Kort Utrechts Popnieuws Week 47

Amber Arcades, Galleons, Edison Effect, TIAN, I'm With Stupid en Schaamplaat en veel nieuwe video's

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Amber Arcades, Galleons, Edison Effect, TIAN, I'm With Stupid en Schaamplaat en nieuwe video's van Bewilder, DeWolff, Sandyland, Audio Adam en Wooden Soldiers.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Amber Arcades naar Eurosonic Noorderslag, SXSW en Grasnapolsky
Een paar weken geleden verscheen vrij plotseling een nieuwe EP van Amber Arcades. De Patiently EP van de band rond Annelotte de Graaf loopt vooruit op het debuutalbum dat in 2016 moet verschijnen. De EP (en het album) hebben er in ieder geval al toe geleid dat de band is geselecteerd voor Eurosonic Noorderslag én het prestigieuze Amerikaanse showcase-festival SXSW. Ook speelt de band op 5 februari op festival Grasnapolsky.
 
Galleons releast eerste track van Stalemate EP
De Utrechtse indiefolk-formatie Galleons heeft deze week een nieuw nummer online gezet. 'Rookie Error' is afkomstig van de Stalemate EP die in december in fysieke vorm uitkomt. In de aanloop daar naartoe zet de band in de komende maanden ook andere nummers van de EP online. Galleons speelt op 13 december bij Gluren bij de Buren in Amersfoort en op zondag 24 januari 2016 op een editie van Sunny Sunday Afternoon in Hostel Strowis.

Edison Effect brengt Troubles in Paradise EP uit
In een eerdere editie van het Korte Utrechtse Popnieuws maakten we melding van de nieuwe single van Edison Effect, 'Troubles in Paradise'. Op vrijdag 20 november is de gelijknamige EP verschenen met daarop door o.a. Depeche Mode en CHVRCHES geïnspireerde indie-synthpop. Op vrijdag 27 november speelt de band in De Stadstuin (Europalaan 20). Support bij die show komt van S O P H I E.

TIAN releast nieuwe track van debuut-EP
TIAN is het geesteskind van de Utrechtse muzikante Yeattem Wong. Samen met Dolf Smolenaars maakt ze een warme mix van electronic en R&B ten gehore. 'Close' is afkomstig van de debuut-EP die het duo op 12 december presenteert in EKKO, en waarvan je bij ons al een recensie kunt lezen.

I’m With Stupid brengt eerste nummer nieuwe EP naar buiten
Na een drukke zomer met veel feesten en festivals is de Utrechtse reggaerock-formatie I’m With Stupid bezig met de opnames van een nieuwe EP die in januari 2016 veschijnt. De band heeft alvast een eerste nummer online gezet: 'Hard Times'.

Guilty Pleasure-avond voor het goede doel
Je muzikale guilty pleasures combineren met een goed doel? Dat kan. Vijf studenten van de Hogeschool Utrecht hebben een evenement opgezet dat het goede doel OneMen ondersteunt. De oprichtster van OneMen, Djénéba, zet zich in Burkina Faso in voor kinderen die werken in lokale goudmijnen en daar fysiek zwaar werk doen in schrijnende omstandigheden. Om Djénéba te ondersteunen in haar strijd tegen kinderarbeid en het geven van voorlichting over het belang van een opleiding, organiseert Schaamplaat op vrijdag 11 december in Klein Berlijn (Briljantlaan 5) het benefietfeest goud = fout. Doneer op dit spetterende dansfeest je favoriete guilty pleasure, en steun zo Djénéba in haar strijd tegen kinderen in de goudmijnen. De avond loopt van 20.00 tot 1.00 uur en Popta is de dj van dienst.

 

Een blokje nieuwe video's:

Bewilder - 'Forza (it is)'
'Forza (it is)' is misschien wel het beste liedje van het debuutalbum van Bewilder. Dat nummer heeft nu ook clip, waarin een toffe hommage wordt gedaan aan de jaren tachtig videoclip. Danny van der Wielen heeft bijna veertig clips uit de jaren tachtig op een hele mooie manier op Forza gemonteerd.

DeWolff - 'Sugar Moon'
'Sugar Moon' is de eerste single van het nieuwe album van - het tegenwoordig vanuit Utrecht opererende - DeWolff. Het album heeft als titel ROUX-GA-ROUX en verschijnt op 5 februari volgend jaar. De albumpresentatie is op 4 februari in Paradiso en op 7 mei staat de band in TivoliVredenburg.

Sandyland - 'Tie Me Down'
Colin Lee Vermeulen heeft al in verschillende bands gespeeld, maar Sandyland is helemaal zijn eigen project. 'Tie Me Down' is de nieuwe single.

Audio Adam - 'Train'
Ook Audio Adam heeft een nieuwe single: een live-versie van 'Train' die is opgenomen in The Church, de studio van producer Reyn Ouwehand.

Wooden Soldiers - 'Go'
'Go' is de nieuwe single van new-folkband Wooden Soldiers. Het nummer is afkomstig van de EP Second die de band op 21 januari presenteert in Kytopia.