3voor12/Utrecht tipt, week 42

Club 3voor12 Amersfoort, Riverdistrict, Elvis Perkins, DJ Spen, Tyree Cooper, Knallands Kwartiertje, Robbing Banks

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips voor deze week beginnen we met de eerste editie van Club 3voor12 Amersfoort in het nieuwe poppodium FLUOR. Verder kun je naar de release-show van Riverdistrict, folkartiest Elvis Perkins, een dubbele house-bill in Club Basis, de release-show van Robbing Banks en naar een nieuwe editie van Knallands Kwartiertje. Check het artikel voor alle details.

Wie: PHOS + Willem Wits + Aestrid
Wat: Club 3voor12 Amersfoort
Wanneer: donderdag 15 oktober 2015 (21.00 uur)
Waar: FLUOR
Schade: gratis

Donderdag 15 oktober is de eerste Club 3voor12 Amersfoort, een showcaseavond voor lokaal en regionaal talent in het nieuwe FLUOR café. Op de clubavond spelen drie talentvolle acts waarvan het merendeel uit Amersfoort of de regio komt. Het concept is hetzelfde als in Utrecht, waar 3voor12/Utrecht al ruim 10 jaar elke laatste donderdag van de maand in dB’s nieuwe en talentvolle bands uit de provincie Utrecht presenteert. Op de eerste Amersfoortse editie staan
PHOS, Willem Wits en Aestrid.

Wie: Riverdistrict + The Future’s Dust
Wat: indiepop
Wanneer: donderdag 15 oktober 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

De single ‘Heartbreakers’ die 
Riverdistrict vorig jaar uitbracht beloofde veel goeds en werd door de lezers en luisteraars van 3voor12/Utrecht benoemd tot Song van het Jaar. Op 15 oktober presenteert de band zijn nieuwe album Kansas Anymore met daarop 'onvervalste alt-pop met een knipoog naar surf, jangle pop en psychedelica’, zoals ze het zelf noemen. Support komt van The Future’s Dust.

Wie: Elvis Perkins + KINSEY
Wat: (freak-)folk
Wanneer: vrijdag 16 oktober 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50

Op zijn derde album koos de Amerikaanse folkartiest Elvis Perkins een minimalistische aanpak. I Aubade
is grotendeels thuis opgenomen met een simpele 4-track recorder waardoor de nummers een stuk intenser en eenzamer klinken dan voorheen. Perkins brengt op een mooie manier weemoed en ironie samen in zijn breekbare freakfolkliedjes.
Nick Kinsey is een producer en multi-instrumentalist uit Brooklyn, en ook de drummer van Elvis Perkins. Onder de naam KINSEY heeft hij een solo-album uitgebracht. Zijn muziek beschrijft hij als een kruising tussen Bob Dylan, Wilco en Neutral Milk Hotel.

Wie: vrijdag: DJ Spen + Thommy Davies + Sheila Ford / zaterdag: Tyree Cooper + Carlos Valdes + Aurelius
Wat: house
Wanneer: vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober 2015 (23.00 uur)
Waar: Club BASIS
Schade: voor 00.00 uur €5,-, na 00:00uur €10,-

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober organiseert club BASIS als tegenhanger voor het Amsterdam Dance Event twee avonden met house legendes DJ Spen en Tyree Cooper. Vrijdag is de labelavond van DJ SPEN, wiens roots in de oldschool hiphop liggen. Eén de tracks van zijn eerste hiphopgroup, ‘Girl You Know It’s True’, is gecovered en tot een hit gemaakt door Milli Vanilli. Inmiddels heeft hij een mooie carrière opgbouwd als dj, somgschrijver en producer van house-muziek. Zaterdag draait Tyree Cooper. Cooper komt uit Chicago en was een pionier in de opkomst van house, die heeft samengewerkt met Dr. Dre en geïnspireerd werd door oude R&B platen van zijn oom. Na al die jaren is het house-virus nog niet uit zijn bloed verdwenen.

Wie: Sue the Night + Maask en meer
Wat: Knallands kwartiertje
Wanneer: zaterdag 17 oktober 2015 (19.00 uur)
Waar: Eiland 8, Bernadottelaan 222
Schade: € 10
 
Dit weekend vindt de derde editie plaats van Knallands Kwartiertje. Het collectief neemt zaterdagavond mee op avontuur in Kanaleneiland en verrast je op op bijzondere en niet-voor-de-hand-liggende locaties door muziek-, dans-, poëzie- en theaterperformances van 15 minuten. De muzikale acts zijn in ieder geval Sue the Night en Maask. Daarnaast zijn er waarschijnlijk een aantal verrassingen op de avond zelf.

Wie: Robbing Banks + Reverend James Leg + Shady Greys
Wat: garagerock
Wanneer: zaterdag 17 oktober 2015 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10
 
Robin van Saaze (voorheen Taxi To The Ocean en Drive Like Maria) maakte als 'One Man Garageband’ Robbing Banks al indruk met zijn debuut Got Love Need Money en schopte het onder andere tot Serious Talent op 3FM. Die lijn zet hij op zijn tweede album onverminderd voort. Op This & That jaagt Van Saaze er weer in recordtempo tien liedjes doorheen. Live is hij een vuurbal vol energie die met een gruizige gitaar, een stampende bassdrum en een tamboerijn garagerock ten gehore brengt zoals het hoort: vuig, rauw en ongepolijst. Zaterdag presenteert hij This & That in dB’s, op een avond waarop ook Reverend James Leg (voorheen bekend van de onvolprezen Black Diamond Heavies en een van de beste performers en Fender Rhodes-spelers die er zijn) en het Amsterdamse boy/girl-duo Shady Greys (bluesy garage twang met gitaar, zang en cajon).