3voor12/Utrecht tipt, week 29

Wreck and Reference, Douglas Firs, The Day, Bfake & EJ von Lyrik, Fay Lovsky, Sunny Sunday Afternoon Concerts

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Geen festivals dit weekend, maar wel een aantal intieme optredens op bijzondere locaties. De vernieuwende metalband Wreck and Reference staat woensdag in oefenruimte 1 van dB's. Het Belgische Douglas Firs geeft donderdag een terrasconcert bij de Vereeniging, zaterdag staan Fay Lovsky en Laurens Joensen in Molen de Ster en op zondag is in Hostel Strowis de tweede editie van Sunny Sunday Afternoon Concerts, met optredens van Aafke Romeijn en Vic Willems. Het grootste feestje vindt plaats op vrijdag, als Bfake & EJ von Lyrik, dj DNA en dj FKA in ACU staan.

Wie: Footprints in the Void presenteert Wreck and Reference + Kees Peerdeman
Wat: metal

Wanneer: woensdag 15 juli 2015 (21.00 uur)
Waar: Ruimte 1 van dB's
Schade: € 7,-

Last minute show georganiseerd door de mensen van Footprints in the Void. In oefenruimte 1 van dB's speelt op woensdagavond de vernieuwende metalband Wreck and Reference. In plaats van het klassieke metal-instrumentarium hanteert het duo een sampler, drums, stem en bodemloze wanhoop (volgens Pitchfork). Support komt van Kees Peerdeman, een man die - volgens de organisatoren - zijn innerlijke demonen omarmt in de hoop ze zo te verstikken.


Wie: Douglas Firs
Wat: blues, americana en folk verenigd in sterke popsongs

Wanneer: donderdag 16 juli 2015 (21.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Kleine Koppel (Amersfoort)
Schade: gratis

Podium De Kelder organiseert deze zomer wederom een aantal zomerconcerten op het terras van De Vereeniging. De tweede act in deze reeks is het Belgische Douglas Firs, dat in kleine bezetting nummers speelt van het onlangs verschenen album The Long Answer Is No. De band verenigt blues, americana en folk in sterke popsongs.


Wie: The Day
Wat: melancholische pop

Wanneer: vrijdag 17 juli 2015 (20.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8,-

Voor liefhebbers van melancholische indiepop speelt op vrijdag 17 juli The Day in dB’s. Laura Loeters en Gregor Sonnenberg vertellen verhalen in liedjes die geïnspireerd zijn door de songs van Daughter, Helgi Jonsson en Sigur Ros. De nummers van het recent in Duitsland uitgebrachte album Strangers With Familiar Faces krijgen met de komst van de live-drummer Jens Golücke een nieuwe dimensie.


Wie: Bfake & EJ von Lyrik + dj DNA + dj FKA
Wat: hiphop

Wanneer: vrijdag 17 juli 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5,-

Ze zijn terug! Tijdens hun show van vorig jaar zorgen de Zuid-Afrikaanse broertjes Pinki en DaBruin (aka Bfake) en MC EJ von Lyrik ervoor dat ACU bijna ontplofte. Ook dit jaar gaan ze weer hun best doen om er samen met hun band en DJ DNA een dampende en zweterige hiphopshow van te maken. Het is de laatste show van de tour en dat betekent meestal dat ook de laatste remmen losgaan.


Wie: Fay Lovsky & Laurens Joensen
Wat: authentieke muziek met maffe teksten

Wanneer: zaterdag 18 juli 2015 (20.00 uur)
Waar: Molen de Ster, Molenpark 3, 3531 ET Utrecht
Schade: € 9,50

Fay Lovsky is bekend van haar vele solo-albums, van de Magnificent 7 (met o.a. Henny Vrienten) en van haar composities voor animatiefilms. Laurens Joensen is gitarist, componist en liedjesschrijver en hij won in 2001 de publieksprijs bij cabaretfestival Cameretten. Samen delen ze een passie voor authentieke muziek en maffe teksten. Ze bespelen akoestische instrumenten én de elektronische theremin en maken daarmee musette, bossa nova, hoempa, calypso en americana. Up tempo nummers maar ook ballades met tussendoor tekst en uitleg en zelfcorrigerende relativering. Tickets zijn te koop aan de deur, maar ook via de website van de Ster.


Wie: Aafke Romeijn + Vic Willems
Wat: Sunny Sunday Afternoon Concerts

Wanneer: zondag 19 juli 2015 (15.00 uur)
Waar: Strowis, Boothstraat 8
Schade: gratis

Wat is er nou fijner dan op een zonnige zondagmiddag in de groene omgeving van de Hostel Strowis-binnentuin te genieten van akoestische optredens? Dit is mogelijk op de zondagmiddagen van juli en augustus, midden in het centrum van Utrecht en helemaal gratis. Elke editie heeft twee acts. De binnentuin van Strowis wordt vaak beschouwd als één van de verborgen schatten van Utrecht en wordt deze zomer eindelijk ook voor muziekconcerten gebruikt. Op deze editie spelen Aafke Romeijn en Vic Willems.