Kort Utrechts Popnieuws Week 29

Boner Petit, Boyle, Friars, Hofman Café, Back Roads en Lazarus Revival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor Boner Petit, Boyle, Friars, Hofman Café, Back Roads en Lazarus Revival.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Boner Petit releast debuut-EP
In januari 2015 waren we behoorlijk onder de indruk van de allereerste live-show van garagepunkband Boner Petit, bij Club 3voor12/Utrecht. Inmiddels zijn we een half jaar verder, is de band geselecteerd voor de Popronde en verscheen deze week de titelloze debuut-EP. De zes nummers op die EP herinneren ons aan die eerste show: korte, frisse gitaarliedjes met stoere zang van Annelotte de Graaf. Op woensdag 12 augustus speelt de band in ACU.

Nieuwe track voor Boyle en release-show debuut-album
We berichtten al eerder over Boyle, het nieuwe project van Marten Timan (ex-We vs. Death en Shuriken). Afgelopen week is er een nieuwe track verschenen met de titel ‘My Future’. Het nummer is afkomstig van debuutalbum Release, dat op zondag 20 september wordt gepresenteerd op een mini-festival in de Metaal Kathedraal.

Friars uit de startblokken
Friars is een jonge Utrechtse band die zowel Britse als Amerikaanse (The Strokes) invloeden heeft maar vooral fijne liedjes maakt. In het najaar te zien op de Popronde. Tot die tijd moet je het onder andere doen met deze track: ‘Chemistry’.


Hofman Café geeft nieuwe creatievelingen kans om clubavond te organiseren
Altijd al je eigen clubavond willen organiseren? Dan is dit misschien je kans. Hofman Café stelt nieuwe nachtelijke creatievelingen in de gelegenheid om een driemaandelijkse clubavond te starten. Met het nieuwe DIY-concept wil Hofman Café creatieve partijen de kans bieden om het Utrechtse nachtleven te verrijken. Het gaat om de tweede donderdag van de maand in september, oktober en november, van 23.00 t/m 3.30 uur. Aanmelden kan tot en met 15 augustus door één A4 in te sturen met wie je bent, wat je concept precies inhoudt en waarom juist jouw concept relevant is. Daarbij voeg je een begroting van maximaal €250,- die is opgesplitst in programmering, decor en marketingkosten. Ook entree vragen is toegestaan. Stuur dit allemaal op naar: programmering@hofman-cafe.nl en er wordt contact met je opgenomen.

Nieuw roots festival Back Roads op Lucasbolwerk
Zaterdag 27 september vindt de eerste editie plaats van het nieuwe roots festival Back Roads. Het festival wordt georganiseerd door drie cafés op het Lucas Bolwerk: De Stad, Tilt! en De Potdeksel. Twaalf acts spelen op drie verschillende podia. De line-up en het blokkenschema worden binnenkort bekend gemaakt.

Clip-release Lazarus Revival in De Bastaard
Op dinsdag 28 juli brengt Lazarus Revival zijn eerste clip uit, The Story of Lazarus. Dat wordt gevierd met een speciale presentatie in café De Bastaard. De video wordt om 20.00 uur vertoond en wie weet speelt de band daarna ook nog wel wat.