Kort Utrechts Popnieuws Week 20 Kort Utrechts Popnieuws Week 20

Fluister, UTREG Official, Ása, Dan-Ill, Whitley SD, SO LONG

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 20

Fluister, UTREG Official, Ása, Dan-Ill, Whitley SD, SO LONG

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Fluister, UTREG Official, Ása, Dan-Ill, Whitley SD en SO LONG.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Zondag 17 mei eerste editie van Fluister in De Helling
Op zondagmiddag 17 mei vindt de eerste samenwerking plaats tussen podium De Helling en Fluister. Het in 2008 in Dordrecht begonnen Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek; ambient, experimenteel, neo-klassiek, soundscapes en singer-songwriters zijn op het programma te vinden. Vorig jaar breidde Fluister zich al uit naar Den Haag en Haarlem, en nu dus naar Utrecht. Vanaf 15.00 uur wordt in De Helling een op cello gericht programma gebracht. Zo is er een solo-optreden van Anne Müller, de vaste celliste van Agnes Obel, en de Engelse ambient-componist Monty Adkins (bijgestaan door cellist Seth Parker Woods). Meer informatie is hier te vinden.


UTREG Official dropt beattape
Afgelopen week is het tweede wapenfeit van hiphopplatform UTREG Official verschenen. Naast de verschillende mc's die Utrecht heeft wil het platform ook de producers naar voren laten komen. Dat doen ze door middel van een oldskool 16 nummers tellende beattape: Utreg Beats Vol.1. Op de tape hoor je o.a. gevestigde namen als Propo'88 (Da Shogunz), Klaas Vaak (Stropstrikkers), Master Surreal (Keynote Speakerz) en WLDSPKR (Ongezond/Hof), maar ook nieuwe namen als Tomacose, Simple Soul en Beat Ballistics.


Ása in De Helling
Op donderdag 4 juni staat de Utrechtse Ása (spreek uit: Ausa) in De Helling om bezoekers kennis te laten maken met haar pop-/soulgeluid. De 21-jarige muzikante komt oorspronkelijk uit IJsland, maar Scandinavische alternatieve folkmuziek valt niet binnen haar repertoire. Invloeden van Jill Scott en Mariah Carey (Ása’s eigen favorieten) zijn daarentegen wel te herkennen in de muziek die ze maakt. Eind vorig jaar is Ása begonnen met via YouTube te vloggen over haar muziek en over het leven als muzikant. Inmiddels is het vlogproject ‘A year of songwriting’ bijna op de helft en heeft ze een aantal nummers geschreven. Op de dag van het concert (4 juni) presenteert Ása ook haar allereerste EP met akoestische nummers. De EP is vanaf 4 juni te downloaden en te beluisteren via haar website.

Dan-Ill presenteert debuut-EP in Klein Berlijn
Dan-Ill is de artiestennaam van Daniël van Dijck. In de afstudeerfase van de opleiding Kunst, Media en Technologie aan de HKU heeft hij een EP geproduceerd met als titel KENO die op donderdag 4 juni in Klein Berlijn wordt gepresenteerd. Zelf noemt Dan-Ill de stijl op zijn EP Deep Industrial, dat elementen bevat uit uiteenlopende genres zoals vroege Dubstep, Drum 'n Bass en kapotte fabriekshallen, maar ook Deephouse en Vaporwave. In drie maanden tijd heeft hij zes nummers geproduceerd, waarna hij nog een maand had om een live-presentatie te organiseren. Samen met een VJ heeft hij ook visuals gemaakt die aangestuurd worden door de belangrijkste elementen in de muziek. De presentatie op donderdag 4 juni wordt geregistreerd en geldt als afstudeermateriaal voor Dan-Ill's examencommissie. Voor de thuisblijvers is er ook een livestream, maar meemaken in Klein Berlijn is eigenlijk wel zo leuk.

Single Whitley SD
Afgelopen moederdag heeft Whitley SD haar nieuwe single uitgebracht. 'Only One' gaat over herkenbare moeder/dochter-momenten.


The Medics en Friars op showcase-festival SO LONG
Als Utrechts platform besteden we hoofdzakelijk aandacht aan optredens en festivals in de provincie Utrecht. Voor SO LONG, dat op 1 juni plaatsvindt in de Amsterdamse Sugarfactory, maken we echter een uitzondering. Het festival is een project van drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam: Floortje van der Kooy (Basgitaar/Zang), Wouter Verschoor (Basgitaar) en Bryan Hokkeling (Drums/Producer). Die laatste kun je kennen als drummer van The Medics. SO LONG is een showcase-festival waarin diverse muziekgenres bij elkaar gebracht worden: van rauwe 70’s rock tot synthpop met een schreeuw, via de hippies en scheurende gitaren op Woodstock naar de catchy synths op Glastonbury. De zes bands die op 1 juni optreden zijn The Medics, The Cavern (geselecteerd voor de popronde 2015), The Muff, Friars (jonge Utrechtse rammelrock met een Brits tintje, ook geselecteerd voor de popronde 2015), El Comandante en HapHazard. Meer informatie is te vinden in het Facebook-event.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht