3voor12/Utrecht tipt, week 27

The Toasters, Modest Mouse, Willems Wonder Weiland, Patrick V, A Day in the Forest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het lijkt erop dat de meeste podia hun live-aanbod van deze komende week aangepast hebben aan de Grand Départ. Of is het de vakantie-/festivalperiode die los gaat barsten? Het aanbod is klein, maar niet minder fijn. In onze tips van deze week vind je vooral evenementen die weinig tot niks met het wielrennen te maken hebben. Maar ook aan wielerliefhebbers hebben we gedacht: speciaal voor hen hebben we op onze website ook alle tourgerelateerde (mini-)festivals en optredens op een rij gezet.

Wie: The Toasters + I’m With Stupid
Wat: ska + reggae
Wanneer: woensdag 1 juli 2015 (vanaf 20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10
 
Deze woensdag kun je lekker dansen in dB’s op de muziek van de Amerikaanse ska/rocksteady-legende The Toasters. Stilstaan is geen optie. Ook het support is lekker dansbaar: de rock/reggae van het Utrechtse I’m With Stupid.

Wie: Modest Mouse + World Gang
Wat: indie
Wanneer: vrijdag 3 juli 2015 (20.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 22,50
 
De Amerikaanse indierockband Modest Mouse brak in 1997 door met het album The Lonesome Crowded West, dat inmiddels tot een nineties indieklassieker is uitgegroeid. Wereldwijd succes volgde echter pas een paar jaar later met de hit ‘Float On’ (2004). Na een lange pauze is aan het begin van dit jaar het langverwachte nieuwe album Strangers To Ourselves uitgekomen. In 2016 komt er echter alweer een nieuw album waarop naar verluidt ook Nirvana-bassist Krist Novoselic te horen is. In Nederland is de band vooralsnog in relatief kleine kring bekend maar in de VS staan ze op het niveau van The Shins en Arcade Fire, vlak voor de grote doorbraak.

Wie: Amon David II + Homemade Empire + The World of Dust
Wat: Patrick V
Wanneer: zaterdag 4 juli 2015 (vanaf 20.30 uur)
Waar: Vechtclub XL
Schade: € 3
 
Als je de tour wilt ontlopen kun je zaterdag voor slechts 3 euro naar één van de meest exclusieve clubs van Utrecht: Patrick. Voor die 3 euro krijg je de cd van het nieuwe Shaky Maracas-project Amon David II en zie je maar liefst drie acts: Homemade Empire (altijd goed!), The World of Dust (solo-project van Lost Bears Stefan Breuer) en het eerder genoemde Amon David II. Dat laatste is één van de vele vrolijke zijprojecten van Arno Breuer (ook al uit Lost Bear). En als je toch ook de tour wilt zien: die komt overdag langs de Vechtclub XL.

Wie: De Koorts, Nefalem, Schizoid Lloyd, KhaoZ, Xpander, Mary Fields en meer

Wat: Willems Wondere Weiland
Wanneer: zaterdag 4 juli 2015 (vanaf 14.00 uur)
Waar: Oeverweg, Amersfoort (vlak naast station Vathorst)
Schade: gratis

Ook dit jaar zet Willem de hekken naar zijn Wondere Weiland weer wagenwijd open. Het gelijknamige festival vindt alweer voor de vijftiende keer plaats, traditiegetrouw op de eerste zaterdag van juli. Dit jaar is dat zaterdag 4 juli van 14.00 tot 0.00 uur. De entree is zoals altijd gratis. Het festivalweiland ligt aan de Oeverweg in Amersfoort, vlak naast station Vathorst. Vanaf het station wordt de route aangegeven en rijden er gratis pendelbussen. Op twee podia biedt het festival voor ieder wat wils. Van de Nederlandstalige indierockband De Koorts tot de grunge-formatie Nefalem. En van singer-songwriter Jos van Burgsteden tot de progressieve rock & metal van Schizoid Lloyd. Ook death-/trashmetalband KhaoZ staat op het affiche. De dag wordt afgesloten met dj-act Project Mayhem. Op willemswondereweiland vind je het complete programma.

Wie: A Polaroid View, Aestrid, Marc Alberto, Alumna, The Badger and the Bass, Coppersky, Echo Movis, De Koorts, Oskamp en veel meer
Wat: A Day in the Forest
Wanneer: zondag 5 juli 2015 (14.00 - 23.30 uur)
Waar: Landgoed De Paltz, Soest
Schade: pay what you want
 
Nadat muziekfestival A Day in the Forest eerder dit jaar debuteerde met een geslaagde wintereditie, is het zondag 5 juli alweer tijd voor de derde zomereditie. Locatie: wederom Landgoed de Paltz te Soest. De line-up is een combinatie van bekende namen (voor de vaste bezoeker) en nieuwkomers. Net als bij de vorige edities staan de organisatoren zelf op het programma, dit keer in de vorm van Aestrid en Willem Wits. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook Echo Movis en De Koorts zien, twee bands die dit jaar met hun eerste plaatwerk zijn gekomen. Het volledige programma vind je hier.