Kort Utrechts Popnieuws Week 11 Kort Utrechts Popnieuws Week 11

Transatlantic Bunnies, Woodlum, Vivants, Caesar’s Fury, Je Zag Ze Hier Het Eerst!, Xpander en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 11

Transatlantic Bunnies, Woodlum, Vivants, Caesar’s Fury, Je Zag Ze Hier Het Eerst!, Xpander en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor Transatlantic Bunnies, Woodlum, Vivants, Caesar’s Fury, Je Zag Ze Hier Het Eerst!, Xpander en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Transatlantische single voor Transatlantic Bunnies
Michel van de Woude ken je misschien wel als 'de andere Michel' van het legendarische Da Capo Records. Behalve als uitgesproken plaatverkoper heeft Van der Woude ook een roemrucht verleden in de Utrechtse popscene, als bandlid van o.a. The Daxls en Beatle Hans And The Paisley Perverts. En recent kon je hem nog achter de drumkit zien bij Pondertone. Ook solo maakt hij nog muziek, onder de naam Transatlantic Bunnies. Nou ja, solo... hij heeft twee mede-bandleden, maar die wonen in respectievelijk de Verenigde Staten (Lauren Rocket van de band Rocket) en Canada (Sara Johnston, bekend van o.a. Bran Van 3000). Beiden hebben hun bijdragen voor de eerste single thuis opgenomen en via de mail naar Van der Woude gestuurd. ‘Formula One Generation / Girl's Going Crazy For The La La La’ is een zomerse single die te koop is op vinyl (zwart of transparant) via de bandcamp-pagina van Insipid Vinyl. Sara Johnston staat overigens op 21 maart in TivoliVredenburg (Cloud 9), samen met Evan Dando. 


The Village & EKKO brengen tweede editie Woodlum Festival
Op zaterdag 30 mei 2015 vindt de tweede editie plaats van Woodlum Festival. Net als vorig jaar strijken Poppodium EKKO en koffiezaak The Village met de organisatie van het festival neer op het monumentale Molenerf de Ster, in Lombok. De ingrediënten voor de muziekprogrammering blijven in de basis hetzelfde als vorig jaar: rauwe muziek waar het eigenzinnige karakter voorop staat. De focus ligt op relevant (lokaal) talent en opkomende (inter-)nationale acts die onder andere spelen met authentieke instrumentatie, of trouw blijven aan de oorsprong van het muziekgenre dat zij brengen. De komende periode wordt de programmering bekendgemaakt. De aanwezige horeca bieden streekproducten en -initiatieven die goed aansluiten bij het profiel van Woodlum. Het festival duurt van 16.00 tot 01.00 uur, met aansluitend een afterparty in EKKO. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Nieuwe single van Vivants is opwarmer voor debuutalbum
Hiphop-collectief Vivants is bezig met een waar offensief in de aanloop naar het debuut-album V for Vivants, dat voor mei 2015 gepland staat. Aan het begin van dit jaar verscheen de debuut-EP 'Bon Vivants' en afgelopen week brachten zij deel één van hun tweedelige single 'Viva Vivants' uit. Op de door Apollo geproduceerde single zijn Lazy en Stomp (Aaumffie) te horen. Deel twee verschijnt over een week of twee.


Video: ‘Caesar’s Fury’ van J.A.E., Ta mére, Tivo, N-ILL, Mats de LammeLuiwammes & Angelo Emo
Utrechtse hiphop is volgens filmmaker ADEH een beetje van de radar verdwenen. Daarom startte hij een project waarmee hij samen met een aantal lokale MC’s Utrecht terug op de kaart wil zetten. De Utrechtse rappers J.A.E., Ta mère, Tivo, N-ILL, Mats de LammeLuiwammes & Angelo Emo hebben een track gemaakt op een beat van Beat Ballistics, ‘Caesar’s Fury’. Voor de track is afgelopen zomer een sci-fi clip opgenomen in België. In de clip zie je een Romeinse soldaat zijn slaaf vervoeren totdat er plotseling door een verstoring in de tijd een grote speaker vanuit de toekomst komt vallen. De Romeinse en onze tijd raken met elkaar verstrengeld, en dat zorgt ervoor dat de Utrechtse rappers belanden in de wereld van toen. De totstandkoming van het opnameproces is ook gevolgd in een drie kwartier durende documentaire.

 


Je Zag Ze Hier Het Eerst! Singer-songwriter showcase
Negen eigenzinnige singer-songwriters die studeren aan De Nederlandse Pop Academie presenteren zich deze maand in Café de Stad, verdeeld over twee avonden; 16 en 23 maart. Hosts op de avonden zijn hun docenten Walker Diver en Stephen Wings. De line-up voor 16 maart (gehost door Walker Diver) bestaat uit Arie Buursema, A Cynic's Mind en Marit van Gils. Op 23 maart (gehost door Stephen Wings) kun je luisteren naar Sanne Seutter, Ruben & Julius, Rowan du Chatenier en Morning Daze. De entree is gratis.

Xpander komt met nieuw album Timeracer
Xpander is een formatie uit Amersfoort die ‘crossover’ speelt. Op de website beschrijft de band het zelf als volgt: “Is het Rapcore, Tanzmetall, Progressive, Stoner of Spacerock? Nee! Het is Xpander!”. Vorige week heeft het viertal een nieuw album uitgebracht, Timeracer.

Siebe Palmen komt met nieuwe EP Onkruid
Siebe Palmen is theaterzanger/liedschrijver van Nederlandstalige luisterliedjes waarin pop en kleinkunst samengaan. Palmens teksten zijn oprecht, confronterend en hebben een tragikomische lading. Hij zingt over uiteenlopende onderwerpen, van relaties tot maatschappelijke problematiek. Naar eigen zeggen hanteert hij hiervoor een licht en helder poëtische vorm, met sarcasme en (cynische) humor. Onkruid is te vinden op Spotify en bandcamp.


Stan Forebee releast elke maand een nieuw nummer
Een nieuwe track van Stan Forebee, de muzikant die jazz en beats combineert. 'Alone Together' is onderdeel van de single release series, een concept waarin hij elke maand een nieuw nummer uitbrengt. Dat doet Forebee net zo lang totdat het andere project waar hij aan werkt klaar is. 'Alone Together' is wat donkerder dan de andere singles die in deze serie verschenen zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht