guess Who?), Roel Coppen (Friendly Fire) en Jeroen Boekhorst (dB's), elk één van hun favoriete Utrechtse bands uitgenodigd om op te treden. Op de line-up staan Alexi Lalas, Adam & The Relevants, Homemade Empire, The Badger and the Bass, My Blue Van en Robbing Banks.

In de afgelopen tien jaar hebben meer dan driehonderd acts en circa duizend muzikanten op de maandelijkse, gratis toegankelijke Club-avond gestaan. De Club-avond is hét podium voor elke getalenteerde band die aan het begin staat van zijn muzikale carrière. In die tien jaar heeft 3voor12/Utrecht dan ook veel acts voorbij zien komen die uiteindelijk landelijk of zelfs internationaal zijn doorgebroken. Denk aan Kensington, John Coffey, Eefje de Visser, Roosbeef, Nobody Beats the Drum, StropStrikkers, Jiggy Djé en Mister & Mississippi.

Line-up 100e editie

De line-up van deze jubileum-editie is samengesteld door zes programmeurs die hun sporen in de provincie Utrecht hebben verdiend. Elke programmeur heeft één van zijn favoriete nieuwe(re) Utrechtse acts uitgenodigd:

Johan Gijsen (TivoliVredenburg / Le Guess Who? / ITGWO) : Homemade Empire
Roel Coppen (Friendly Fire / Best Kept Secret) : Adam & the Relevants
Eduard Versteege en Jacob Hagelaars (EKKO / Woodlum) : Alexi Lalas
Jeroen Boekhorst (dB's / Clash of the Titans) : The Badger and the Bass
Jasper Coenen (o.a. Smeerboel en Soenda) : Robbing Banks
Waldo Volmer (Gigant / Never Mind The Hype) : My Blue Van

De programmeurs vertellen binnenkort op onze site waarom ze voor deze acts hebben gekozen, maar in een notendop is dit wat er op het programma staat: fuzz folk, drones, field recordings en feedback van Homemade Empire, britpop van Adam & the Relevants, harmonieuze en hypnotiserende gitaarsongs van Alexi Lalas, rockabilly van The Badger and the Bass, garagerock van Robbing Banks en soulvolle bluesrock van My Blue Van.

Verwacht verder niet te veel toeters en bellen. Het presenteren van nieuwe acts en het hebben van een gezellige avond zijn altijd de hoofddoelen geweest en dat is op deze 100e editie niet anders.

Te zien: Adam & The Relevants, Alexi Lalas, Homemade Empire, My Blue Van, The Badger and The Bass en Robbing Banks, donderdag 24 september 2015 @ dB's, Utrecht
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht