Voorrondes Clash of the Titans 2015 van start

50 bands gaan strijd aan voor finaleplek in De Helling

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Egbert Schroeder ,

Met de eerste voorronde op vrijdag 20 februari start een nieuwe editie van de Clash of the Titans. De Clash is de grootste bandwedstrijd van Utrecht en een begrip in de muziekscene binnen én buiten de provincie. 50 bands gaan de strijd aan voor een van de vijf plekken in de finale, die net als de voorgaande jaren plaats vindt in De Helling.

Voor de nieuwkomers: het voornaamste doel van Clash of the Titans is een podium bieden aan beginnende bands. Elke band of muzikant kan meedoen, zolang ze uit de omgeving van Utrecht komen en eigen materiaal spelen. In de rijke geschiedenis, die begint in 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht, zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock 'n Roll, A Polaroid View, La Corneille en meest recent LaVette.

Ook dit jaar zijn er weer tien voorrondes waaraan elke keer vijf bands meedoen. Na elke voorronde kiest een vakkundige jury een winnaar. Daarnaast worden er vijf wildcards verdeeld onder de deelnemers die hun voorronde net niet wonnen, maar die de jury wel graag nog een keer terug wil zien. Uit elke halve finale worden twee winnaars gekozen en uit de Wildcard-ronde één winnaar, die allen doorgaan naar de finale op zaterdag 20 juni in De Helling.
De finale wordt dit jaar in samenwerking met Culturele Zondag: The Battle georganiseerd, waarbij Utrecht in het weekend van 20 en 21 juni in één groot strijdtoneel verandert.

Alle voorrondes van de Clash zijn inmiddels bekend. Je kunt ze ook vinden op de
site van dB's. De data en locaties van de eerste vijf voorrondes zijn:

#1 - vrijdag 20 februari @ dB's, 21.00 uur
#2 - vrijdag 27 februari @ dB’s, 21.00 uur
#3 - vrijdag 6 maart @ EKKO, 20.00 uur
#4 - vrijdag 13 maart @ dB's, 21.00 uur
#5 - vrijdag 20 maart @ dB's, 21.00 uur
De entree van de voorrondes is € 3,-.

Tussen de deelnemers aan de voorrondes bevinden zich onder andere het Amersfoortse Drunk Soda (in september 2014 nog
deelnemer aan het 48 Hour Music Video Project), Under My Boots (brachten een EP uit in oktober 2014) en We Love People in Bearsuits (een paar jaar geleden nog te zien op Club 3voor12/Utrecht).
Actuele informatie over de bands en de wedstrijd vind je op de
Facebook-pagina van Clash of the Titans.