3voor12/Utrecht tipt, week 39 3voor12/Utrecht tipt, week 39

Club 3voor12/Utrecht, Kapok, Lo-tronic, Aardvarck, Nordic Delight, Plaatjes, Back Roads

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 39

Club 3voor12/Utrecht, Kapok, Lo-tronic, Aardvarck, Nordic Delight, Plaatjes, Back Roads

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Ok, we houden het kort. Donderdag hopen we jullie te zien in dB’s bij de 100e editie van onze eigen Club 3voor12/Utrecht. Maar er is nog meer te doen: release-show Kapok, Aardvarck in EKKO, de eerste editie van Lo-tronic, een Norwegian Night van Nordic Delight en rootsfestival back Roads. Last en zeker niet least kun je op zaterdag je eerste dansje wagen in het nieuwe Amersfoortse poppodium FLUOR. Meer over al deze shows in het artikel.

Wie: Alexi Lalas, Adam & The Relevants, Homemade Empire, The Badger and the Bass, My Blue Van en Robbing Banks
Wat: 100e editie Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 24 september 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis
 
Club 3voor12/Utrecht, de showcase-avond voor de Utrechtse muziekscene, viert haar 100e editie in dB's. De Voor deze jubileumeditie hebben zes Utrechtse muziekprofessionals, waaronder Johan Gijsen (o.a. TivoliVredenburg, Le Guess Who?), Roel Coppen (Friendly Fire) en Jeroen Boekhorst (dB's), elk één van hun favoriete Utrechtse bands uitgenodigd om op te treden. Op de line-up staan Alexi Lalas, Adam & The Relevants, Homemade Empire, The Badger and the Bass, My Blue Van en Robbing Banks.

Wie: Kapok + Circa
Wat: indie / jazz
Wanneer: donderdag 24 september 2015 (19.30 uur)
Waar: RASA
Schade: € 11,00 staan, € 14,00 zitten
 
Het eigengereide en alom geprezen instrumentale indie-trio Kapok houdt niet van stil zitten. Na de succesvolle ontvangst van het tweede album (2014) had de band zoveel nieuwe ideeën dat ze direct begonnen te werken aan de opvolger. Glass to Sand is verschenen op 6 september en het resultaat van een intense zoektocht: meerdere opnames werden vernietigd, op zoek naar het fundament en daarmee naar vernieuwing. Het nieuwe geluid van Kapok is donkerder, filmischer, en gebouwd op grooves uit indierock, americana en Afrikaanse muziek. De instrumentale songs zijn opgebouwd rond hypnotiserende grooves van gitarist Timon Koomen en drummer Remco Menting, waarover hoornist Morris Kliphuis als een zanger zijn lijnen neerlegt.

Wie: Zarbi Zibou
Wat: Lo-tronic - Brauhouse #1
Wanneer: vrijdag 25 september 2015 (18.00 - 22.00 uur)
Waar: Koffie Leute/Brauhaus aan de Westerkade
Schade: gratis
 
Vrijdag start Lo-tronic, een nieuwe maandelijkse avond die een samenwerking is tussen Studiohagy (Lofriday) en Koffie Leute/Brauhaus aan de Westerkade. Tijdens het recente Kadefestival is de aftrap gegeven voor een reeks Lo-tronic avonden in het Brauhaus. Gezien de festival-editie eerder deze maand en een grootse editie in oktober is de editie van deze vrijdagavond een wat kleinere 'tussen-editie'. Naast het bekende gamevermaak (Karten en Knokken op de SNES) is er een dj-set van Zarbi Zibou geprogrammeerd.

Wie: Aardvarck + Celestial Terrestrial
Wat: Cultfarm
Wanneer: vrijdag 25 september 2015 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7 vvk, € 9 aan de deur
 
Vrijdag 25 september is er weer een editie van clubavond Cultfarm in EKKO, ditmaal met Aardvarck als gast. Deze markante DJ vertoefde voor een langere periode in Bali maar is onlangs weer teruggekeerd naar Nederland. Geïnspireerd door hiphop, funk, soul, disco, house, dub, jazz en new wave maakt de Bosschenaar muziek zoals hijzelf dat lekker wil, op labels als Delsin, Rush Hour, Kindred Spirits en Eat Concrete. Luister ook naar zijn recente 12” Thanxxx Joch / Hump op Voyage Direct. Support komt deze nacht van Cultfarm-residents Celestial Terrestrial.

Wie: Emilie Nicolas + Bloody Beach + Fay Wildhagen
Wat: Nordic Delight Norwegian Night
Wanneer: zaterdag 26 september 2015 (19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: combiticket (incl. Noors diner) € 25, muziek en films € 12,50
 
Nordic Delight biedt je wederom de kans om de nieuwste Scandinavische topacts voor het eerst in Nederland te zien. Met deze keer de krachtige stem en elektronische beats van Emilie Nicolas, ‘tropidelica' van Bloody Beach (mix tussen pop, rock, psychedelica, met elementen van afrobeat, dub en surfrock) en de jonge folkzangeres, songwriter en gitariste Fay Wildhagen brengt Nordic Delight wederom drie nieuwe beloften uit Noorwegen naar Utrecht. Naast live muziek worden korte films van Noorse makers vertoond en is er een beperkt aantal combitickets beschikbaar inclusief een driegangendiner (vanaf 17.30 uur) vol Noorse smaken.

Wie: Jim Sebe & Bengkulu + Diggy Dex + Bonnefooi vs. Jaystar + Qbical en veel meer
Wat: PLAATJES 'De eerste dans'
Wanneer: zaterdag 26 september 2015 (22.00 uur)
Waar: FLUOR
Schade: gratis
 
Op 26 september kun je je eerste dansje wagen in het nieuwe Amersfoortse poppodium. FLUOR opent die dag voor het eerst de deuren van het volledige pand met PLAATJES, dezelfde dansavond waarmee De Kelder ook op legendarische wijze werd afgesloten. Alle residents van PLAATJES / FLUOR komen draaien, net zoals “alles wat daar als organisatie en bevriende Amersfoortse boegbeelden en dwazen omheen draait”. De deur van FLUOR gaat om 22.00 uur open.

Wie: o.a. Tommy Ebben, Crimson Inc., The Faraways, Walker Diver, Bootleg Betty, Smutfish Niek Pronk, Homesick, Shannon Lyon
Wat: Back Roads
Wanneer: zondag 27 september 2015 (13.00 - 23.00 uur)
Waar: bij café's De Stad, Tilt! en De Potdeksel
Schade: gratis
 
Zaterdag 27 september vindt de eerste editie plaats van het nieuwe roots festival Back Roads. Het festival wordt georganiseerd door drie cafés op het Lucas Bolwerk: De Stad, Tilt! en De Potdeksel. Twaalf acts spelen op drie verschillende podia. Op de line-up onder andere Tommy Ebben, Crimson Inc., The Faraways, Walker Diver, Bootleg Betty, Smutfish Niek Pronk, Homesick (Hans de Vries) en de Canadese Shannon Lyon.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht