3voor12/Utrecht tipt, week 47

Agent Fresco, Le Guess Who?, Club 3voor12/Utrecht, Willem Wits, Popronde Amersfoort, a balladeer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dit weekend staat Utrecht in het teken van Le Guess Who? en vindt in Amersfoort de Popronde plaats. Veel van onze tips hebben dan ook betrekking op deze festivals. Maar dat is niet het enige dat er gebeurt: vrijdag presenteert Willem Wits zijn nieuwe album en zondag speelt a balladeer in FLUOR. Opwarmen doen we woensdag alvast in dB’s, bij Agent Fresco uit IJsland.

Wie: Agent Fresco + Sven Agaath
Wat: pop, alternative, metal en mathrock
Wanneer: woensdag 18 november 2015 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 9
 
Het uit IJsland afkomstige Agent Fresco combineert pop, alternative, metal en mathrock tot een energieke mix die lastig in één hokje te vangen is. In augustus is het tweede album Destrier verschenen, dat net als het debuut geïnspireerd is door de enigszins traumatische ervaringen van zanger Arnór Dan. Zo is Destrier voortgekomen uit Dan’s frustratie, angst, woede en onbegrip nadat hij na een avond stappen op de straten van Reykjavik in elkaar is geslagen. Support komt van de Utrechtse shoegaton-band Sven Agaath.

Wie: teveel om op te noemen
Wat: Le Guess Who?
Wanneer: donderdag 19 t/m zondag 22 november 2015
Waar: diverse locaties in Utrecht
Schade: € 110 euro voor een passe-partout, € 27,50 en € 37,50 voor dagkaarten
 
Wat moeten we nog vertellen over Le Guess Who? Dit avontuurlijke festival heeft elk jaar een knappe mix van de meest relevante bands, een aantal exclusieve klassiekers en zeker ook een aantal fijne ontdekkingen. Lees hier de 10 tips van 3voor12, een mooi interview met Kamsai Washington en een verhaal over Julia Holter. Maar je kunt ook gewoon ons dossier bekijken met daarin onder andere onze tips voor Le Mini Who? en een overzicht van de gratis programma-onderdelen?

Wie: Woods on Fire + IX + The Great Communicators + The Mysterons
Wat: Club 3voor12/Utrecht Le Guess Who?-editie
Wanneer: donderdag 19 november 2015 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis
 
Ook dit jaar slaan Le Guess Who?, 3voor12/Utrecht, Hollandse Nieuwe en dB's de handen ineen om je een avond veelbelovende bands te presenteren. Op donderdag 19 november kun je helemaal gratis vier bands van eigen bodem bewonderen, dus ook zonder LGW?-polsbandje. De line-up bestaat uit Woods on Fire, IX, The Great Communicators en The Mysterons.

Wie: Willem Wits + De Koorts + DJ Thud Hola
Wat: eigenzinnig en Nederlandstalig
Wanneer: vrijdag 20 november 2015 (19.30 uur)
Waar: Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort
Schade: € 14,50
 
Willem Wits is een bijzonder en eigenwijs talent. Deze week verschijnt zijn tweede solo album Jochie Toch: een album met ‘kinderliedjes voor volwassenen’. Veel liedjes zijn licht van toon, maar ze herbergen de soms duistere gedachten en diepe problemen van Wits, die hij vakkundig relativeert met humor, ironie en zwartgallige eerlijkheid. Die liedjes kun je live horen op vrijdag 20 november in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Het optreden is onderdeel van het driedaagse muziekfestival Novemberstorm waarop ook Diggy Dex, De Koorts, Stephanie Louwrier en Roos Blufpand optreden.Wits en zijn band gaan het opnemen tegen het Nederlandstalige indierock-geweld van de vierkoppige band De Koorts. En dat niet alleen: speciaal voor Novemberstorm vindt er een bijzondere kruisbestuiving plaats.Na afloop van de show van Willem Wits en De Koorts draait DJ Thud Hola in het café.

Wie: Iguana Death Cult, Stillwave, Postcards From Mars, Friars, The Homesick, My Blue Van, Lookapony, St. Tropez, Echo Movis en meer
Wat: Popronde Amersfoort
Wanneer: zaterdag 21 november 2015 (15.00 uur)
Waar: diverse locaties in Amersfoort
Schade: gratis
 
Vandaag doet het reizende festival Popronde de stad Amersfoort aan. Dit jaar staan er liefst 35 acts op 16 uiteenlopende locaties. Slenter van kroeg naar restaurant, van kapsalon naar poppodium en krijg zo een indruk van de vele talentvolle acts die het festival te bieden heeft. Een beetje hulp nodig? Check dan onze tips. Het volledige tijdschema vind je hier.

Wie: A Balladeer
Wat: singer-songwriter/pop
Wanneer: zondag 22 november 2015 (15.00 uur)
Waar: FLUOR café
Schade: gratis
 
Nadat hij jaren vooral huiskamerconcerten heeft gedaan, is a balladeer dit najaar weer op clubtour. Marinus de Goederen (hij is a balladeer) speelt in zijn eentje in muziekcafés en intieme zalen en laat daarbij nieuwe nummers horen, maar ook ouder werk. De nieuwe nummers zijn afkomstig van het nieuwe a balladeer-album dat De Goederen heeft opgenomen in de Mailmen Studio en dat gemixt is door Maurizio Borgna, die eerder albums mixte voor Sunday Sun, Loïs Lane en Unterwelten. Het nieuwe album verschijnt waarschijnlijk in februari/maart.