IAMTHECITY terug van een jaartje weg geweest

Met eerste namen Clark, Letherette, OIJ, Feiertag, Pional en meer

Tekst: Michiel van de Weerd ,

Op 6 en 7 november zal het festival IAMTHECITY voor de tweede keer plaatsvinden. De eerste editie was nog in poppodium De Kelder in Amersfoort, deze editie zal plaatsvinden in het spiksplinter-nieuwe FLUOR. Hiermee kondigt FLOUR zijn eerste echte festival aan.

"Het tweedaags, indoor festival staat in het teken van muzikaal en beeldend experiment", aldus FLUOR. De eerste namen voor IAMTHECITY zijn vanmiddag bekend gemaakt en liegen er niet om. Met Clark (uk) haalt het een grote naam binnen. De Engelse muzikant/ producer die sinds 2001 al een enorme lijst aan releases uitbracht, staat garant voor elektronische muziek op zijn eigenwijst. Niet gebonden aan één genre speelt hij all over the world, en dus ook in Amersfoort, waar hij zal spelen met een ondersteunende visualshow.


De combinatie van eigenwijs en elektronisch heeft Clark trouwens niet als enige aangekondigde act. Ook Feiertag, die voorheen als Hamertje Tik op IAMTHECITY speelde, houdt ervan om stijlen als house, future beats en UK bass met elkaar te vermengen. Hij drumt daar live bij, wat zijn liveshows extra tof maakt. Ook stemkunstenaar en beatboxer MAASK, die zichzelf een genre-chirurg noemt, heeft lak aan conventies. Hij mixt met virtuoos gebruik van zijn stem en loopmachine dubstep met jazz om vervolgens naar drum 'n' bass of gabber over te schakelen. Met zijn publieksparticipatie staat deze loopist garant voor een fijne portie ontregeling.

Naast eerder genoemde acts zullen Yakumo Orchestra, OIJ, Gajek, Pional en Letherette optreden. Hiermee laat IAMTHECITY zien dat het meer een elektronisch festival is geworden ten opzichte van de eerste editie. Daarnaast is de line-up vrij experimenteel en internationaal. Meer nieuwe namen worden snel bekend gemaakt door het Amersfoortse poppodium. Wij kunnen niet wachten.

Te zien: IAMTHECITY met onder ander Clark, MAASK, Feiertag, Yakumo Orchestra, OIJ, Gajek, 6 en 7 november in FLUOR Amersfoort.
Kaarten zijn vanaf nu (earlybird) te koop voor € 25  voor beide dagen via iamthecity.nl