Kort Utrechts Popnieuws Week 41 Kort Utrechts Popnieuws Week 41

Geysers, Robbing Banks, Beatsofreen, Strowis Sunday Afternoon Concerts, Project Bongo, Stillwave en Meru Duijsens Quintana

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 41

Geysers, Robbing Banks, Beatsofreen, Strowis Sunday Afternoon Concerts, Project Bongo, Stillwave en Meru Duijsens Quintana

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Geysers, Robbing Banks, Beatsofreen, Strowis Sunday Afternoon Concerts, Project Bongo, Stillwave en Meru Duijsens Quintana.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuwe single en EP van Geysers
De Utrechtse elektronische muzikant Alexander van der Linden aka Geysers komt nauwelijks vier maanden na debuut-EP Kaleido Sun al met de opvolger STAR. Op deze tweede EP neemt hij de luisteraar in achttien minuten mee “op een trip langs lichtpunten door een donkere nacht. Wat de nummers gemeen hebben zijn de hoge, maar kraakheldere vocalen, die ondersteund worden door analoge synths en drumcomputers.” Ook voor deze EP trok Van der Linden zich meerdere keren terug in hutjes op de Hoge Veluwe, om daar in alle rust te werken aan nieuw materiaal. "Deze tweede EP is een samenvatting van wat ik de afgelopen maanden in afzondering bekokstoofd heb", vertelt Van der Linden. "Ik experimenteer graag met -voor mij- nieuwe instrumenten, dat voedt je inspiratie enorm. De muziek is steeds in ontwikkeling, zo nu en dan een paar tracks tegelijk naar buiten brengen werkt daarom ook prettig voor mij." De single 'Twin Higgs (Radio Edit)' is deze week verschenen. De EP volgt op 22 oktober. Geysers is de komende tijd onder andere hier te zien in het Filmtheater in Hilversum (op 15 november) en hij doet een showcase in Hutspot in Utrecht (op 21 november).

Nieuw video, instore en onofficiële release voor Robbing Banks
De officiële releasedatum van het nieuwe album van Robbing Banks is 16 oktober, maar This & That is nu al te beluisteren via soundcloud. Ook hebben studenten van de Willem de Kooning Academie in 8 uur (!) een video bij het nieuwe nummer 'Waiting on a Friend' gemaakt. De release-party van This & That is op zaterdag 17 oktober in dB's. Voor mensen die niet zo lang kunnen wachten, doet Robbing Banks op vrijdag 16 oktober om 16.00 uur een instore in Plato Utrecht. Daar is het nieuwe album dan ook al te krijgen.

Beatsofreen komt met debuutalbum Full Circle

Op 6 november verschijnt Full Circle, het debuutalbum van de Nederlandse producer Beatsofreen. Op Full Circle combineert hij beats, synths, jazz & klassieke soundscapes met field recordings en veel zelfgespeelde instrumenten. Beatsofreen is een perfectionist waardoor het vier jaar duurde om Full Circle op te nemen en af te maken. Als het goed is is dat ook terug te horen in de vele instrumenten, de kleine details en de complexe structuren die in de nummers te horen zijn. Full Circle is al vooruit te bestellen via de website van King Deluxe, het Canadese label waarop de plaat uitkomt. Luister hieronder naar een track van het album, ‘Wah Doo’.

Elf zondagmiddagconcerten in huiskamer van Hostel Strowis

Komende winter geniet je op een groot aantal zondagmiddagen in een mooie huiskamer van akoestische optredens met een lekker warme chocolademelk in de hand. Van zondag 29 november t/m 7 februari kan dat iedere week, helemaal gratis in de huiskamer van Hostel Strowis, midden in het centrum van Utrecht. Op elke editie van de Strowis Sunday Afternoon Concerts spelen twee acts. Het programma ziet er als vlot uit: Fýl en Anne Groen (29/11), Cejay-music en A Brighter Light (6/12), Pick a Lily en Heug (13/12), Sophie van Bree en The Central Line (20/12), Anne Wouter en Oliver Cried Wolf (27/12), Sebastiaan Benjamin en Flux Gallery (3/1), The Faraways en Kalio Gayo (10/1), Frank Doesburg en Sophie ter Schure (17/1), Herman Pouderoyen en Galleons (24/1), Amado Music en ... And Then Some (31/1) en de reeks wordt afgesloten door Bart Rijs en Pix (7/2).

Nieuwe single voor Project Bongo
Project Bongo heeft vorige week een nieuwe single uitgebracht. ‘Girls Don’t Mind’ loopt vooruit op de tweede EP die in 2016 moet verschijnen.

Drummer Adriaan Hogervorst verlaat Stillwave
Het Utrechtse Stillwave is bezig met een gestage opmars in de Nederlandse popscene en speelt ook regelmatig in Groot-Btittanië. Nadat de band in het afgelopen jaar een aantal singles en een EP heeft uitgebracht is het drietal ook geselecteerd voor het reizende muziekfestival Popronde, dat net van start is gegaan. Mede daarom komt het bericht op de Facebook-pagina van de band dat drummer Adriaan Hogervorst er mee stopt als een verrassing. Gelukkig voor de band en voor de vele shows die in de planning staan is de opvolger al gevonden. Joris Keijzer, die de band al hielp bij verschillende shows, heeft met ingang van deze week de drumkit van Adriaan Hogervorst overgenomen.
 
R&B-/soul zangeres Meru Duijsens Quintana komt met eerste clip
Meru Joy Duijsens Quintana is een jonge Engels- en Spaanstalige R&B-, soul- en hiphop-zangeres en ­songwriter. De geboren Nijmeegse is dit jaar aangenomen bij de Herman Brood Academie en daar net begonnen met het eerste jaar. Haar muzikale invloeden zijn onder andere Erykah Badu en Aaliyah. Een paar weken geleden heeft ze haar eerste videoclip ‘I Wonder’ uitgebracht.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht