Electro beats en gitaarriffen op tweede Club van het jaar Electro beats en gitaarriffen op tweede Club van het jaar

Romanovs presenteert vol trots zijn EP Crucifixation in de nieuwe bandformatie

, Tekst: Sofie Berns / Foto’s: Wijgert-Jan van As en Dorien Hein

Electro beats en gitaarriffen op tweede Club van het jaar

Romanovs presenteert vol trots zijn EP Crucifixation in de nieuwe bandformatie

Tekst: Sofie Berns / Foto’s: Wijgert-Jan van As en Dorien Hein ,

Eenmaal intense electro en tweemaal melodieuze rock staan op het menu van de tweede Club 3voor12/Utrecht van het jaar. Gesproken kan worden van een drukbezochte Club, met veelal verregende muziekliefhebbers, op deze laatste donderdag van de maand.
Drie bands die het in de loop van hun optreden ieder voor elkaar weten te krijgen dat het publiek (voorzichtig)op de maat meebeweegt. Hier ons verslag van Pocket Knife Army’s aanstekelijke Electro beats, de strakke gitaarriffen van Romanovs en Rhinorino’s uptempo drum beats.

Pocket Knife Army
Dit Utrechtse duo dat elektronische beats aanvult met akoestische gitaarklanken en zang weet het publiek te verbazen met sterke wendingen in de muziek. Hoge heldere zang, al dan niet onder begeleiding van een gitaar, maakt plaats voor een lagere zwaardere stem. Daarnaast wordt er met enige regelmaat voor gekozen de stem van de zangeres in de band om te vormen met een megafoon en schreeuwt ze het zo nu en dan uit. Een constante factor in de muziek van Pocket Knife Army zijn de aanstekelijke electro beats die in het publiek letterlijk voelbaar zijn. Het duo blijkt erg goed op elkaar ingespeeld, zo hervatten zij hun optreden met een grap het op het moment dat de techniek hen in de steek laat. Pocket Knife Army sluit haar optreden af met de single ‘Wolf in Memphis’. Aanstaande maandag, op 2 maart, verschijnt de naar hun zeggen ‘gezellige’ clip bij dit nummer waarin te zien is hoe een meisje verdrinkt. 

Romanovs
Al een week na het uiteengaan van zijn vorige band (Kids with Guns), begaf Rinze Voorberg zich naar de oefenruimte om zich te storten op het nieuwe materiaal voor Romanovs. Eerder bracht hij al twee EP’s uit onder deze naam. Tijdens deze Club presenteert de band, in nieuwe samenstelling hun EP ‘Crucifixation’. Dit Utrechtse rock-punk garage viertal weet het met haar strakke gitaarriffen, stevige drums en melodieuze zang voor elkaar te krijgen dat het publiek niet alleen voorzichtig op de maat meebeweegt, maar hier en daar zelfs danst. Hierin lijkt de opbouw van hun nummers, die veelal een subtiele start en een robuust einde kennen, een belangrijke rol te spelen. Verder is de stage performance van Voorberg noemenswaardig. Vol overgave kijkt hij tijdens het zingen voorovergebogen het publiek in alsof hij zich ieder moment tot hen kan voegen. Veelal staat hij dan ook met de microfoon in de hand vóór in plaats van achter de bijbehorende standaard. De doorstart van Romanovs is veelbelovend. 

Rhinorino
Karakteriserend voor deze rockband, die sinds enige tijd officieel uit drie bandleden bestaat, is haar vrouwelijke drummer. De ‘sexy’ doch ‘rocky’ uitstraling van 'Suzie Q' is kenmerkend voor de muziek van de band die op meerdere momenten aan Nirvana ten tijde van Bleach doet denken. De uptempo drums beats en het geoefende gitaar- en basgitaarspel komen geheel tot hun recht. De stem van leadzanger Pim van Ham sluit op harmonieuze wijze aan bij het instrumentarium en is kenmerkend omdat zij een gepaste ruwheid in zich heeft. Het publiek werd verrast toen de dame achter het drumstel eveneens een prachtige stem bleek te hebben. Het trio staat zichtbaar met veel plezier op het podium. Meermaals wordt dit door frontman Pim, die de Club tot een ‘feestje’ bestempeld, benadrukt. 

Gezien: Pocket Knife Army, Romanovs & Rhinorino tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 26 februari 2015 @dB’s, Utrecht. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht