Kort Utrechts Popnieuws Week 27

TIAN, Beatsofreen, Voodoo To Go, Counter Jib, Feiertag, Fýl en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor TIAN, Beatsofreen, Voodoo To Go, Counter Jib, Feiertag, Fýl en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

 

TIAN debuteert met ‘Jokes’
TIAN is het alter ego van Yeattem Wong. Samen met Dolf Smolenaers heeft ze gewerkt aan haar eerste EP, waarvan het nummer ‘Jokes’ inmiddels online staat. Op dat nummer horen we subtiele beats, fijne toetsen en een goede stem in de stijl van SOHN, James Blake, FKA Twigs, SBTRKT. Samen met Dolf Smolenaers (Silent Runners) en Erwin Tuijl (Pocket Knife Army) is TIAN bezig om een live-set te ontwikkelen.


Beatsofreen releast Dimensions EP
Precies een week geleden verscheen de Dimensions EP van de Utrechtse producer Beatsofreen, op het label Darker Than Wax uit Singapore. Op de EP heeft Beatsofreen minder samples gebruikt dan eerder en in plaats daarvan akoestische instrumenten gehanteerd die hij ook gebruikt in zijn werk als componist voor film en radio. Daarmee hebben de nummers op Dimensions naast elektronische invloeden ook elementen van jazz, singer-songwriter en (pop-)liedjes.De EP is beluisteren via soundcloud en te downloaden/aan te schaffen via de gebruikelijke digtiale kanalen.

RASA gastheer voor eerste Voodoofestival in Europa
Van 18 tot en met 20 september presenteert Stichting Voodoo To Go bij RASA in Utrecht het eerste voodoofestival in Europa. De voodoo funk van Vaudou Game is headliner van het programma, dat naast muziek ook film, dans, lezingen en een kinderprogramma omvat. Behalve Vadou Game staan onder meer de Haïtiaanse vodoupriester Erol Josué en de Cubaanse pianist Omar Sosa en het Surinaamse collectief Fra Fra Sound op de line-up. Jungle by Night doet een dj-set. In drie dagen belicht het festival de veelzijdigheid en de minder bekende positieve kant van de voodoocultuur, van haar oorsprong in Afrika tot de diaspora in de Cariben en de cross-over met jazz. Kaarten zijn vanaf € 22 in de voorverkoop verkrijgbaar via RASA.

Video: ‘Bigger Than Better’ van Counter Jib
‘Bigger Than Better’ is de nieuwe single van Counter Jib. In het najaar is de band, die vorig jaar zijn debuutalbum presenteerde, te zien op de Popronde.

Nieuwe EP voor Feiertag
Vorige week is de nieuwe EP verschenen van de Utrechtse producer Feiertag. Titeltrack ‘Damn You (featuring David Dam)’ staat inmiddels op de playlist van 3FM. Vrijdag 3 en zaterdag 4 juli is Feiertag te zien op Pitch festival.

Single: ‘We Called Home’ van Fýl
‘We Called Home’ is de nieuwe single van de Utrechtse singer-songwriter Fýl. Anders dan zijn andere nummers gebruikt hij op dit nummer geen gitaar maar vooral piano.

Nachtklooster in Woerden maakt het programma bekend
Op zaterdag 26 september 2015 vindt in Woerden de tweede editie plaats van indoorfestival Nachtklooster. Het hele Klooster staat dan vol met muziek, kleinkunst, dans, theater en kunst. Het programma varieert van bekende 3FM acts tot onbekende getalenteerde parels. Van nationale allure tot talent uit de regio. Het volledige programma bestaat uit The Cool Quest, Emil Landman, David Benjamin, Wooden Soldiers, De Dansers, Haar Wereldreizigers, Kiki Schippers, Star Atlas, Willem Jacobs & De Tast, Sammie Bos, Jaira Parera, Doris & Luka, Daniel de Jong, CHIME, De Jazzmeneer en Het Foutief DJ Collectief. Nachtklooster duurt van 19.30 tot 2.00 uur en de entree is € 12,50 (in de voorverkoop) of €15,- aan de deur.

Ter ere van tourstart brengt verborgenBende ‘Hetzelfde Rondje’ uit
Begin juni zat de verborgenBende een week in Frankrijk, waar er naast het maken van een hoop muziek o.a. ook aan wielrennen is gedaan. Ter plekke schreef de band het wielrennummer ‘Hetzelfde Rondje’, dat ter ere van de Tourstart in Utrecht is uitgebracht. In de clip spelen figureren onder andere de Zuid-Afrikaanse rappers bFake en EJ von Lyrik. Op zaterdag 4 juli is het lied voor het eerst live te horen: de verborgenBende speelt van 18.30-19.15 uur op de Maliebaan, op Podium B van cultuurorganisatie ZIMIHC.

Debuutsingle voor Jorn ten Ham
Je hebt de Utrechtse singer-songwriter Jorn ten Ham de afgelopen maanden al verschillende keren live aan het werk kunnen zien, onder andere in bandwedstrijd Clash of the Titans waar hij tot de finale reikte. Sinds 3 juli is ook zijn debuutsingle uit. ‘Song for the Poor’ is te vinden op iTunes, Spotify en YouTube.