3voor12/Utrecht tipt, week 19 3voor12/Utrecht tipt, week 19

Villagers, I am Oak, Kei van Amersfoort, Awkward I, Lend me Your Underbelly, House of Cosy Cushions, Vlaamse Film Festival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 19

Villagers, I am Oak, Kei van Amersfoort, Awkward I, Lend me Your Underbelly, House of Cosy Cushions, Vlaamse Film Festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een lange dag op Bevrijdingsfestival Utrecht moeten we een beetje bijkomen. Onze live-tips van deze week zijn dan ook voor het grootste deel van rustige aard. We beginnen donderdag met de show van Villagers en I am Oak in TivoliVredenburg. Vrijdag vindt in Amersfoort de finale van bandwedstrijd de Kei van Amersfoort plaats. Zaterdag hebben we maar liefst drie optredens geselecteerd: Akward I in Molen De Ster, de releaseshow van Lend me Your Underbelly in het Mirliton Theater en House of Cosy Cushions in de Kargadoor. Tenslotte begint op donderdag 7 mei het Vlaamse Film Festival dat net als vorig jaar ook een muziekprogramma heeft.

Wie: Villagers + I am Oak
Wat: indiefolk

Wanneer: Donderdag 7 mei 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 18

De Ierse indieband Villagers zette zichzelf in 2010 op de kaart met het debuutalbum Becoming A Jackal. Drijvende kracht van de band is frontman Conor O’Brien, wiens performance altijd even intens, gevoelig en mysterieus is: of hij een nummer nu voor de eerste keer of voor de honderdste keer speelt. Vorige maand is Villagers’ derde album Darling Arithmetic verschenen, met daarop de mooie single 'Courage'. Support komt van het Utrechtse I am Oak. Voorman Thijs Kuijken liet kortgeleden weten dat hij aan een nieuw album werkt. Wie weet speelt hij er wel een liedje van.


Wie: Jacle Bow + Faces on TV + King Dalton + Bordello A Fiandre
Wat: Vlaamse Film Festival

Wanneer: Donderdag 7 mei t/m zondag 10 mei 2015
Waar: Louis Hartlooper Complex + EKKO
Schade: Gratis, behalve Bordello A Fiandre

Het Utrechtse filmtheater Louis Hartlooper Complex (LHC) presenteert samen met VPRO Cinema van 7 tot en met 10 mei de tweede editie van het Vlaamse Film Festival. Onder het motto ‘muziek waar ge U tegen zegt’ is er ook een muziekprogramma in samenwerking met EKKO en de Brakke Grond. In LHC’s Das Kabinett treden de volgende bands op: Jacle Bow (8 mei), King Dalton (9 mei) en Faces on TV (10 mei). Verder organiseert organiseert discolabel Bordello A Parigi samen met EKKO op 8 mei een ‘nacht vol ongekuiste extase’. Alle optredens zijn gratis toegankelijk, behalve het discofeest in EKKO op vrijdag. Op de openingsavond draait daarnaast nog popjournalist en dj Willem Jongeneelen, groot liefhebber en kenner van Vlaamse popmuziek van de sixties tot nu.


Wie: Drunk Soda, The Ame, Fill in the Blanks, Dirty Napkinz en Olli’s Gone
Wat: finale Kei van Amersfoort

Wanneer: vrijdag 8 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: De Kelder
Schade: € 5

Drie weken lang is er elke vrijdag door lokale Amersfoortse bands gestreden voor een plek in de finale van bandwedstrijd de Kei van Amersfoort 2015. Na drie voorrondes zijn de finalisten van de Kei van Amersfoort 2015 bekend. Vijf bands spelen op vrijdag 8 mei in die finale in Podium De Kelder. Drunk Soda, The Ame en Fill in the Blanks hebben ieder een voorronde gewonnen. Daarnaast zijn er twee wildcards uitgedeeld aan Dirty Napkinz en Olli’s Gone.


Wie: Awkward I
Wat: folkpop

Wanneer: Zaterdag 9 mei 2015 (19.30 uur open, 20.30 uur begin)
Waar: Molen De Ster, Lombok
Schade: € 9,50

Awkward I ken je misschien wel van zijn mooie solo-albums die op Excelsior Records zijn verschenen. Vorig jaar liet Djurre de Haan (want hij is Awkward I) zich van een heel andere kant zien, als componist van de muziek van de film Aanmodderfokker. Ondertussen heeft hij echter ook gewoon doorgewerkt aan eigen materiaal. Afgelopen maand is namelijk de single 'Rock Stars/Mother's Last Words to Her Son' verschenen op Tim Knols' Tender Records. De begeleidende tour stopt aanstaande zaterdag in de intieme Molen de Ster. Awkward I speelt daar in een bijzondere samenstelling met de strijkers Jelte Van Andel (cello), Susanne Linssen (viool) en Gijs Kerkhoven (altviool).


Wie: Lend Me Your Underbelly + Microwolf
Wat: Experimental blues
Wanneer: Zaterdag 9 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: Mirliton Theater, Utrecht
Schade: € 6,00

Lend Me Your Underbelly is het solo-project van Utrechter Christian Berends. Op de Facebook-pagina wordt de muziek omschreven als ´experimental blues´, waarbij volgens ons de nadruk ligt op het experiment. Op 25 april verschijnt het tweede album Hover, dat hij op zaterdag 9 mei presenteert in het Mirliton Theater. Naast Lend Me Your Underbelly spelen Microwolf (singer-songwriter extraordinaire) en NebulaH (retrocomputer-geek). Tussen de optredens door verzorgt Bosbeetle de muziek.


Wie: House of Cosy Cushions
Wat: Postrock, soundscapes, folk

Wanneer: Zaterdag 9 mei 2015 (20.00 uur op, 21.00 uur begin)
Waar: Kargadoor (in samenwerking met EKKO
Schade: € 7,00

De muziek van House of Cosy Cushions heeft veel dimensies. In de nummers worden postrock, soundscapes, folk, ambient, klassiek en avant garde gecombineerd. De band onder leiding van de Nederlands/Engelse Richard Bolhuis heeft op dit moment Groningen als uitvalsbasis en maakt, naast de vier kernleden, gebruik van roulerende gastmuzikanten. House of Cosy Cushions improviseert graag en zoekt regelmatig de combinatie met visuals, filmbeelden of beeldende kunst. De insteek daarbij hangt trouwens helemaal af van de locatie. Hoe dat op zaterdag 9 mei in De Kargadoor zal zijn is dus nog een verrassing.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht