Club 3voor12/Utrecht mei: tropenkoorts in de sociëteit Club 3voor12/Utrecht mei: tropenkoorts in de sociëteit

Psychedelica, donkere indierock en herkenbare studentenhiphop

, Tekst: Wies van der Heyden / Foto’s: Sabrine Baakman

Club 3voor12/Utrecht mei: tropenkoorts in de sociëteit

Psychedelica, donkere indierock en herkenbare studentenhiphop

Tekst: Wies van der Heyden / Foto’s: Sabrine Baakman ,

Op donderdag 28 mei was er weer een nieuwe editie van Club3voor12/Utrecht met artiesten uit Nijmegen en de omgeving van Utrecht. Voor het duo Discipline X Lerrie was dit de eerste show in Utrecht. Echo Movis en De Koorts hebben kort geleden hun debuut uitgebracht. Verschillende geluiden en genres kwamen langs in dB’s: van de studentenhiphop van Discipline X Lerrie en de tropische psychedelica van Echo Movis tot de donkere indierock van De Koorts.

Rapper Discipline tijdens Club3voor/Utrecht in dB's

Rapper Discipline tijdens Club3voor/Utrecht in dB's

Discipline X Lerrie
Deze hiphopband uit Nijmegen trapt de avond af. Het duo bestaat uit rapper Discipline en dj Lerrie. Ze maken pakkende, dansbare studentenhiphop. De klanken en ritmes geven soms een knipoog naar jazz. De teksten van Discipline zijn vooral voor studenten herkenbaar: het gebrek aan tijd, stress en feestjes in de universiteitsbibliotheek zijn enkele van de thema's. Het duo heeft hulptroepen ingeschakeld, in de vorm van twee gitaristen en een tweede rapper die veel energie de zaal in sturen en het publiek opzwepen. Volgens Discipline laat het debuutalbum 'Gekkenwerk' nog even op zich wachten. Het publiek geniet al zichtbaar van de liveshow. Het is een feestje op het podium en hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

Echo Movis tijdens Club3voor12/Utrecht in dB's

Echo Movis tijdens Club3voor12/Utrecht in dB's

Echo Movis
Een week geleden presenteerden ze op overtuigende wijze hun debuutalbum Beautiful Glitch in EKKO. Deze Utrechtse band, bestaande uit studenten van de Herman Brood Academie, maakt eclectische, psychedelische indiepop. De band maakt perfect gebruik van de rauwe stem van zangeres Adura Sulaiman bij hun wisselingen van psychedelische indie naar rock. De muziek zit vol met gevarieerde gitaarlijnen, tropische klanken en dromerige sferen en ook de uitstraling van de band draagt hieraan bij. De bandleden hebben duidelijk stappen vooruit gemaakt na de tours door Nederland en België. Ook al regent het buiten, in dB’s is het zomer. Echo Movis laat de zon schijnen.

De Koorts tijdens Club3voor12/Utrecht in dB's

De Koorts tijdens Club3voor12/Utrecht in dB's

De Koorts
Na de zonnige klanken van Echo Movis, volgt De Koorts. Deze Amersfoortse band won in 2014 de publieksprijs van de Kei van Amersfoort. Begin mei dit jaar brachten ze hun debuut-EP Maalstroom uit. De Koorts maakt Nederlandstalige indierock en onderscheidt zich in dit genre door hun teksten. Niet alleen omdat deze in het Nederlands zijn, de teksten van zanger Joost Steltenpool doen op sommige momenten denken aan gedichten; ze vertellen geen verhaal, maar brengen een gevoel over. Deze teksten in combinatie met harde gitaren en diepe bas geven de luisteraar een mysterieus en donker gevoel. De Koorts laat horen dat ook de Nederlandse taal zich prima leent voor indierock maar sluit grappig genoeg wel af met 'Thanks!' naar het publiek.


Gezien: Club 3voor12/Utrecht Mei met De Koorts, Echo Movis en Discipline X Lerrie, donderdag 28 mei 2015 @ dB’s, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht