3voor12/Utrecht tipt, week 31

Rosetta, André Manuel, Club Rivièra x FUSE met o.a. Jameszoo

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De clubs zitten middenin het tropenrooster en ook qua festivals is er deze week in Utrecht niet veel te beleven. Toch hebben we drie acts gevonden waar je volgens ons deze week een kijkje zou moeten nemen: Rosetta, André Manuel en Jameszoo bij Club Rivièra x FUSE.

Wie: Rosetta + Black Decades
Wat: sludge, noise, metal en postrock
Wanneer: woensdag 29 juli 2015 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8

Dankzij een aantal sterke albums (en met name het briljante album Wake/Lift) is het Amerikaanse Rosetta uitgegroeid tot een cultnaam in de postrock/sludgestoner scène. Zelf noemt de band zijn muziek Metal For Astronauts. Feit is dat Rosetta voor liefhebbers van sludge, noise, metal en postrock niet te missen is, hoe cult misschien ook. Opener is de posthardcorerawmetalcrustsludgedoom van het Utrechtse Black Decades.


Wie: André Manuel
Wat: Nederlandstalig

Wanneer: donderdag 30 juli 2015 (21.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Kleine Koppel, Amersfoort
Schade: gratis

Podium De Kelder organiseert deze zomer wederom een aantal zomerconcerten op het terras van De Vereeniging. De derde act in deze reeks is André Manuel. Manuel is niet alleen een veelgeprezen cabaretier maar ook een gedreven muzikant. Hij speelde in de band Fratsen en heeft daarna diverse uiteenlopende muzikale projecten gehad zoals Krang, Beukorkest en De Ketterse Fanfare. In 2011 verscheen zijn soloalbum Dollekamp en recent was hij te horen op de hit 'Zandloper' van Typhoon. Op het terras van De Vereeniging speelt Manuel solo.


Wie: Jameszoo, Jarreau Vandal, Guerilla Speakerz, MC Atactic
Wat: Club Rivièra x FUSE

Wanneer: vrijdag 31 juli 2015 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 5

Van juni tot en met augustus zorgt Club Rivièra elke vrijdagnacht voor het vakantiegevoel met tintelfrisse hip hop en bass rond een wekelijks wisselend tropenrooster aan grote namen, opkomende dj-talenten en de coolste lokale hosts. Vanavond is het de beurt aan FUSE, de vaste clubnight van Guerilla Speakerz, om de avond te hosten. Ze nemen in ieder geval Jameszoo mee. De tegendraadse producties van de jonge Boschenaar bevatten elementen uit hiphop, jazz, dubstep, r&b en Braziliaanse muziek. Verder zijn de future beats van Jarreau Vandal aanwezig en staan Guerilla Speakerz zelf ook achter de decks. Tot 0.00 uur is de toegang gratis, na middernacht vijf euro.