3voor12/Utrecht tipt, week 48

Nachtmusik, The Odyssey, Strawboy, Joia, Sef, Pandae, IX

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We zijn nog aan het natrillen van Le Guess Who?, maar hebben desalniettemin alweer een zestal live-tips voor je op een rij gezet. Enjoy!

Wie: The Odyssey
Wat: rock
Wanneer: vrijdag 27 november 2015 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 4 in vvk, € 5 aan de deur
 
De alternatieve rockband The Odyssey is pas sinds januari bij elkaar en heeft een gedeelde voorliefde voor bands als Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Led Zeppelin, The Mars Volta, Incubus en Muse. Dit is goed te horen in de single 'The Pact' die in mei dit jaar verscheen en flink veel donkere gitaren bevat. Op vrijdag 27 november presenteert The Odyssey zijn debuut-EP Memories of a Long Forgotten Kingdom in dB's.

Wie: o.a. Machinefabriek, Niek Kleinjan en Maarten Vos, Slagwerk Den Haag
Wat: neo-klassiek
Wanneer: vrijdag 27 november 2015 (21.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 16,25
 
Grenzen tussen muziekstijlen vervagen steeds meer. Een mooi voorbeeld daarvan is Nachtmusik, dat plaatsvindt in TivoliVredenburg op vrijdag 27 november. Nachtmusik is de afterparty van het Buma Classical congres dat dit jaar samen met Johan Gijsen (programmeur van TivoliVredenburg, Le Guess Who? en Into The Great Wide Open) werkt aan een grenzeloze, eclectische avond, waarop barok naast experimenteel staat en waar een strijkkwartet gemixt wordt met elektronica. Voor Nachtmusik hebben ze de traditionele ideeën over klassieke muziek en concerten zoveel mogelijk van tafel geveegd en zijn ze met een schone lei begonnen. Nachtmusik vindt plaats in de Pandora, waar voor de gelegenheid drie podia gemaakt worden. Naast Machinefabriek, Niek Kleinjan en Maarten Vos zijn er onder andere optredens van Slagwerk Den Haag, Oscar Verhaar en presenteren Gwyneth Wentink, Wouter Snoei en Arnout Hulskamp 'In Code'. Het volledige programma vind je hier.

Wie: Strawboy
Wat: pop
Wanneer: zaterdag 28 november 2015 (20.00 uur)
Waar: Kytopia
Schade: € 5
 
Strawboy is het project van Ciaran O'Rourke die eerder met Bonobo heeft getourd. Op een gegeven moment trok hij zich terug naar het Ierse platteland waar hij zijn debuutalbum Tidal Islands schreef. Op zaterdag 28 november presenteert hij dat album in Kytopia met een tienkoppige band die bestaat uit muzikanten van het Utrechts en Amsterdamse conservatorium. Sylvía Hlynsdóttir, nieuw bandlid en tevens blazer/achtergrondzangeres van Björk, leidt de blaassectie, strijkers en concertharp.

Wie: Joia
Wat: singer-songwriter
Wanneer: zaterdag 27 november 2015 (20.30 uur)
Waar: Molen de Ster (Molenpark 3 in Utrecht)
Schade: € 5
 
Joia en haar gelijknamige band combineren het intieme van een singer-songwriter met het expressieve van de Nederlandse kleinkunst. Haar persoonlijke nummers richt ze direct aan het publiek. Op Zaterdag 28 november spelen Joia en haar band in Molen de Ster.

Wie: Sef
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 28 november 2015 (19.00 uur zaal open)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 12,50
 
In Kleur is het tweede album van Sef dat hij van een magazine voorzag om alle tracks te illustreren. De beats op In Kleur zijn gemaakt door SirOJ en FS Green, maar uiteindelijk liet hij Thijs van der Klugt van Baskerville er doorheen gaan. Het resultaat is een verrassend en onconventioneel album. Check bijvoorbeeld 'Wakker' en 'Ze Zeggen' live bij 3voor12 Radio. Zaterdag staat hij in TivoliVredenburg.

Wie: Pandae
Wat: alternative
Wanneer: zaterdag 28 november 2015 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis
 
Pandae ging voorheen door het leven als Capgras. Zaterdag spelen ze in Stathe hun tweede show onder deze nieuwe naam. Er staat nog geen muziek op internet, dus des te meer reden om te gaan kijken.

 


Wie: IX
Wat: electro-pop
Wanneer: zondag 29 november 2015 (15.00 uur)
Waar: Herman van Veen Arts center, Soest
Schade: gratis
 
Vorige week maakte IX veel indruk op de Le Guess Who?-editie van Club 3voor12/Utrecht. "Extreem dansbaar, toegankelijk en met een behoorlijke dosis hitpotentie waarvan de magie live echt voelbaar wordt", schreef onze redacteur. Tijdens de Club speelde hij veel nummers van de recent verschenen IX Tape die nu ook een vinyl-release krijgt. De presentatie daarvan is op zondag 29 november in het Herman van Veen Arts center in Soest. IX speelt daar een akoestische set en lanceert ook een Parfum d'Ambiance met de naam 'Marnix', gemaakt door de Duitse aroma-therapist Henriëtte Geiger.