De Koorts, Echo Movis en Discipline x Lerrie op Club 3voor12/Utrecht mei De Koorts, Echo Movis en Discipline x Lerrie op Club 3voor12/Utrecht mei

Richting de zomer met Nederlandstalige indierock, eclectische indiepop en hiphop

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

De Koorts, Echo Movis en Discipline x Lerrie op Club 3voor12/Utrecht mei

Richting de zomer met Nederlandstalige indierock, eclectische indiepop en hiphop

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht staan deze keer twee bands die net hun debuut hebben uitgebracht. Zowel het mini-album van de Nederlandstalige indieband De Koorts als de plaat van de jonge honden van Echo Movis vielen erg goed in de smaak bij onze recensenten. We zijn dan ook blij dat beide bands op de Club spelen. De derde act van de avond is het Nijmeegse hiphopduo Discipline x Lerrie. De Club is gratis toegankelijk en vindt zoals altijd plaats op de laatste donderdag van de maand: donderdagavond 28 mei dus.

De Koorts
Het bastaardkind van Arcade Fire en Frank Boeijen noemt De Koorts zichzelf gekscherend. Ook het debuutalbum van Spinvis heeft indruk gemaakt op deze Nederlandstalige indieband uit Amersfoort. Vier weken geleden verscheen de EP (eigenlijk mini-album) Maalstroom waarover onze recensent schreef: "De Koorts heeft met de Maalstroom EP de uitdaging volbracht, indierock klinkt bijzonder tof in het Nederlands. Vanzelfsprekend zelfs."


Echo Movis
We luisteren al een tijdje naar Beautiful Glitch, het debuutalbum van Echo Movis. En we vonden er ook al iets van: "Met deze ingrediënten, aangevuld met koortjes en hier en daar soundscapy elektronica, maakt de band licht psychedelische indiepop die telkens net iets afwijkt van de doorsnee songstructuur die we vaak horen bij indiebandjes. De band grossiert in verrassende overgangen, waardoor je als luisteraar telkens kleine cadeautjes krijgt wat maakt dat de plaat fris blijft voelen tot het eind toe. Er worden veel verschillende muzikale invloeden toegepast, die de nummers van elkaar laten verschillen, van Afrikaans klinkende ritmes tot rocky refreinen en R&B-achtige licks." Nog geen week geleden presenteerde het vijftal dit album op overtuigende wijze in EKKO en donderdag staan ze op de Club.


Discipline x Lerrie
Discipline X Lerrie is een Nijmeegs hiphopduo dat sinds vorig jaar samenwerkt. In het afgelopen jaar heeft het duo verschillende tracks uitgebracht die samen moeten resulteren in een album: 'Gekkenwerk'. De nieuwste track is 'Zie me', maar daarvoor hebben ze ook al 'Tijd tikt' en 'Harlow' gedropt. Wat ze nog meer in petto hebben hoor je tijdens hun show op de Club.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht van mei met De Koorts, Echo Movis en Discipline x Lerrie, donderdag 28 mei 2015 @ dB’s. Zaal open 21.00 uur en de entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht