3voor12/Utrecht tipt, week 38 3voor12/Utrecht tipt, week 38

Voodoo To Go, NORDEN, Los Cojones del Toro, SoHaSo, IBB-Fest, Lost Bear, Boyle, Roosbeef, King Khan

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 38

Voodoo To Go, NORDEN, Los Cojones del Toro, SoHaSo, IBB-Fest, Lost Bear, Boyle, Roosbeef, King Khan

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Vorig weekend was heel druk, maar deze week is dat eigenlijk niet anders. Drie festivals (Voodoo To Go, IBB-Fest en Snor festival), twee release-shows (NORDEN en Boyle), een showcase van Los Cojones del Toro, live-shows van Lost Bear en King Khan & BBQ en de SoHaSo clubnight. Daar moeten gewoon één of meerdere dingen voor je tussen zitten.

Wie: Vaudou Game, Erol Josué, Omar Sosa, Fra Fra Sound, Jungle by Night dj-set
Wat: Voodoo To Go festival
Wanneer: vrijdag 18 september t/m zondag 20 september 2015
Waar: RASA
Schade: vanaf € 22 in vvk

Van 18 tot en met 20 september presenteert Stichting Voodoo To Go bij RASA in Utrecht het eerste voodoofestival in Europa. De voodoo funk van Vaudou Game is headliner van het programma, dat naast muziek ook film, dans, lezingen en een kinderprogramma omvat. Behalve Vadou Game staan onder meer de Haïtiaanse vodoupriester Erol Josué en de Cubaanse pianist Omar Sosa en het Surinaamse collectief Fra Fra Sound op de line-up. Jungle by Night doet een dj-set. In drie dagen belicht het festival de veelzijdigheid en de minder bekende positieve kant van de voodoocultuur, van haar oorsprong in Afrika tot de diaspora in de Cariben en de cross-over met jazz.

Wie: NORDEN
Wat: pop
Wanneer: vrijdag 18 september 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 6

NORDEN is de naam waaronder de Bilthovense zanger en componist Jeffrey Noordijk zijn eigen werk naar buiten brengt. Hij laat zich onder andere inspireren door Coldplay, Queen en Linkin Park. Noordijk is onlangs afgestudeerd met de eerste lichting van de opleiding Musician 3.0 aan het Conservatorium Utrecht en op 18 september presenteert hij in De Helling zijn zeven nummers tellende debuut-EP Crossing Lines.

Wie: Los Cojones del Toro + Between The Jars
Wat: Pollination presents
Wanneer: vrijdag 18 september 2015 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Vrijdag staat de Utrechtse rockband Los Cojones del Toro op het podium van ACU voor zijn eerste officiële showcase. De band pakt naar eigen zeggen uit met "een ware freakshow die je niet snel zal vergeten". Muzikaal is de band geïnspireerd door bands als Alice in Chains en Soundgarden maar ook visueel zoek ze het onacceptabele op. De band heeft een debuutalbum klaar liggen maar eerst deze show die, als we eerdere try-outs in België en Utrecht mogen geloven, wild belooft te worden.


Wie: SoHaSo: David August (live), Nuno dos Santos b2b Tsepo, Polynation (dj set)
Wat: techno en house
Wanneer: vrijdag 18 september 2015 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 14

In een interview met 3voor12 vertelde Nuno dos Santos onlangs uitgebreid over zijn label SoHaSo en de gelijknamige club-avond. Op deze editie geeft hij alle ruimte aan het Duitse multitalent David August, die wordt geroemd als een van de beste liveacts ter wereld. August brengt zijn avontuurlijke, maar vloervriendelijke future-/deephouse met instrumenten en eigen vocals naar de club. SoHaSo-residents Tsepo en Nuno dos Santos doen een b2b en het veelbelovende duo Polynation draait in dezelfde lijn door.

Wie: Mr. Polska, Weval, GOSTO, The Brahms en meer
Wat: IBB-Fest
Wanneer: zaterdag 19 september 2015 (vanaf 15.00 - 1.00 uur)
Waar: grote grasveld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan
Schade: gratis

Zaterdag 19 september vindt de zesde editie plaats van IBB-Fest, op het grote grasveld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Er zijn maar liefst drie podia: de SSH stage, Talent stage en De Oase. De line-up ziet er goed uit met onder andere Mr. Polska, Weval, GOSTO, The Brahms, Pocket Knife Army, Go Go Kill, Big Hare, Close Up en Jorn ten Ham. Naast veel muziek is er ruimte voor straattheater, dans, beeldende kunst, workshops en nieuwe media. Het complete blokkenschema vind je hier.

Wie: Lost Bear
Wat: indie
Wanneer: zaterdag 19 augustus 2015 (22.00 uur)
Waar: Stathe, Utrecht
Schade: gratis

Vroeger zouden we de term nineties-indie gebruiken, wanneer we het over Lost Bear hebben, maar die stijl heeft de band op het nieuwe album Monkey Pop achter zich gelaten. Donkere elektronica, tribale folk en vleugjes noiserock houden de luisteraar claustrofobisch en psychotisch in de greep. Wat niet is veranderd is dat Lost Bear een intense live-band is, die niet vies is van wat slechte humor. Dat alles kun je zaterdag in Stathe zien.

Wie: Boyle release-festival met veel bands
Wat: indie
Wanneer: zondag 20 augustus 2015 (12.00 uur)
Waar: Metaal Kathedraal, De Meern
Schade: gratis, maar donatie wordt op prijs gesteld
 
Boyle is een nieuw project van Marten Timan (ex We vs. Death). De band presenteert zijn debuutalbum met een mini-festival in Metaal Kathedraal in de Meern. Behalve van Boyle zelf zijn er optredens van The Fire Harvest, Holden Goldmund, Paul Hoek, T.S Eliot Appreciation Society, Het Gloren, Bismuth en The World Of Dust. Daarnaast is er de SoekHoek minimarkt met vintage spullen, meubels, DIY en meer, zijn er visuals van Daan Kars en ODDVisuals, enkele kunst expo's en een muziekinstallatie van Yuri Landman. Entree voor het festival is gratis, donaties zijn welkom.

Wie: Roosbeef (solo), Easy Aloha's, Jesus Evil Highway
Wat: Snor festival
Wanneer: zondag 20 augustus 2015 (12.00 - 18.00 uur)
Waar: Kampeerterrein De Lievelinge, Vuren
Schade: € 10 (kinderen € 5)

Ok, Vuren is eigenlijk geen provincie van Utrecht maar er gaan zoveel Utrechters naar Kampeerterrein De Lievelinge dat we het gewoon meetellen. Snor festival wordt nu voor het tweede jaar georganiseerd door de gelijknamige uitgeverij en heeft allemaal activiteiten waar je kunt "zien, horen, leren, proeven en doen". Check het programma want het is teveel om op te noemen. En er is ook muziek: Roos Rebergen (aka Roosbeef), de Easy Aloha's en Jesus Evil Highway (bluegrass).

Wie: King Khan & BBQ + Sensational Second Cousins
Wat: doowop, RnR, soul en garage
Wanneer: zondag 20 augustus 2015 (20.00 uur 1e band)
Waar: dB's, Utrecht
Schade: € 10

Er was een tijd dat King Khan standaard in dB's speelde, maar de roem die hij inmiddels heeft vergaard heeft hem in de tussentijd ook in andere zalen gebracht. Mooi dat ze dus weer eens bij dB's over de vloer zijn. Dat betekent een feestelijke avond die muzikaal van doowop, naar RnR, soul en garage gaat. De liveshows van dit tweetal staan altijd bol van muzikale gekte en genialiteit waarop je kunt dansen, sjansen, zweten, springen en zingen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht