Kort Utrechts Popnieuws Week 21 Kort Utrechts Popnieuws Week 21

Lost Bear, Moving Furniture Records, deBeschaving, Tivo, Overdwars, Rosemary & Garlic en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 21

Lost Bear, Moving Furniture Records, deBeschaving, Tivo, Overdwars, Rosemary & Garlic en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor Lost Bear, Moving Furniture Records, deBeschaving, Tivo, Overdwars, Rosemary & Garlic en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuw album Lost Bear
Het nieuwe album van Lost Bear heet Monkey Pop en komt uit op 31 mei. Het tweede album van de Utrechtse indierockers staat naar eigen zeggen "boordevol duistere, groovende, haast hypnotiserende indierock met hints naar ouderwetse psychedelica, krautrock en lo-fi". Als referentie woden bands als Liars, Weird War, Black Heart Procession en het legendarische The Clean genoemd. De band heeft voor het album alleen het broodnodige gebruikt: een 4-track cassetterecorder, bas, gitaar, toetsen, drums en zang. De eerste single en tevens het openingslied, ‘A Short History Of Chrome’, snelt het album vooruit, dat verschijnt op Tiny Room Records (waar ook Todd Tobias, Sven Agaath, Howart en The World of Dust onderdak vinden). Monkey Pop verschijnt in een uitermate gelimiteerde oplage op cassette en wordt wijdverspreid in de digitale wereld.

Vechtclub XL, Moving Furniture Records & Gonzo (circus) presenteren: Zeno van den Broek (release party), Orphax & Hellvette
Het Amsterdamse label Moving Furniture Records (MFR) presenteert op zondag 24 mei drie artiesten die betrokken zijn bij het label. Zeno van den Broek en Orphax hebben al een release uit en Hellvette komt daar binnenkort mee. Deze samen met Vechtclub XL en Gonzo (circus) georganiseerde middag staat tevens in het teken van de presentatie van het nieuwe album van Zeno van den Broek, die als Machinist al een album heeft uitgebracht op MFR. Details: zondag 24 mei, van 14.00 tot 19.00 uur @ Vechtclub XL. Entree is €7,50.

deBeschaving maakt muziekprogramma compleet
Het muziekprogramma van festival deBeschaving is deze week uitgebreid met de Palestijns/Filipijnse rocker Hanni El Khatib, de brassband Gallowstreet en de kersverse winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland Anna Rune. Bovendien zijn er zijn Serious Talents aan de line-up toegevoegd: Robbing Banks, LOUISV, Orange Skyline, PollyAnna en The Indien. Eerder waren al onder andere headliners Kensington en Typhoon en (inter)nationale nieuwkomers als Circa Waves, All The Luck In The World en Dazzled Sticks (Dazzled Kid & Sticks) aangekondigd. In samenwerking met 3voor12/Utrecht spelen mondharpspeler Danibal en troubadour Kim Janssen op het festival in de wetenschapstent tussen de live experimenten en talks van onderzoekers en knappe koppen.
Er is nog één plek op het 3FM Serious Talent Stage open gehouden voor een nieuwe ontdekking. In samenwerking met 3FM Serious Talent zoekt deBeschaving naar een nieuwe act die klaar is voor een vuurdoop op het festival. De zoekactie is inmiddels gestart, bands kunnen zich nog aanmelden tot 24 mei via www.debeschaving.nl/serioustalent.

Video: Utka 16BARS van Tivo de Skeffneckuz
Na een lange tijd niks gehoord te hebben van Tivo de Skeffneckuz (Ongezond / Hof van Jaeden) is hij terug met een gloednieuwe 16BARS. Omdat hij slecht is in het tellen van bars deed hij er meteen maar 40, waarin hij de belangrijkste namen uit de Utrechtse hiphopscene noemt.

Overdwars releast Phoenix EP
Op 16 mei heeft de Utrechtse band Overdwars zijn nieuwe EP Phoenix uitgebracht. De vier nummers laten horen dat de band door het vele live spelen gegroeid is: zowel qua stijl als qua arrangementen (toetsen, koortjes, blazers, strijkers) heeft de band meer de diepte opgezocht. Luister zelf.

Nieuwe clip Rosemary & Garlic
De video van de nieuwe single 'The Kingfisher' van het Utrechtse Rosemary & Garlic is deze week in première gegaan op Vevo. De clip is met oude cameralenzen geschoten op natuurijs in Zweden. Het is de eerste single van de gelijknamige EP van Rosemary & Garlic.

Debuutsingle voor The Odyssey
The Odyssey is een relatief nieuwe Utrechtse rockformatie met een gedeelde voorliefde voor bands als Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Led Zeppelin, The Mars Volta, Incubus en Muse. Deze week is eerste single 'The Pact' verschenen. In september komt er een EP.

Nieuwe clip voor Boner Petit
Boner Petit maakte zijn live-debuut op de januari-editie van Club 3voor12/Utrecht in dB's. Daar speelde de band in korte tijd zes puntige garagepunkliedjes. De nieuwe single 'Party' is één van de liedjes die ze toen speelden.

Tweede album voor Sparrow Falls
De leden van Sparrow Falls hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. De band komt oorspronkelijk uit Maastricht maar inmiddels woont één van de bandleden in Utrecht (we zijn benieuwd waar gerepeteerd wordt). Maar het gaat om de muziek: Sparrow Falls bestaat al sinds 2005 en maakt een mix van ruwe, eerlijke punkrock, dramatische rock and jaren tachtig hardrock. Zelf noemt de band Hot Water Music, The Gaslight Anthem en Foo Fighters throwing als referenties met daarbij wat Thin Lizzy- en 'Maiden'-licks. Het tweede album A Brimstone Harvest is eind april verschenen. Zondag 24 mei speelt de band een akoestische show op het Trek Food Truck festival.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht