Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Art in Music Presents, La Corneille, COPPERSKY, L.A. Fest, My Blue Van en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Art in Music Presents, La Corneille, COPPERSKY, L.A. Fest, My Blue Van en meer.

Muziekschool Art in Music presenteert mini-festival
Art in Music is een op creativiteit gerichte muziekschool. Naast de lessen heeft de school een bandcoachingtraject waar de leerlingen samen in een band kunnen spelen. Na een half jaar oefenen mogen ze op het podium laten zien wat ze aan het doen zijn. Zaterdag 31 januari is dat weer zover. Onder de naam 'Art in Music Presents: Music-School Bandfest' vindt in ACU aan de Voorstraat een minifestival plaats waarop zeven bands tussen 15.00 en 18.00 uur hun kunsten laten zien. De middag is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het Facebook-event van het festival vind je hier.

Video: 'Waster' van La Corneille
'Waster' is de eerste single van La Corneille's langverwachte debuutalbum I Was a Bird. Het Utrechtse drietal presenteert de plaat op donderdag 19 maart in EKKO.

Op zoek naar de beste singer-songwriter van Utrecht
Op donderdag 23 april wordt bekend wie zich voor het eerst De Beste Singer-Songwriter van Utrecht mag noemen. Na drie voorrondes eerder die maand nemen drie acts het onder het oog van drie professionele juryleden in Hofman Café tegen elkaar op voor de eervolle titel en een uitbundig prijzenpakket. Deelnemers kunnen zichzelf de hele maand februari opgeven via een formulier op de website debestesingersongwritervanutrecht.nl. Daarna worden de beste negen acts geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes in De Bastaard, Café de Stad en Hofman Café. Het prijzenpakket bestaat uit diverse speelplekken op festivals en concertpodia, opnametijd in de Playground Studio, interviews en radio-optredens en een automatische plek in de halve finale van De Utrecht Popprijs. Deelnemen is gratis en is mogelijk voor iedereen binnen de regio Utrecht. De geselecteerde deelnemers en de indeling van de voorrondes worden op zondag 1 maart bekend gemaakt op de website debestesingersongwritervanutrecht.nl.

COPPERSKY releast 7" EP en gaat touren
We meldden het al eerder: COPPERSKY releast dit jaar een EP en een album. De 7"
vinyl EP verschijnt op 18 april en wordt die dag gepresenteerd in ACU. Het feestje wordt opgeluisterd door The Daydream Fit en Apneu. The Daydream Fit gaat ook meteen met de mannen op pad voor een kleine tour waarbij beide bands onder andere de Gigant in Apeldoorn aan doen. Het album van COPPERSKY verschijnt in de herfst.

Legends Arising viert verschijnen tweede magazine met L.A. Fest
Op 28 februari verschijnt de tweede editie van The L.A. Journal, het fysieke magazine van het hardcore-blog Legends Arising. Het verschijnen wordt gevierd met een heuse release-party: L.A. Fest. In het Utrechtse ACU zijn er die dag vanaf 16.00 uur optredens van Gone to Waste, Client., WORLD WEARY, Teethgrinder, ANGST en LOTUS. Er wordt ook werk geëxposeerd van Florian Schömmer (de man achter het artwork van Client.’s nieuwe album Joy Is The Only Treat) en van Anne Carolien Köhler en Max Horn. Behalve goede (hardcore-)muziek is er ook drank, goed eten en dus de twee editie van The L.A. Journal. Het tijdschema wordt later in het Facebook-event geplaatst.

My Blue Van heeft getekend bij Suburban Records
Het Utrechtse bluesrock trio My Blue Van heeft deze week getekend bij het Haarlemse label Suburban Records. Het tweede album Hush verschijnt daar op 23 februari. De band presenteert Hush op zaterdag 20 februari in poppodium EKKO. Vorige week is de eerste single '25 Nights and Days' verschenen die een kijkje geeft in de rauwe, kippenvelmakende bluesrock die de band op Hush biedt.

Stonermetalband OBESE tekent bij het Italiaanse Argonauta Records
Het Italiaanse label Argonauta Records heeft de Utrechtse stonermetalband Obese getekend. In mei verschijnt daar het debuutalbum van de band die bekend staat om zijn catchy, krachtige en harde stonerrock.
 

Op zoek naar de beste singer-songwriter van Utrecht
Op donderdag 23 april wordt bekend wie zich voor het eerst De Beste Singer-Songwriter van Utrecht mag noemen. Na drie voorrondes eerder die maand nemen drie acts het onder het oog van drie professionele juryleden in Hofman Café tegen elkaar op voor de eervolle titel en een uitbundig prijzenpakket. Deelnemers kunnen zichzelf de hele maand februari opgeven via een formulier op de website debestesingersongwritervanutrecht.nl. Daarna worden de beste negen acts geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes in De Bastaard, Café de Stad en Hofman Café. Het prijzenpakket bestaat uit diverse speelplekken op festivals en concertpodia, opnametijd in de Playground Studio, interviews en radio-optredens en een automatische plek in de halve finale van De Utrecht Popprijs. Deelnemen is gratis en is mogelijk voor iedereen binnen de regio Utrecht. De geselecteerde deelnemers en de indeling van de voorrondes worden op zondag 1 maart bekend gemaakt op debestesingersongwritervanutrecht.nl.

COPPERSKY releast 7” EP en gaat touren
We meldden het al eerder: COPPERSKY releast dit jaar een EP en een album. De 7”
vinyl EP verschijnt op 18 april en wordt die dag gepresenteerd in ACU. Het feestje wordt opgeluisterd door The Daydream Fit en Apneu. The Daydream Fit gaat ook meteen met de mannen op pad voor een kleine tour waarbij beide bands onder andere de Gigant in Apeldoorn aan doen. Het album van COPPERSKY verschijnt in de herfst.

Legends Arising viert tweede magazine met L.A. Fest
Op zaterdag 28 februari verschijnt de tweede editie van The L.A. Journal, het fysieke magazine van het hardcore-blog Legends Arising. Het verschijnen wordt gevierd met een heuse release-party: L.A. Fest. In het Utrechtse ACU zijn er die dag vanaf 16.00 uur optredens van Gone to Waste, Client.,WORLD WEARY, Teethgrinder, ANGST en LOTUS. Er wordt ook werk geëxposeerd van Florian Schömmer (de man achter het artwork vanClient.’s nieuwe album Joy Is The Only Treat) en van Anne Carolien Köhler en Max Horn. Behalve goede (hardcore-)muziek is er ook drank, goed eten en dus de twee editie van The L.A. Journal. Het tijdschema wordt later in het Facebook-event geplaatst.

My Blue Van heeft getekend bij Suburban Records
Het Utrechtse bluesrock trio My Blue Van heeft deze week getekend bij het Haarlemse label Suburban Records. Het tweede album Hush verschijnt daar op 23 februari. De band presenteert Hush op zaterdag 20 februari in poppodium EKKO. Vorige week is de eerste single ’25 Nights and Days’ verschenen die een inkijkje geeft in de rauwe, kippenvelmakende bluesrock die de band op Hush biedt.

Stonermetalband OBESE tekent bij het Italiaanse Argonauta Records
Het Italiaanse label Argonauta Records heeft de Utrechtse stonermetalband Obese getekend. In mei verschijnt daar het debuutalbum van de band die bekend staat om zijn catchy, krachtige en harde stonerrock.

Festival Klein New Orleans verandert de Breedstraatbuurt voor één dag
Op eerste Pinksterdag 2015 verandert de Breedstraatbuurt voor één dag in Klein New Orleans. Het festival met de gelijknamige naam viert dan de levendige straatcultuur van New Orleans in de roemruchte Utrechtse volksbuurt. Volgens de website “voelt Klein New Orleans als een spontaan buurtfeest en draait het om de interactie tussen publiek en muzikant. Muziek wordt zonder versterking op straat gespeeld en vormt samen met de toeschouwers en de locatie één bruisend geheel.” Het programma is nog niet bekend maar er wordt gesproken van een one-manband, een streetparade en een a-capellaband. Ook wordt er New Orleans Soulfood geserveerd: gumbo, jambalaya, crawfish en po-boys. Het festival kan nog wat hulp gebruiken. Als je een steentje wilt bijdragen kun je contact opnemen via kleinneworleans@gmail.com.