Kort Utrechts Popnieuws Week 4

PinKi & Da Bruin, My Blue Van, Headbangers Bash, Audio Adam, Soenda, Wudstik, Luckiest Man Alive

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor PinKi & Da Bruin, My Blue Van, Headbangers Bash, Audio Adam, Soenda, Wudstik, Luckiest Man Alive.

Kaapstadse rappers PinKi en Da Bruin willen terug naar Nederland
De afgelopen twee jaar zijn de Kaapstadse rappers PinKi en Da Bruin door DJ DNA naar Nederland gehaald in het kader van het Kaapstad meets Kytopia project. In 2014 kwamen ze voor zes optredens, maar uiteindelijk hebben ze er meer dan 25 gedaan, waaronder het legendarische afscheidsconcert in de ACU. Terug in Afrika is er cross-continentaal gewerkt aan een EP en een album. Die zijn nu bijna af. De grote zaal in Kytopia (voormalig Tivoli Oudegracht) is al besproken voor de presentatie. Het enige dat er nog moet gebeuren is het boeken van de vliegtickets en de zaal, zodat de cd-presentatie op 1 mei in Kytopia plaats kan vinden. Hoe je kunt helpen en daarbij kunt zijn zie je in de video.


Video: ‘25 Nights and Days’ van My Blue Van
Op vrijdag 20 februari presenteert My Blue Van in EKKO het langverwachte tweede album Hush. Deze week is van dat album de eerste single '25 Nights and Days' verschenen.


Nieuw metalfestival Headbangers Bash in Amersfoort
BBQ, beer en metal. Dat zijn de kernwoorden van de eerste editie van Headbangers Bash, een nieuw indoor metalfestival binnen muren van Podium De Kelder. De eerst editie vindt plaats op zaterdag 31 januari 2015 en heeft maar liefst zeven bands: Bodyfarm (old skool death-metal), Tribal Spirits (trash metal), Undawn (metalcore), Grown Cold (metalcore), Disquiet (melodische trashmetal uit Utrecht), Asylum Of Apathy (melodische death-metal) en Cavitation (death-metal uit de Keistad). De Kelder gaat om 18.00 uur open. Van 00.30 tot 03.00 uur gaat het festival door met een dj die harde platen draait. Kaartjes kosten € 9,99.

Video tourdagboek Audio Adam
Op 4 maart presenteert Audio Adam het nieuwe album Moving Down The Grey Line in EKKO. Na een aantal shows op Eurosonic Noorderslag is de band snel het kanaal overgestoken voor een korte Engelse tour waarin ze hun verzorgde popliedjes laten horen. Van die tour is een video-dagboek gemaakt waarvan je hieronder deel 1 kunt zien. Deel 2 is ook verschenen.

Soenda Festival 2015 presenteert volledige line-up
Op zaterdag 16 mei vindt de zevende editie plaats van Soenda Festival, net als voorgaande jaren in recreatiegebied Ruigenhoek. Op deze editie staan ruim veertig artiesten uit meer dan negen verschillende landen. Soenda programmeert dit jaar vijf muziekarea’s met verschillende muziekstijlen variërend van techno, house, deephouse tot disco. Het festival heeft internationale topartiesten in de line-up, zoals Jeff Mills, Blawan, Âme, John Talabot, Surgeon, Kink, DVS1 en Planetary Assault System. Maar er staan ook nieuwere acts als Rrose, Inigo Kennedy, Space Dimension Controller en Barnt. De volledige line-up vind je hier. Alle earlybird tickets waren binnen het uur uitverkocht. De normale tickets kosten € 41,75 (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via de website www.soenda.nl.

Video: ‘Ik val’ van Wudstik
Veel mensen kennen Wudstik misschien vooral van The Voice. Voor die mensen is het goed om te weten dat de Amersfoorter een erg veelzijdig artiest is die verschillende gezichten heeft: van de hiphop van Great Minds naar ingetogen, persoonlijke nummers die voor een groot deel door zijn stem worden gedragen. Wudstiks nieuwe single is ‘Ik val‘.

Eerste solo-album van Luckiest Man Alive is uit
Vorig weekend is Selfmade Man verschenen, het eerste solo-album van Luckiest Man Alive. Onder zijn eigen naam Roel Donckers kennen we de Luckiest Man Alive ook als frontman van de bands Sonny Rocket en Lukewarm. Selfmade Man bevat subtiele popliedjes. Het hele album is gratis te downloaden op de website, maar je kunt er ook alle nummers los beluisteren. Hier een live-versie van het nummer ‘Seven Lives’.