Fotoverslag: releaseparty bFake & DJ DNA Fotoverslag: releaseparty bFake & DJ DNA

De terugkeer van PinKi en Da Bruin

, Foto's: Anahí Clemens

Fotoverslag: releaseparty bFake & DJ DNA

De terugkeer van PinKi en Da Bruin

Foto's: Anahí Clemens ,

Twee jaar geleden ontmoetten DJ DNA (Urban Dance Squad) en de Zuid-Afrikaanse rappers PinKi en Da Bruin elkaar voor het eerst. Wat begon als een eenmalig project heeft inmiddels geleid tot talloze optredens en een gezamenlijk album waaraan vanuit twee continenten is gewerkt. Op vrijdag 1 mei werd dit album in Kytopia gepresenteerd. We waren bij de festiviteiten en maakten een fotoverslag.

In 2013 waren PinKi en Da Bruin voor het eerst in Nederland: DJ DNA had de Kaapstadse rappers uitgenodigd voor het Kaapstad meets Kytopia project. Ze hebben toen met de muzikanten van Colin Benders’ Kytopia optredens verzorgd op o.a. de Bevrijdingsfestivals van Utrecht en Den Haag. In 2014 kwamen ze weer naar Nederland. Als dubbelact met de Kaapstadse hiphopkoningin EJ von Lyrik speelden ze met een live-band op Festival Mundial en waren ze het voorprogramma van Jack Parow. Een tour die eigenlijk uit zes shows zou beslaan, eindigde met vijfentwintig optredens, waaronder een legendarisch afscheidsconcert in ACU. 

De samenwerking voelde zo goed dat er cross-continentaal aan een album is gewerkt, PinKi en Da Bruin vanuit Kaapstad en DJ DNA vanuit Kytopia. Begin dit jaar is de grote zaal in Kytopia (het voormalige Tivoli Oudegracht) besproken voor de cd-presentatie. Er was echter een klein probleem: na de albumopnames was er geen geld meer om PinKi en Da Bruin naar Nederland te laten komen. En wat is een releaseparty zonder de hoofdpersonen? Een crowdfundingsactie via voordekunst.nl bood uitkomst en eind april zijn de twee rappers alsnog op Schiphol geland en op vrijdag 1 mei stonden ze dan ook echt in Kytopia. Met een uit veel Kytopianen bestaande live-band werd het album gedoopt. 

Van 2 mei tot 20 juni is bFake nog in Utrecht om aan nieuw materiaal te schrijven dus wie weet komt er in 2016 wel een vervolg. Op 5 mei is het gezelschap nog te zien op het Sena Talent Stage bij Bevrijdingsfestival Utrecht.


Gezien: releaseparty bFake & DJ DNA, vrijdag 1 mei 2015 @ Kytopia

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht