Edison Effect: Energie All Over The Place Edison Effect: Energie All Over The Place

Op bezoek in hun riante anti-kraak studio

, Tekst: Danielle Peters / Foto's: Raymond Dekker

Edison Effect: Energie All Over The Place

Op bezoek in hun riante anti-kraak studio

Tekst: Danielle Peters / Foto's: Raymond Dekker ,

Vanuit verschillende hoeken komen geruchten dat Edison Effect druk bezig is in de studio. Wat zijn ze aan het doen? Wat staat er te gebeuren? Waar dromen ze van? Het is tijd om ze aan de tand te voelen.

Ongeveer drie jaar geleden zijn Abel (drummer) en Rienk (zanger) begonnen met de formatie van de band. Al vrij snel kwam ook Wesley (toetsenist/producer) daarbij. Deze drie mannen zijn Edison Effect begonnen. Samen met Jeffrey (bassist) en de nieuwe gitarist (Hugo) staan deze mannen in de zesde versnelling.

Geen Frankrijk maar een eigen studio
Terwijl ze in het verleden naar Frankrijk gingen en zich opsloten in een boerderij om te schrijven doen ze dat tegenwoordig in hun eigen studio in Kanaleneiland. Hier wordt geschreven, geproduceerd en gerepeteerd met uitzicht op hun nieuwe EP die uitkomt in april. "In april gaan we onze eerste EP uitbrengen met vier nieuwe en twee eerder uitgebrachte nummers. Hopelijk slaat de EP aan en kunnen we de komende tijd zoveel mogelijk spelen."

Energie all over the place
De energie en het enthousiasme straalt van de mannen af. Even stil zitten op een stoel lijkt lastig. Het liefst willen ze gewoon bezig zijn met hun eigen muziek. Ze bruisen van de ideeën. Is er iets speciaals wat jullie met de muziek willen zeggen? "Het zijn juist de simpele kleine dingen uit het leven die we onder een vergrootglas leggen. Er is te veel gezeik, terwijl mensen amper meer beseffen wat ze allemaal hebben." Rienk vertelt vervolgens dat hij ideeën onder andere haalt door simpelweg naar mensen op straat te kijken. Op de vraag waar de inspiratie vandaan komt, zijn ze snel duidelijk. "We vinden de grotere elektronische acts heel erg strak zoals bands als The Naked and Famous, CHVRCHES, Nine Inch Nails, en Empire of the Sun. Vooral de grootte in de sound spreekt ons aan."

De nieuwe studio is groot! Aangekleed met verschillende stukken tapijt, een heerlijk zittende bank, her en der lichtjes en posters aan de muur. Ze grijpen de kansen die nu voorbij komen, zo ook deze plek. Ook hebben ze sinds kort een publisher in de arm genomen. Wat willen jullie dit jaar graag voor elkaar krijgen? "Dit jaar willen we meedoen aan de Popronde. We willen nog meer schrijven, nog meer spelen en alles tot een nog hoger niveau brengen. Een groot publiek trekken en airplay verdienen."

Dromen en doen
Het liefst willen ze constant bezig kunnen zijn met hun eigen muziek en daar zit op dit moment heel veel tijd in. Vinden jullie het moeilijk om zo te leven? "Nee, het is heerlijk om zo te leven. Allemaal moeten we naast de band werken om te leven, maar we leven om muziek te maken. Onze tijd en ons geld gaat naar Edison Effect en wij zijn hier echt helemaal klaar voor."

Een laatste vraag… de EP komt eraan, jullie hebben mooie plannen en mooie dromen. De energie spat er vanaf. Maar eerlijk, gaat het altijd zo met meerdere mannen onderling? "Natuurlijk heb je op den duur wel eens een meningsverschil. Maar het is super fijn dat we allemaal onze mening kunnen uiten en vervolgens al die verschillende dingen uitproberen in plaats van er te veel over te praten. Dan moet je even uit je comfort zone stappen maar dit komt vaak ten goede aan de songs. Het belangrijkste is dat we allemaal dezelfde drive hebben."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht