Kort Utrechts Popnieuws Week 10 Kort Utrechts Popnieuws Week 10

DBSSW030, Number Nine, Sous les pavés, la plage, Ragstock Indoor Festival, Contrast, Wolf & Moon en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 10

DBSSW030, Number Nine, Sous les pavés, la plage, Ragstock Indoor Festival, Contrast, Wolf & Moon en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, Number Nine, Sous les pavés, la plage, Ragstock Indoor Festival, Contrast, Wolf & Moon en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Deelnemers eerste editie De Beste Singer-Songwriter van Utrecht bekend 
Anna Fernhout, Daniel Tempelman, Sofie van Bree, Dennis de Beurs (Talk Show Host), Jorn ten Ham, Isabel Nolte, Frank Hurkmans (Ear To The Ground), Pick A Lily, Thijs Vroegop (Tim Dawn), Anne Bakker, Geonne Hartman en Belker zijn de twaalf deelnemers die gaan bepalen wie de Beste Singer-Songwriter van Utrecht wordt. De winnaar mag onder andere optreden tijdens Songbird Sessions in TivoliVredenburg, Sunwriters Songday, IBB-Fest, Bockbier Festival Ledig Erf en krijgt een gegarandeerde plek in de halve finale van Utrecht Popprijs. De wedstrijd kent drie locaties, één finale en één winnaar. De voorrondes zijn op donderdag 2 april in Café de Stad, donderdag 9 april in Hofman Café, woensdag 15 april in De Bastaard en de finale is donderdag 23 april in Hofman Café. De jury voor deze editie bestaat onder andere uit Casper Adrien, Tommy Ebben, Kim Janssen, Rowan Lodder (Soestvrijstaal), Jeroen van Beek (Utrecht Popprijs, Pollination) en Geert Verhoeff (Staplab).

Number Nine stopt
Na acht mooie jaren heeft de Utrechtse indiepopband Number Nine besloten te stoppen. In 2009 gooide de (toen nog) vijfmansformatie hoge ogen met de EP NumbeR#9. Met de van die EP afkomstige single 'Sun Sun Sun' werd de band 3FM Serious Talent. Eenmaal als kwartet werd in 2012 het album New Ways opgenomen, waarna in 2014 het tweede album Wiser Than Before volgde. Naast ruim 130 shows in Nederland tourde de band in 2013 in Duitsland en in 2015 in Engeland. Na een EP en twee albums is het voor elk van de vier bandleden tijd voor iets anders. Ferdi Schaap gaat verder als drummer van de band Lightwires en Martijn Vink wordt gitarist in The Maureens. Ruud Bakker gaat zich op een solo-carrière richten, terwijl Ronald Maas met Audio Adam speelt. Op zondag 8 maart trekt Number Nine er feestelijk de stekker uit in Stathe met een laatste concert én een reünie met de oud-bandleden. Het optreden begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Tweede editie Sous les pavés, la plage op 14 en 15 maart
Op 14 en 15 maart vindt het akoestische muziekfestival Sous les pavés, la plage (SLPLP) voor de tweede keer plaats in het kloostergewelf van In De Ruimte aan de Oudegracht in Utrecht. SLPLP is een kleinschalig festival met singer-songwriters en akoestische optredens, poëzie, kunst, film en theater. Het programma begint op zaterdag 14 maart om 19.30 uur en loopt door tot de zondagmiddag. Bevestigde namen zijn o.a. De Anale Fase (B), Olga Vocal Ensemble, dichters Anne Broeksma en Alexis de Roode, Hilbrandt, Willie Darktrousers, Gariboff (D) en Chayah. Verder is er een Do It Yourself Silent Disco (dansen met je eigen mp3-speler), kun je poëzie plukken, bij het vuur aan de werf zitten en blijven slapen. De volgende ochtend is er ontbijt, meer muziek en poëzie. Naast In De Ruimte verleent ook kunstenaar en muzikant Kees Wennekendonk zijn medewerking aan het festival en zullen er optredens in zijn huiskamer plaatsvinden. Er zijn 150 toegangskaarten beschikbaar voor het festival, waarvan maximaal 50 slaapplaatsen. Kaarten kosten € 25,00 (€ 20,00 met CJP-korting) inclusief overnachting en ontbijt (ook voor de niet-slapers).

Ragstock Indoor Festival maakt line-up bekend
Dit jaar vormen Stillwave, Reveller, de Alliantie en Roads to Roam de line-up van het Ragstock Indoor Festival dat plaatsvindt op donderdag 19 maart in De Helling. Het Ragstock Indoor Festival is een jaarlijks terugkerend benefietfestival in het kader van de landelijke Ragweek. Dit jaar wordt er tijdens het door het StudentenVerenigingenOverleg georganiseerde festival geld ingezameld voor de Johan Cruyff Foundation en de Wilko Gambia Foundation.

Eerste editie van intiem house en techno-festival Contrast op Wielerbaan
Op zaterdag 11 juli vindt de eerste editie plaats van het festival Contrast. Op vijftien minuten fietsen vanaf de Utrechtse binnenstad, vind je op de Wielerbaan in Nieuwegein een mooie, beschutte bosrijke omgeving voor dit nieuwe festival dat wordt georganiseerd door Kleiner dan drie (Kleurenblind Festival en zomeravondconcerten Pur Sang). Contrast is een kleinschalig festival met drie stages. Voor de techno-stage zijn Inigo Kennedy, Mark Broom, Jonas Kopp en Pär Grindvik al bevestigd. Verder is er een house stage en een podium voor Utrechts talent. Deze namen worden later bekend gemaakt. Naast deze programmering wil Contrast zorgen voor een spraakmakende randprogrammering in een kleinschalige setting. Met maar plek voor 2500 liefhebbers in deze bosrijke omgeving, heeft Contrast een intieme setting. Early birds voor Contrast zijn te koop tussen 2 en 20 maart.

Wolf & Moon komt met eerste videoclip
Wolf & Moon is een relatief nieuw duo dat bestaat uit Stefany June en singer-songwriter Talk Show Host. Muzikaal bevindt het duo zich ergens tussen de folky geluiden van Angus & Julia Stone en de elektronische invloeden van The XX. De band is ontstaan tijdens een reis/tour door amerika en de ambitie is om met drumcomputers, akoestische gitaar, kleine synths en onderscheidende zang mooie songs neer te zetten. De eerste videoclip staat nu online.


Nieuwe avond In Contrast zet tegenstelling in een nieuw licht
In Contrast is een nieuwe avond met muziek, kunst en cultuur in de werfkelder van de Kargadoor, georganiseerd door een groep studenten van de HKU. Er vinden drie edities plaats: op 14 maart, 11 april en 16 mei. Over het de naam melden ze het volgende: "Stad en Natuur, Oorlog en Vrede, Man en Vrouw. Allemaal tegenstellingen die wij voor u omtoveren tot iets nieuws. In de oude werfkelder van de Kargadoor wordt door middel van muziek, beeldende kunst en poëzie eens per maand een tegenstelling in een nieuw licht gezet. In een intieme setting kunt u zich in een andere wereld wanen en genieten van het thema van de avond. De eerste helft van de avond ziet, hoort en voelt u de ene kant van de tegenstelling en na een pauze is de ambiance omgeslagen naar de andere kant." De financiële bijdrage gaat op basis van Pay What You Want. De eerste tegenstelling is Stad en Natuur, op zaterdag 14 maart. Je kunt reserveren door een mailen te sturen naar incontrastutrecht@gmail.com.

Utrechtse producer Tantu en Groningse rapper Mongoose werken samen
De Groningse rapper Mongoose en de Utrechtse producer Tantu hebben elkaar leren kennen via het #hijsbeats project van HIJS, waarvoor ze in de zomer van 2014 hebben samengewerkt. Dat beviel zo goed dat ze besloten hebben om samen te werken aan een EP. Op de Grindin' EP zullen de 21-jarige artiesten het thema 'oldskool meets newskool' aanhouden, waarbij harde sample-based trap producties op de voorgrond liggen. Eind februari is daarvan de eerste single 'No Problems' verschenen.

Utrechtse producer Denote komt met debuutalbum
De Utrechtse producer Denote is niet te vangen in één geluid. Zijn stijl beslaat verschillende genres, sommige rustig, anderen wat steviger. Afgelopen week heeft hij zijn naamloze debuutalbum gelanceerd op bandcamp.


OHWLE releast single van aanstaande EP
OHWLE is een Utrechtse producer die aan de Nederlandse Pop Academie studeert. Geïnspieerd door artiesten als Ta-Ku, Cashmere Cat en Mr. Carmack heeft hij zijn eerste eigen video/single uitgebracht. 'DOWN' is afkomstig van zijn aanstaande EP die over een paar maanden verschijnt.


Programma Nachtcultuur bekend
Op zaterdag 28 maart 2015 staat Woerden voor de vierde keer in het teken van NACHTCULTUUR. Inwoners van Woerden en omstreken maken dan kennis met een breed aanbod aan muzikaliteit, creativiteit en expressiviteit uitgevoerd door en voor Woerdenaren. Het idee achter NACHTCULTUUR is dat bezoekers op één dag bijvoorbeeld kunnen luisteren naar onder andere poëzie, kijken naar kunst, lachen om stand-up comedy, swingen op jazz, headbangen op rock en uit hun dak kunnen gaan op house. Je kunt onder andere luisteren naar Willemijn May, Between the Jars en Boomslang. Het programma volledige programma voor deze editie is te vinden op de site.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht