Dotan, DI-RECT, Eefje de Visser, Kovacs, The Miseries, David Douglas op Bevrijdingsfestival 2015

3voor12/Utrecht en dB’s hosten podium met Boss Capone, Alexi Lalas, IX en Orgaanklap

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Guy Kokken ,

Bevrijdingsfestival Utrecht heeft het programma van de editie van 2015 bekend gemaakt. Naast Ambassadeur van de Vrijheid Dotan, die het festival afsluit, komen onder andere DI-RECT, Kovacs, Le Peuple De L’Herbe, The Miseries, David Douglas, Pitto en Nuno Dos Santos naar Utrecht. Net als vorig jaar host 3voor12/Utrecht samen met dB’s het derde podium, Club dB’s. Het festival viert dit jaar een dubbeljubileum: 70 jaar bevrijding en 25 jaar Bevrijdingsfestivals. Net als voorgaande jaren vindt het festival plaats in Park Transwijk en is de toegang geheel gratis.

Eefje de Visser opent hoofdpodium
Eefje de Visser speelt dit jaar een muzikale sleutelrol in Utrecht op 4 en 5 mei. Samen met haar eigen band en het Orkest van Utrecht treedt ze op 4 mei op tijdens het Herdenkingsconcert in de Domkerk. Op 5 mei opent Eefje vervolgens het Bevrijdingsfestival. De voorstelling, waarbij muzikale en visuele aspecten elkaar afwisselen, draait om een verhaal dat is geschreven en verteld wordt door Aryan Oosterbroek. Oosterbroeks verhaal is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen in Utrecht tijdens de oorlog. Rond 16.45 uur wordt op dit podium ook de tolerantieprijs uitgereikt door burgemeester Van Zanen. Op het hoofdpodium zijn verder Amsterdam Klezmerband, DI-RECT, Kovacs, Le Peuple De L’Herbe, La Chiva Gantiva en Dotan te zien.

Nederlands talent op Sena Talent Podium
Het Sena Talent Podium staat geheel in het teken van Nederlands muziektalent en bevat een mooie selectie van artiesten die op het punt van doorbreken staan. De dag wordt gestart door Orange Skyline waarna PAUW, Afterpartees, Broken Brass Ensemble, The Miseries, DJ DNA presents bFake & EJ von Lyrik, Coockachoo, David Douglas, Nuno Dos Santos en Pitto op dit podium spelen.

Plein van de Vrijheid en Club dB’s
Net als vorig jaar is er ook een plek waar debat, inhoud en muziek bij elkaar komen. Op het Plein van de Vrijheid vind je overdag onder andere een Vrijheidscollege van Sheila Sitalsing (journalist/Volkskrant-columnist), talenten van de Boks Awards, de Maliebaan Monologen en de dansvoorstelling ‘Rozen’ over het verzet in WO II. Ook zijn er voorleessessies, een literaire estafette van Oscar Kocken, een workshop over internet & privacy van Setup en de veteranenspeeddate. Vanaf 19.00 uur toveren 3voor12/Utrecht en dB’s het Plein van de Vrijheid om tot feestterrein ‘Club dB’s’ met optredens van Boss Capone, Alexi Lalas, IX en Orgaanklap.

Ook dit jaar is de toegang tot het festival weer geheel gratis. De komende tijd staan we stil bij het aanstaande Bevrijdingsfestival Utrecht. Alle artikelen over het Bevrijdingsfestival Utrecht zijn straks terug te vinden in het Bevrijdingsfestival-dossier.

Te zien: Bevrijdingsfestival Utrecht met o.a. Dotan, Eefje de Visser, DI-RECT, Kovacs, Amsterdam Klezmerband, Le Peuple De L’Herbe, The Miseries, David Douglas, Pitto en Nuno Dos Santos, Boss Capone, Alexi Lalas, IX en Orgaanklap, dinsdag 5 mei 2015, 12.00 – 23.00 uur @ Park Transwijk, Utrecht.