3voor12/Utrecht tipt, week 40 3voor12/Utrecht tipt, week 40

The Royal Engineers, Silent Runners, Alcuna Wilds, KIN, Rondé, Black Oak, Utregse Unie, The World of Dust, Alasdair Roberts

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 40

The Royal Engineers, Silent Runners, Alcuna Wilds, KIN, Rondé, Black Oak, Utregse Unie, The World of Dust, Alasdair Roberts

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week is er wederom meer dan genoeg te doen in Utrecht. We zitten nog middenin het release-seizoen, want The Royal Engineers, Silent Runners, Black Oak en The World of Dust presenteren nieuw materiaal. Alcuna Wilds speelt op vrijdag in ACU en KIN, Wanderen Michielen diezelfde dag in Amersfoort. Zaterdag doet Serious Talents on Tour Utrecht aan en zondag is in NUtrecht de derde editie van Utregse Unie. We nemen ook nog een stukje van de nieuwe week mee, want één van de beste singer-songwriters van dit moment speelt dan in Utrecht.

Wie: The Royal Engineers
Wat: seventies pop
Wanneer: woensdag 30 september 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: 5 (voorverkoop), 7 (deur)

Pakkende poprock met jaren zeventig invloeden, maar ook met een modern geluid; dat zijn
The Royal Engineers. De springende gitaren en achtergrondzangeressen maken de muziek vrolijk en dansbaar. Vanaf begin augustus zijn ze huisband bij 'De Eretribune' op Fox Sports en op woensdag 30 september presenteert de band zijn debuut-EP in EKKO.

Wie: Alcuna Wilds + Die Werken + Märel Anna
Wat: indie / elektronisch / indiefolk
Wanneer: vrijdag 2 oktober 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: 5

'Suburban Noir' is de debuutsingle van
Alcuna Wilds, een Brits/Nederlandse band waarvan de leden in Amsterdam, Den Haag en Utrecht wonen. Op de single hoor je zweverige, gedragen indiepop. Soundscapes van gitaar en synthesizer worden aangevuld met elektronische invloeden en melancholische zang. Vrijdag 2 oktober speelt de band in ACU, samen met Die Werken (compromisloze elektronica) en Märel Anna (indie/folk).

Update: Die Werken kan helaas niet spelen, Pure Muna uit Amsterdam vervangt 

Wie: Silent Runners
Wat: new wave / post-punk
Wanneer: vrijdag 2 oktober 2015 (20.30 uur)
Waar: De Stadstuin, Europalaan 20
Schade: zo te zien is het gratis
 
De bandleden van Silent Runners ken je misschien nog wel van hun vorige band, Yesterday's Men. Als Silent Runners maken ze "schemerige new wave & post-punk geïnspireerd door de donkere kant van de jaren 80, zonder de slecht betaalde Manchester fabriekservaring." Op 5 oktober van dit jaar verschijnt een 6-track EP, samen met de single 'I Walk Away'. Om dat te vieren is er op vrijdag 2 oktober een releaseparty in de Stadstuin in Utrecht.

Wie: Wander + Kin + michielen
Wat: indie en meer
Wanneer: vrijdag 2 oktober 2015 (21.00 uur)
Waar: Boothill Saloon, Amersfoort
Schade: gratis
Er is een mooie live-avond aanstaande vrijdag in de Boothill Saloon in Amersfoort. Het Groningse KIN gaat hard met zijn orkestrale gitaren, warme vocalen, pompende beats en bassen die worden aangevuld met trip-hop en post-rock invloeden. Michiel van de Weerd gaat in zijn bands (nu De Koorts en Willem Wits) altijd zo op in de geluiden die hij met zijn gitaar en pedalen creëert, dat er al snel werd gesproken van de term 'Michielen.' Die term is nu een werkwoord en een bandnaam, want in Michielen kan Van de Weerd er rustig op los Michielen. Wander noemt zichzelf "a gloomy mess from Utrecht." Drie van de vier bandleden speelden ooit in We vs. Death, maar Wander maakt geen postrock. Indie horen we, geïnspireerd door hun voorbeelden uit de jaren negentig.

Wie: Rondé + Emil Landman + Orange Skyline
Wat: Serious Talents on tour
Wanneer: zaterdag 3 oktober 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: 10

Al een paar jaar stuurt 3FM drie Serious Talents op een tour langs een tiental poppodia. Dit jaar zijn dat Rondé (winnaar van de
3FM Serious Talent Award 2015), Emil Landman en Orange Skyline dat een nu al succesvol jaar kort geleden bekroond zag worden met een platendeal.

Wie: Black Oak + Sväva + Sun Kissed Mountains
Wat: Bellwether presents
Wanneer: zaterdag 3 oktober 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8
 
Het nieuwe label Bellwether presenteert zich voor het eerst tijdens de EP-release van Black Oak. In februari 2014 brachten Thijs Kuijken (I am Oak) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) een gezamenlijke split-10" EP uit onder de naam Black Oak. De samenwerking, waarvoor het duo ook twee nummers schreef, smaakte naar meer. De twee presenteren op zaterdag 3 oktober hun nieuwe Gallop EP in EKKO tijdens de eerste Bellwether Presents.

Wie:
Dazzled Sticks, DustyRachel GreenSkynjun, AntosRaw Basics
Wat: Utregse Unie meets Approved Sneakers Market
Wanneer: zondag 4 oktober 2015 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: NUtrecht
Schade: 7,50
 
Op zondag 4 oktober is NUtrecht weer het epicentrum van urban culture. Dan vindt namelijk de derde editie plaats van festival Utregse Unie met hiphop, bass & beats, street art, skateboarding, lifestyle en meer. Voor de editie slaat Utregse Unie de handen ineen met het sneakers & lifestyle evenement Approved Sneakers market, een jaarlijks evenement georganiseerd voor en door sneaker liefhebbers. De twee organisaties bundelen hun krachten om het ultieme indoor urban culture festival te realiseren: Utregse Unie Meets Approved Sneakers Market. De Approved Sneakers Market is van 12.00 tot 19.00 uur, 's avonds is het muziekprogramma met hoofdacts Dazzled Sticks, Dusty en Rachel Green en lokale acts Skynjun, producer Antos en dj-collectief Raw Basics.

Wie: The World of Dust
Wat: lo-fi progrock
Wanneer: zondag 4 oktober 2015 (19.00 - 22.00 uur)
Waar: KNG56
Schade: €10 (incl. cd)
 
KNG56 biedt op zondagavond een avondvullend programma in het kader van de release van het nieuwe album van The World Of Dust. Tijdens deze eenmalige show wordt er in twee sets werk gespeeld van The World of Dust, Bart van der Lee, I Am Oak en Pino Plaza. Daarnaast zijn er twee korte films en een expositie van collages. De band voor deze speciale avond bestaat uit Stefan Breuer, Bart van der Lee, Thijs Kuijken en Arno Breuer. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren altijd aan te raden bij KNG56. Dat doe je door een mail te sturen aan podium.kng56@gmail.com.

Wie: Alasdair Roberts + The T.S. Eliot Appreciation Society
Wat: singer-songwriter
Wanneer: maandag 5 oktober 2015 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8
 
Alasdair Roberts is één van de beste folkartiesten die Europa rijk is. Zijn stijl is geworteld in de Keltische en ook Amerikaanse folk, maar is tegelijkertijd fris en authentiek. Zijn gitaarstijl is ronduit uniek en trefzeker. In het verleden heeft Roberts al samengewerkt met andere grootheden als Jason Molina en met Will Oldham aka Bonnie Prince Billy. Roberts' laatste album A Wonder Working Stone (verschenen op Drag City) bewijst dat Roberts in de kracht van zijn leven is. Support komt van The T.S. Eliot Appreciation Society die bezig is met zijn tweede album en inmiddels ook een band om zich heen heeft verzameld.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht