Kort Utrechts Popnieuws Week 18 Kort Utrechts Popnieuws Week 18

Steen, Identity Circus, Klein New Orleans, SEKOIA, Studio Stekker, De Daktuin, De Vereeniging en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 18

Steen, Identity Circus, Klein New Orleans, SEKOIA, Studio Stekker, De Daktuin, De Vereeniging en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Steen, Identity Circus, Klein New Orleans, SEKOIA, Studio Stekker, De Daktuin, De Vereeniging en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Documentaire Steen de Vader online
In het vorige Korte Utrechtse Popnieuws kondigden we hem al aan: ‘Steen De Vader’, de documentaire over het leven van Steen, misschien wel de meest spraakmakende rapper van Nederland. De documentaire laat zien dat er ook een andere kant is van de veelvuldig kankerende Utrechtse (maar inmiddels in Den Haag wonende) rapper.

Identity Circus zet crowdfundingsactie op voor eerste EP
De Utrechtse band Identity Circus, die later deze maand in de wildcardronde van Clash of the Titans speelt, zet een crowdfundingcampagne op om de eerste EP uit te brengen. Bij The Recording Studios in Utrecht is een campagnefilm gemaakt met hulp van vele vrienden en kennissen die zich dicht rond de band begeven, waaronder Ronald Maas (bassist Audio Adam) en Pablo van de Poel (gitarist van DeWolff). Met deze campagne, die loopt via Voordekunst.nl, wil Identity Circus de eerste EP financieren. Deze EP wordt opgenomen in juni en komt later dit jaar uit. Identity Circus wil met catchy liedjes en een sterke frontman een positieve en hoopvolle boodschap uitdragen. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar een goed doel. Er kan vanaf 1 mei 20 gedoneerd worden.


Nieuwe namen Klein New Orleans en afterparty
Klein New Orleans Festival breidt heeft haar line-up uitgebreid met drie nieuwe namen: Reverend Shine Snake Oil Co., Belle of Louisville en Corn Potato String Band. Met de toevoeging van deze drie namen is het programma van het nieuwe Utrechtse muziekfestival compleet. Ook heeft het festival de langverwachte afterparty bevestigd: deze vindt plaats in poppodium EKKO, direct aansluitend op het festival.

Nieuwe namen Studio Stekker Festival
Als Studio Stekker Festival in dit tempo nieuwe namen blijft droppen wordt dit misschien wel de beste editie tot nu toe. Afgelopen week is in ieder geval bekend gemaakt dat Stimming, Nuno Dos Santos, Tom Trago, N/Y/X, Dauwd, Deadbeat Music, Hrdvsion, The Mole, Pitto, Howie B, Sie Medway Smith en Dollkraut op 25 juli optreden in de Voorveldse Polder. Eerder was al bekend gemaakt dat o.a. Apparat (dj set), Mathew Jonson, Brandt Brauer Frick, Hunee en Francesco Tristano op het festival staan.

Utrechts dance-platform SEKOIA host avond tijdens Together Festival in Boston
Het Utrechtse platform voor diepe elektronische muziek SEKOIA vindt dat onze nationale clubcultuur nog veel meer moois te bieden dan deze wereldwijd bekende toplaag met artiesten als Tiësto, Armin van Buren en Afrojack. Daarom presenteert SEKOIA in samenwerking met het Nederlandse consulaat in New York het beste van de Nederlandse underground tijdens het jaarlijkse Together Festival in Boston (USA). Op diverse locaties in Boston/Cambridge worden er educatieve en professionele discussies georganiseerd en zijn er demonstraties, installaties, screenings en evenementen op verschillende locaties in Boston en Cambridge. Het festival vindt dit jaar plaats van 10 tot 17 mei en op 13 mei staat de Middlesex Lounge in het teken van de oer-Hollandse house van Martyn, Tom Trago, Cursed P en Florinsz Janvier. De visuele wordt verzorgd door Heleen Blanken.

De Daktuin Utrecht opent op 18 mei
Op 18 mei gaat de derde editie van De Daktuin in de Utrechtse Uithof van start. Vanaf die dag is het zes weken lang dagelijkse mogelijk om op het broeiende caféterras middenin het Utrecht Science Park te ontspannen, te werken, te lunchen, te borrelen en te genieten van een dagelijks programma vol verrassing. De Daktuin is 100% duurzaam, lokaal en biologische. Als bezoeker kun je op De Daktuin langskomen voor een verse kop koffie, een lunch of borrel. Er zijn wifi-werkplekken, een chilltuin, zonnedek en een overdekt terras en De Daktuin heeft een dagelijks programma vol workshops, proeverijen, inspirators en muziek. Bekijk de agenda op www.dedaktuinutrecht.nl.

De Kelder presenteert deze zomer weer terrasconcerten bij De Vereeniging
Het Amersfoortse poppodium De Kelder opent voor het laatste zijn deuren op de huidige locatie in het laatste weekend van mei. Dat is echter niet het laatste dat we van De Kelder zullen merken. In de zomermaanden worden weer een aantal traditionele intieme terrasconcerten georganiseerd bij De Vereeniging. De reeks begint met een optreden van Roald van Oosten (ex-Caesar) op 2 juli. Op 16 juli staat het Belgische Douglas Firs in kleine bezetting op het terras. André Manuel doet Amersfoort aan op 30 juli en Jaap Boots op 13 augustus. CUT_ sluit de reeks af op donderdag 27 augustus CUT_ . Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

OBESE lanceert eerste single van het nieuwe album
De Utrechtse stoner/sludge metalband OBESE heeft recent de eerste single van het nieuwe album gelanceerd. ‘Red As the Sun’ staat op het album Kali Yuga dat dit voorjaar verschijnt bij het Italiaanse label Argonauta Records.

Herstel plafond in de Grote Zaal TivoliVredenburg
Zoals waarschijnlijk wel bekend is raakte op dinsdagmiddag 21 april een plafondplaat los in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Dit gebeurde overdag terwijl er geen voorstelling en geen publiek in de zaal was. Na het los raken van de plaats is besloten de programmering van de Grote Zaal te verplaatsen naar andere zalen. Het merendeel naar andere zalen in het pand maar één klassiek concert is verplaatst naar Theater De Kom in Nieuwegein. Om risico’s te vermijden, worden alle platen van het plafond in de Grote Zaal nu extra vastgezet. De veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers staat hierbij voorop. Naar verwachting nemen de werkzaamheden 4 tot 6 weken in beslag. Op 13 juni viert TivoliVredenburg haar eerste verjaardag met het grote festival 'Wij zijn 1'. De organisatie hoopt dan de Grote Zaal weer te kunnen gebruiken. De andere vier zalen in het gebouw ondervinden geen hinder van de werkzaamheden in de Grote Zaal, het programma daar kan gewoon doorgaan. Van de 27 concerten in deze periode zullen er waarschijnlijk 21 concerten worden verplaatst en zes concerten moeten afgelast worden. TivoliVredenburg doet er alles aan om het ongemak voor publiek en artiesten tot een minimum te beperken. Meer informatie over het programma op www.tivolivredenburg.nl. Kaartkopers worden persoonlijk geïnformeerd.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht