Kort Utrechts Popnieuws Week 19 Kort Utrechts Popnieuws Week 19

Geysers, Black Oak, In Contrast, Vivants, KIND, We Love People in Bearsuits, MILK

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 19

Geysers, Black Oak, In Contrast, Vivants, KIND, We Love People in Bearsuits, MILK

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Geysers, Black Oak, In Contrast, Vivants, KIND, We Love People in Bearsuits, MILK.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste track Geysers
Eind vorig jaar maakte de Utrechtse indiepopband Novack bekend te stoppen. De afzonderlijke leden zitten echter niet stil. Drummer Wubbo Siegers zit o.a. in Klangstof en ook zanger/gitarist Sander van der Linden maakt nog muziek. Kort geleden heeft Van der Linden de eerste track van zijn nieuwste project Geysers online gezet.

Slowly Drawn by Geysers from Geysers on Vimeo.


Black Oak is nu echte band en komt met nieuwe single
In februari 2014 brachten Thijs Kuijken (I Am Oak) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) een gezamenlijke split-10” EP uit onder de naam Black Oak. De samenwerking, waarvoor het duo ook twee nummer schreven, smaakte naar meer. De twee gingen in 2014 op een gezamenlijke solo-tour door Nederland, Duitsland en Zwitserland en deden vervolgens nog een aantal duo-optredens op o.a. Incubate Festival en Let’s Get Lost Festival. Ruim een jaar na de release van de Black Oak EP is Black Oak een echte band geworden. In de zomer wordt het debuutalbum opgenomen dat begin 2016 zal verschijnen. Vooruitlopend daarop is er de nieuwe single 'Glow', opgenomen en gemixt door Matthijs Herder in het voormalig provinciehuis van Friesland. Het nummer is speciaal voor de moeders van Kuijken en Van der Velde geschreven, ter ere van Moederdag 2015. Alle opbrengsten van het nummer worden gedoneerd aan Plan Nederland.


Laatste editie In Contrast op zaterdag 16 mei
Na twee eerdere avonden vindt op zaterdag 16 mei de laatste editie plaats van het drieluik In Contrast. In Contrast beeldt hedendaagse tegenstellingen uit door middel van muziek, beeld- en dichtkunst. In een ontspannen ambiance in de werfkelder van De Kargadoor kunnen bezoekers nieuw Nederlandse talent zien en zo aan het denken gezet worden over de dagelijkse realiteit. De laatste editie staat in het teken van ‘Verleden en Toekomst’. Deze tegenstelling wordt onder andere tot leven geroepen door de teksten en melodieën van voormalig Grote Prijs van Nederland-finaliste Iris Penning. Er kan gereserveerd worden via incontrastutrecht@gmail.com (NB: plekken zijn beperkt). Entree is op basis van het Pay What You Want-systeem.

Weer een nieuwe single Vivants
Wij zijn de tel inmiddels kwijt, maar jullie hopelijk niet: het Amersfoorste hiphop-collectief Vivants heeft vorige week weer een nieuwe single uitgebracht. Anders dan op voorgaande singles zijn op 'We Just Livin' alle leden van het collectief te horen. De single staat ook op het debuutalbum V for Vivants dat op vrijdag 15 mei in De Kelder wordt gepresenteerd.


KIND komt met eerste EP
KIND is een project van zanger/toetsenist Stef Veldhuis, waarvoor hij rauwe en intuïtieve songs schrijft. Veldhuis pakt graag groots uit en heeft een groep van tien muzikanten uit verschillende muzikale hoeken om zich heen verzameld; van klassiek en barok tot jazz en pop. Samen spelen ze sfeervolle indiepop in het verlengde van Patrick Watson en Arcade Fire. Op woensdag 27 wordt de debuut-EP van KIND gepresenteerd in De Helling.


Video: 'Luft- und Raumfahrt' van We Love People in Bearsuits
Het is al weer even geleden dat we nieuw materiaal zagen van We Love People in Bearsuits. De prettig gestoorde Utrechtse Neue Deutsche Welle-formatie heeft een video gemaakt voor het nummer 'Luft- und Raumfahrt' (en als we het goed zien is die opgenomen in KNG56).


MILK komt na twaalf jaar met tweede album
Het muzikale bloed kruipt waar het niet gaan: twaalf jaar na het debuut presenteert de Utrechtse band MILK 2.0 op 10 mei zijn tweede album. MILK 2.0 is een vervolg op de band MILK die in 2003 een plaat en twee singles uitbracht. Na zes hectische jaren besloot de band te stoppen en verloren oprichters Arthur Bont en Diana van Achterbergh elkaar uit het oog. Toen zij elkaar jaren later weer tegenkwamen, was er weinig nodig om nieuwe plannen te maken. Het nieuwe album ‘Tales Of The Unknown’ is voor het grootste deel akoestisch met veel autobiografische liedjes, geschreven door songwriter Arthur Bont, Diana van Achterbergh die de teksten schreef en met de inbreng van de bandleden. De cd-presentatie van ‘Tales Of The Unknown’ is op zondag 10 mei om 15.00 uur in De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, Utrecht. De toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht