3voor12/Utrecht tipt, week 28

Obnox, Tommy Ebben, Geinbeat, De Leuke Festival, Sunny Sunday Afternoon Concerts

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Net als de afgelopen weken ook nu weer een aantal festivals in onze live-tips. Zaterdag kun je in Nieuwegein naar Geinbeat, met veel lokale bands, of naar Strand Oog in Al voor de eerste editie van De Leuke Festival. Vrijdag speelt Tommy Ebben in de Kargadoor en zondag is de eerste editie van Sunny Sunday Afternoon Concerts in Strowis. En mis ook de show van Obnox niet, op vrijdag in dB's.

Wie: Tommy Ebben + Potman Jr.
Wat: singer-songwriter
Wanneer: vrijdag 10 juli 2015 (20.15 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 5

Utrechter Tommy Ebben is bekend van zijn band The Small Town Villains maar sinds een aantal jaar is hij ook als solo-artiest actief. In maart 2014 wordt Ebben uitgeroepen tot 3FM Serious Talent met zijn single 'Keep A Light On', afkomstig van zijn debuutalbum Tommy Ebben. Ebben is ook één van de drijvende krachten achter het Utrechtse project Knalland. Support komt vanavond van een andere singer-songwriter uit Utrecht, Potman Jr.

Wie: Obnox (USA) + Pizza Knife
Wat: punk, hiphop, garage en gospel
Wanneer: vrijdag 10 juli 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8

Obnox is een venijnige mix van punk, hiphop, garage en gospel. Moeilijk uit te leggen en behoorlijk uniek. Mastermind Lamont “Bim” Thomas heeft in de afgelopen een hele stapel albums en EP's uitgebracht waarvan de laatste een 8 kreeg van het gerenommeerde Pitchfork. Over een paar jaar zou Obnox wel eens op één van de grotere zomerfestivals kunnen staan. Maar check eerst even dit YouTube-filmpje.

Wie: John Coffey, Rondé, The Brahms, Mary Fields, The Indien, The Miseries, Sue the Night en meer
Wat: Geinbeat
Wanneer: zaterdag 11 juli 2015 (13.00 uur)
Waar: Stadsbalkon, Nieuwegein
Schade: gratis

Elk jaar weet Nieuwegein even de aandacht op zich te vestigen met het knusse festival Geinbeat. Tijdens het festival brengen verschillende bands hun muziek ten gehore vanaf het podium op het Stadsbalkon. Op de line-up van deze 21e editie staan onder andere Rondé, The Brahms, Mary Fields, The Indien, John Coffey, The Miseries en Sue the Night. Het complete blokkenschema vind je hier.


Wie: Extince, Sticks & Dr. Moon, The Socaboys, Ross & Iba, dj Moortje, dj Aiscream en meer
Wat: De Leuke Festival

Wanneer: zaterdag 11 juli 2015 (12.00 uur)
Waar: Strand Oog in Al
Schade: € 25

Zaterdag 11 juli 2015 vindt op Strand Oog In Al (SOIA) de eerste editie van De Leuke Festival plaats, een gezamenlijk initiatief van Wat Als Het Leven? en Fluff Disco. Op het festival kun je elf uur lang dansen op glimmende pop, glitter disco, glijdende hiphop en dampende dancehall, verspreid over drie podia.
Hiphoplegende Extince brengt zijn allergrootste hits ten gehore en ook Zwolle is goed vertegenwoordigd: zo nemen Great Minds-leden Sticks & Dr. Moon de decks even over, zet Rico een rave-set neer en worden The Socaboys (Follow the Leader) en Ross & Iba (Wassenaar) van stal gehaald om de jaren 90 en 00 te laten herleven. DJ Moortje laat horen waarom hij de godfather van de bubbling wordt genoemd, tijdens Singlefeestje bepaal je zelf wat er gedraaid wordt en er zijn beats van DJ Aiscream. Meer informatie, ook over de randprogrammering, vind je op de Facebook-pagina van het festival. De officiële afterparty is in De Helling.


Wie: Isabel Nolte + The Central Line
Wat: Sunny Sunday Afternoon Concerts
Wanneer: zondag 12 juli 2015 (15.00 uur)
Waar: Strowis, Boothstraat 8
Schade: gratis

Wat is er nou fijner dan op een zonnige zondagmiddag in de groene omgeving van de Hostel Strowis-binnentuin te genieten van akoestische optredens? Dit is mogelijk op de zondagmiddagen van juli en augustus, midden in het centrum van Utrecht en helemaal gratis. Elke editie heeft twee acts. De binnentuin van Strowis wordt vaak beschouwd als één van de verborgen schatten van Utrecht en wordt deze zomer eindelijk ook voor muziekconcerten gebruikt. Op de eerste editie spelen Isabel Nolte en The Central Line.