3voor12/Utrecht tipt, week 22 3voor12/Utrecht tipt, week 22

KIND, Club 3voor12/Utrecht, Edison Effect, laatste weekend De Kelder, Woodlum, Counter Culture, Boemklatsch

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 22

KIND, Club 3voor12/Utrecht, Edison Effect, laatste weekend De Kelder, Woodlum, Counter Culture, Boemklatsch

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In onze live-tips voor deze week weer verschillende festivals: Woodlum en Counter Culture (beiden op zaterdag). Dit weekend is ook het laatste waarin je het Amersfoortse poppodium De Kelder op zijn huidige locatie kunt bezoeken. The Last Weekend Ever staat vrijdag in het teken van lokale bands en zaterdag is er een speciale ‘De Laatste Dans’-editie van PLAATJES. Maar voor het zover is beginnen we woensdag met KIND in de Helling en trekken we donderdag naar dB's voor de mei-editie van Club 3voor12/Utrecht waar De Koorts, Echo Movis en Discipline x Lerrie optreden.

Wie: KIND + Vic Willems
Wat: indiepop

Wanneer: woensdag 27 mei 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 6

KIND is een project van zanger/toetsenist Stef Veldhuis, waarvoor hij rauwe en intuïtieve songs schrijft. Veldhuis pakt graag groots uit en heeft een groep van tien muzikanten uit verschillende muzikale hoeken om zich heen verzameld; van klassiek en barok tot jazz en pop. Samen spelen ze sfeervolle indiepop in het verlengde van Patrick Watson en Arcade Fire. Op woensdag 27 wordt de debuut-EP van KIND gepresenteerd in De Helling.


Wie: De Koorts + Echo Movis + Discipline x Lerrie
Wat: Club 3voor12/Utrecht mei

Wanneer: donderdag 28 mei 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

Vaste prik op de laatste donderdag van de maand is onze eigen showcase-avond Club 3voor12/Utrecht in dB's. Op de mei-editie vind je Nederlandstalige indie van De Koorts, eclectische indiepop van Echo Movis en hiphop van Discipline x Lerrie. Entree is als altijd gratis.


Wie: Edison Effect
Wat: Staplab presents

Wanneer: vrijdag 29 mei 2015 (22.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Vorig jaar speelde de Utrechtse indie/synthpopband Edison Effect zijn eerste live-show op een editie van Club 3voor12/Utrecht. Sindsdien heeft de band hard gewerkt aan zijn geluid en aan nieuwe nummers. Binnenkort verschijnt de debuut-EP maar voor het zover is presenteert Staplab de band in eetcafé Stathe.


Wie: Project Bongo, Thee Corned Beat, De Koorts, Los Condors, Echo Movis, Qbical, Bonnefooi, Strye en veel meer
Wat: Last weekend ever!
Wanneer: vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: De Kelder
Schade: gratis

Dit weekend is De Kelder voor de laatste keer geopend. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei neemt het Amersfoortse Podium afscheid van het huidige pand aan het Oliemolenkwartier, om in het najaar van 2015 een frisse start te maken in De Nieuwe Stad (De oude Prodentfabriek). Voor het afsluitweekend wordt De Kelder twee dagen lang omgetoverd tot speel, kunst- en biertuin. Op vrijdag is het vanaf 20.00 uur Last Weekend Ever met allemaal lokale bands zoals Project Bongo, Thee Corned Beat, De Koorts, Los Condors, Echo Movis, The Apologist en The Badger and the Bass. Zaterdag 30 mei is er vanaf 22.00 uur een speciale ‘De Laatste Dans’-editie van PLAATJES met o.a. Groefmeester K, Say A Say M, Thud Hola, Qbical, Bonnefooi, Strye, Marks, Jaystar, BLØSSØM, Sminque (Team PLAATJES). Invites: DJ Decibel (Subtopia), BANKERS (KAPOT LOS), Lunatic (Hell's Basement), Paul Fakking Niezen (Minimaal Kabaal), Volleybal Club Amersfoort, Trailer Trash Camping Bingo en nog veel meer. Die avond gaat lang door denken we. Beide avonden zijn gratis toegankelijk.


Wie: Brother Dege + The Black Marble Selection + Tiny Legs Tim + Jack of Heart + My Blue Van en meer
Wat: Woodlum festival
Wanneer: zaterdag 30 mei 2015 (16.15 uur)
Waar: Molen de Ster
Schade: € 17,50

Op zaterdag 30 mei 2015 vindt de tweede editie plaats van Woodlum Festival. Net als vorig jaar strijken Poppodium EKKO en koffiezaak The Village met de organisatie van het festival neer op het monumentale Molenerf de Ster, in Lombok. De ingrediënten voor de muziekprogrammering blijven in de basis hetzelfde als vorig jaar: rauwe muziek waar het eigenzinnige karakter voorop staat. De focus ligt op relevant (lokaal) talent en opkomende (inter-)nationale acts die onder andere spelen met authentieke instrumentatie, of trouw blijven aan de oorsprong van het muziekgenre dat zij brengen. Op het programma staan onder meer Brother Dege (i
ntense delta-blues-folk-punk), The Black Marble Selection (pakkende fuzz-riffs, een pompende beat en een flinke dosis reverb), Tiny Legs Tim (old school blues band), Jack of Heart (aanstekelijke psychpunk uit Frankrijk), My Blue Van (soulvolle bluesrock uit Utrecht) en Niek Pronk (donkere folkblues met beeldende teksten). De aanwezige horeca biedt streekproducten en -initiatieven die goed aansluiten bij het profiel van Woodlum. Het festival duurt van 16.00 tot 01.00 uur, met aansluitend een afterparty in EKKO.


Wie: De Kift + bFake + Crusten Unie + The OB's
Wat: Counter Culture festival
Wanneer: zaterdag 30 mei 2015 (15.00 uur)
Waar: Julianapark
Schade: gratis

Het gratis toegankelijke openluchtfestival Counter Culture Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 mei, wederom in het Julianapark. De achtste editie heeft drie podia: naast het hoofdpodium is er en podium dat in het teken staat van punk en een podium voor elektronische muziek. Bekende acts op het hoofdpodium zijn De Kift en bFake. Naast muziek is er ook een programma met kunst, acts, workshops en performances. De volledige line-up vind je op de website van het festival.


Wie: Boemklatsch
Wat: 1000 en 2 Flessen Champagne Feest

Wanneer: zaterdag 30 mei 2015 (23.55 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: voorverkoop €12,50 en €15 aan de deur

Vorig jaar leek de Utrechtse dj-crew Boemklatsch in Tivoli Oudegracht met een kurkploppend feest voorgoed afscheid te nemen van de dansvloer. Blijkbaar smaakte dat afscheid naar meer want Boemklatsch is terug. Vijftien jaar na hun roemruchte eerste bootfeest keren Illvester, Mike Mago, Sjammie The Money, MI myself and CHEL, VJ Ramkraak en MC Atactic nog één keer terug naar hun thuishonk TivoliVredenburg. Maak je klaar voor dikke beats en bangers in een wild beukende mix van hiphop, soul, funk, electro, trap en drum & bass. De dresscode is black tie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht