3voor12/Utrecht tipt, week 20 3voor12/Utrecht tipt, week 20

Denovali, Mevrouw Tamara, Vivants, Nordic Delight, Soenda, Raketkanon, Snatchin' Jenny, Tyler, the Creator

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 20

Denovali, Mevrouw Tamara, Vivants, Nordic Delight, Soenda, Raketkanon, Snatchin' Jenny, Tyler, the Creator

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We tippen deze week maar liefst acht live-shows waar voor iedereen wel wat tussen zit: van neo-klassiek tot hard, van singer-songwriter tot hiphop, van noise-rock tot americana. Gelukkig is het donderdag hemelvaartsdag, zodat de mazzelaars onder ons al op woensdag aan hun drukke muziekweekend kunnen beginnen.

Wie: Greg Haines + Orson Hentschel + Carlos Cipa + Petrels
Wat: 10 Years of Denovali
Wanneer: woensdag 13 mei 2015 (19.45 uur)
Waar: TivoliVredenburg Hertz
Schade: € 20
 
Het Duitse platenlabel Denovali Records viert zijn tienjarig bestaan met een tour langs diverse Europese steden en doet daarbij ook Utrecht aan. Denovali is een fijnproeverslabel dat zich toelegt op ambient, drone en andere experimentele elektronica. Maar ook darkjazz, jazz en neo-klassiek hebben een plek in de uitgebreide en avontuurlijke catalogus. In TivoliVredenburg kun je luisteren naar de minimalistische pianocomposities met elektronica van Greg Haines, recente aanwinst Orson Hentschel, Carlos Cipa met zijn melancholische, Yann Tiersen-achtige pianomuziek en de Engelse muzikant en multimedia-artiest Petrels (onheilspellende dark ambient met een vleugje techno).

Wie: Mevrouw Tamara + Echo Movis + Reindier
Wat: Mevrouw Tamara & Friends
Wanneer: woensdag 13 mei 2015 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Aanstaande woensdag organiseert Mevrouw Tamara voor de tweede keer een '... & Friends'-avond in ACU. Deze keer delen de bands Echo Movis en Reindier met hen het podium. Het is tegelijkertijd één van de laatste optredens met de huidige Mevrouw Tamara-band. Vanaf de zomer gaat Mevrouw Tamara solo nieuwe paden bewandelen. Je laatste kans dus om de band in deze bezetting te zien.


Wie: Choir of Young Believers + Jenny Wilson + Torgeir Waldemar
Wat: Nordic Delight presents ...

Wanneer: vrijdag 15 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 14

Na de eerdere Norwegian- en Iceland Night brengt Nordic Delight op vrijdag 15 mei een mix van diverse mooie acts uit heel Scandinavië. Het Deense
Choir Of Young Believers maakt mooie ingetogen indiepop-liedjes en is mede bekend geworden door de titeltrack voor de tv-serie 'The Bridge'. Jenny Wilson maakt door R&B en hiphop geïnspireerde synthpop en werkte al samen met The Knife en Robyn. De verrassing van de avond wordt misschien wel Torgeir Waldemar. Zijn vorig jaar bijna uit het niets verschenen debuutalbum met een mix van americana, folk, country en blues kreeg veel lof van de muziekpers. Waldemar opent Nordic Delight op 15 mei met een solo akoestische set, dus kom vooral op tijd. Naast muziek kun je op deze avond ook weer genieten van een filmprogramma.


Wie: Vivants release-show
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 15 mei 2015 (20.30 uur)
Waar: Podium De Kelder, Amersfoort
Schade: € 3,50

Het Amersfoortse hiphopcollectief Vivants bestaat uit Aaumffie, Jae Fly, Lazy en Apollo. De mannen waren de afgelopen maanden al super actief en presenteren vrijdag het album V for Vivants. Zijn het supersterren in the making? Op onze site lees je het.

Wie: Jeff Mills, Blawan, Âme, John Talabot, Surgeon, Kink, DVS1 en veel meer
Wat: Soenda Festival
Wanneer: zaterdag 16 mei 2015 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Recreatiegebied Ruigenhoekse polder, Groenekan
Schade: € 41,75

Op zaterdag 16 mei vindt de zevende editie plaats van Soenda Festival, net als voorgaande jaren in recreatiegebied Ruigenhoek. Op deze editie staan ruim veertig artiesten uit meer dan negen verschillende landen. Soenda programmeert dit jaar vijf muziekarea’s met verschillende muziekstijlen variërend van techno, house, deephouse tot disco. Het festival heeft internationale topartiesten in de line-up, zoals Jeff Mills, Blawan, Âme, John Talabot (!), Surgeon, Kink, DVS1 en Planetary Assault System. Er staan echter ook nieuwere acts als Rrose, Inigo Kennedy, Space Dimension Controller en Barnt. De volledige line-up vind je hier.


Wie: Snatchin' Jenny
Wat: rock

Wanneer: zaterdag 16 mei 2015 (20.30 uur)
Waar: De Kelder, Amersfoort
Schade: € 5

Speciaal voor de laatste optredens op de huidige locatie van De Kelder keert de legendarische Amersfoortse formatie Snatchin' Jenny terug op het podium. En dat is niet meer dan logisch: de band sloot het legendarische ondergrondse pand aan het Lieve Vrouweplein, opende het huidige pand in het Oliemolenkwartier en helpt dus ook mee met de sluiting daarvan. Het is zeven jaar geleden dat Snatchin' Jenny voor het laatst samen op een podium stond. Snatchin’ Jenny won ooit Het Geheim van Utrecht, The Global Battle of the bands Netherlands, heel wat andere prijzen en speelde veel shows door het land. Maar vooral waren ze wereldberoemd in Amersfoort. Dit kan zo maar eens de laatste kans zijn om deze Amersfoortse rockhelden nog een keer live te zien.


Wie: Raketkanon + Mannheim
Wat: sludge, hard
Wanneer: zaterdag 16 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Na hun optreden op de eerste editie van The Shape of Punk to Come keken we uit naar een hernieuwde kennismaking met Raketkanon. De Belgische noisetrippers combineren op een inventieve manier sludge met met chaotische psychedelica en blazen je live bijna letterlijk uit je schoenen. Het geplande optreden in maart kon wegens ziekte niet doorgaan maar gelukkig is er binnen twee maanden een herkansing. Support komt van noise-rock van eigen bodem in de vorm van Mannheim. Noise-rock met een avant-garde randje dan, want de Nijmegenaren mixen punk, post-rock, math en jazz.


Wie: Tyler, the Creator
Wat: hiphop

Wanneer: zondag 17 mei 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda
Schade: € 20

Wat? Deze show van Tyler, the Creator nog niet uitverkocht? De Amerikaanse rapper staat in de grote Ronda en is behalve als voorman van
hiphopcrew Odd Future ook solo heel goed bezig. Singles 'Yonkers' en 'Domo23' zijn lekkere bangers en met zijn raspende, krachtige stem, donkere beats en nog veel donkerder, boze teksten schuwt hij gevoelige onderwerpen niet. Omdat zijn live-shows meestal ook nog eens erg energiek zijn, weet je dat dit de manier is om je weekend stevig af te sluiten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht