Serious Talents schitteren in de Helling Serious Talents schitteren in de Helling

Rondé, Emil Landman en Orange Skyline presenteren een mooi einde van de tour

, Tekst: Wies van der Heyden / Foto’s: Eric Duijvestijn

Serious Talents schitteren in de Helling

Rondé, Emil Landman en Orange Skyline presenteren een mooi einde van de tour

Tekst: Wies van der Heyden / Foto’s: Eric Duijvestijn ,

Voor het vijfde jaar op rij gaan drie 3fm Serious Talents de poppodia van Nederland langs. Drie bands voor de prijs van één. Dit jaar kwamen de rustige droompop van Emil Landman, de meezingbare refreinen van Rondé en de ruige Britpop van Orange Skyline langs. De laatste show van de tour was afgelopen zaterdag in een uitverkochte Helling.

Serious Talent is een al langer lopend concept van 3FM. Elke twee maanden worden vier, in de meeste gevallen jonge, talenten uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Deze acts worden vaak op de radio gedraaid en hebben zo de kans om meer bekendheid te krijgen. In 2011 ontstond Serious Talent on Tour: een concertreeks waarbij drie Serious Talents de kans krijgen zichzelf te presenteren op het podium. Dit jaar zijn Emil Landman, Rondé en Orange Skyline uitverkozen om hier onderdeel van te zijn. De tour zou eigenlijk in april plaatsvinden, maar omdat Rikki Borgelt, de zangeres van Rondé, geopereerd moest worden aan haar stembanden werd de tour verplaatst naar afgelopen zaterdag.

Dromerige klanken leiden de avond in. Emil Landman stond precies een jaar geleden ook al in de Helling, bij de release van zijn debuutalbum Colours and their Things. En hij laat weten dat hij het nog net zo eng vindt als toen. Van zijn zenuwen is weinig te merken. Landman en zijn band lijken in trance. Extreem geconcentreerd spelen ze ingetogen, maar betoverend. Een mysterieuze kalmte straalt van het podium. Met een 70's popgeluid en een trage vibratie in zijn stem neemt hij ons mee in zijn verhalen en krijgt hij de eerst nog rumoerige Helling stil. Deze week gaat de verteller opnieuw op reis dus hopelijk kunnen we binnenkort weer nieuwe verhalen verwachten. 

Rondé heeft een aantal fans meegenomen. Een meisje staat vooraan met een t-shirt met het hoofd van gitarist Armel Paap erop. Ze spelen dan ook in hun thuisstad. Met hun meezingbare indiepop doen ze het publiek ontwaken uit de droomwereld van Emil Landman. Zangeres Rikki Borgelt zwiert rondjes draaiend over het podium en zingt catchy liedje na catchy liedje. De muziek ligt prettig in het gehoor, al beginnen de liedjes na een tijdje wel op elkaar te lijken. Dit maakt de band goed door met veel enthousiasme op het podium te staan en op een mooie manier met elkaar samen te spelen. 

Orange Skyline begint iets later door een technisch probleem. Het publiek is een beetje ingedut tijdens de lange pauze, maar zodra de Groningse jongens het eerste lied inzetten is iedereen meteen wakker. De energie knalt van het podium. Zanger Stefan van der Wielen springt, rent en danst als een bommetje heen en weer terwijl zo af en toe een microfoonstandaard omvalt. Staand op de boxen vooraan bij het podium gooit hij met een brede grijns knipogen en steelse blikken het publiek in. Volgens Stefan heeft de band een regel dat ze pas stoppen als ze geen enkele energie meer over hebben. Bij ‘Rapture’ gaat dan ook alle energie die nog over is eruit. Met dit allerlaatste nummer van de tour zorgt de britpopformatie voor een knallende afsluiting van een mooie avond met drie heel verschillende maar veelbelovende talenten.


Gezien: Serious Talent on Tour met Emil Landman, Rondé, Orange Skyline, zaterdag 3 oktober 2015 @ Tivoli de Helling 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht